به گزارش خبرنگار مهر، ایرج فاضل استاد بعد از ظهر چهارشنبه در همایش ملی پژوهشهای کاربردی در ارتقاء سلامت اظهار داشت: در حال حاضر تحقیقات از حالت لوکس خود که 30 سال پیش وجود داشت خارج شده و به صورت علمی درآمده است.
وی با اشاره به اینکه یکسری از موانع وجود دارد که اجازه نمیدهد پژوهشها در کشور جان بگیرد، ادامه داد: هیچ نوع برنامهریزی مستمری برای تحقیقات وجود ندارد.
معاون پژوهشی قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در علوم پزشکی ابراز داشت: اگر نتوانستیم ارتباط علمی قوی در حوزه پژوهش با پژوهشگران و موسسات علمی خارج از کشور برقرار کنیم باید فضایی برای کتابخانه آنلاین و دسترسی به مقالات خارجی برای محققان ایجاد شود.
وی با بیان اینکه پژوهشهای ما به روز نیست، ادامه داد: دانشجویان مهمترین سرمایههای کشور هستند که میتوانند پژوهشها را خلق کنند.
استاد فراهم کردن بستر پژوهش پایدار در حوزه دانشگاههای آزاد اسلامی کشور را امری ضروری خواند و یادآور شد: اصلاح قوانینی که مانع جدی پیش روی اجرا و عملیاتی کردن پژوهش است در اولویتهای کاری این نهاد است.
وی افزود: ابرای انجام هرپژوهشی سه رکن اصلی وجود دارد که آن تحقیق به سرانجام برسد.
استاد با بیان اینکه پژوهشگر، فضای تحقیق و قوانین از رئوس یک پژوهش هستند، بیان داشت: امروزه موضوع تحقیق جای اصلی خود را در کشور باز کرده است.
معاون پژوهشی قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در علوم پزشکی تصریح کرد: این در حالی است که 32 سال قبل صبحتی از پژوهش و پژوهشگر نبود و به صورت نادر و خاص و تنها به صورت لوکس مطرح میشد.
وی با اشاره به اینکه تعداد افرادی که در زمینه علوم پزشکی کارهای تحقیقاتی انجام میدادند انگشتشمار بود، عنوان کرد: در آن زمان فضای مناسبی برای پژوهش وجود نداشت یا کم بود.
استاد نبود فرهنگ تحقیق را از عمدهترین مشکلات پیش روی نام برد و عنوان کرد: ایجاد این فرهنگ و فراهم کردن بسترآن به فعالیتهای شبانهروزی در طولانیمدت احتیاج دارد.
نظر شما