۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۵:۲۸

فلاحی:

نگاه امروزی به تحقیق یک نگرش لوکس است/قدمت تحقیقات پرستاری در ایران به نیم قرن می‌گردد

نگاه امروزی به تحقیق یک نگرش لوکس است/قدمت تحقیقات پرستاری در ایران به نیم قرن می‌گردد

اصفهان- خبرگزاری مهر: رئیس انجمن علمی پرستاران ایران گفت: نگاهی که امروز به تحقیقات وجود دارد یک نگرش لوکس به مسئله مورد پژوهش است.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود فلاحی بعد از ظهر چهارشنبه در همایش ملی پژوهش‌های کاربردی در ارتقاء سلامت اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشتر پژوهشگران به دلیل بالا بردن برد علمی تحقیقات خود سعی در چاپ پژوهش خود در مجلات بین المللی دارند و به همین دلیل اکثر پژوهش‌ها بر اساس نیاز آنها تهیه می‌شود.

وی بیان کرد: به عنوان مثال اگر مشکل یکی از کشورهای اروپایی آلزایمر باشد در صورتی حاضر به چاپ مقاله پژوهشگران ایرانی می‌شوند که در مورد آلزایمر تحقیق کرده باشند.

رئیس انجمن علمی پرستاران ایران ادامه داد: همین مسئله سبب شده که بخشی از پژوهش‌های داخلی از سر تحمیل باشد و بر اساس مشکلات و نیازهای داخل ایران نباشد.

وی افزود: عدم استفاده از نتایج پژوهش توسط مدیران و نداشتن ارتباط منسجم با بخش صنعت به دلیل عدم احساس نیاز بخش صنعت از عوامل کاربردی نشدن تحقیقات است.

بسیاری مواقع پژوهش ها به بیان مسئله اقدام می کنند تا حل مسئله

فلاحی اظهار داشت: در بسیاری از مواقع پژوهش‌ها بیشتر به بیان مسئله اقدام می‌کنند تا حل مسئله و حتی در بیان مسئله نگرش سیستماتیک ملاحظه نمی‌شود.

وی یادآور شد: به همین منظور بیشتر پژوهش‌ها به صورت ناقص توصیف و تحلیل می‌شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قدمت تحقیقات پرستاری در ایران به نیم قرن می‌گردد و این در حالی است که قدمت علم پرستاری در کشور یک قرن است.

فلاحی ادامه داد: در دهه 50 مقطع کارشناسی ارشد رشته پرستاری شکل گرفت و اغلب تحقیقات پرستاری توصیفی بود.

وی اظهار داشت: در دهه 60 تحقیقات علاوه بر توصیفی شکل تحلیل هم به خود گرفت و این در حالی است که در دهه 70 مقطع دکترای پرستاری آغاز و بدنبال آن تحقیقات مداخله‌ای نیز در این دهه شکل گرفت.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: دهه 80 تحقیقات پرستاری به سمت کیفی‌سازی رفت و دهه 90 تحقیقات ترکیبی اوج گرفت.

فلاحی به مشکلات عمده تحقیقات پرستاری اشاره و گفت: اکثر موضوعات پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی دانشجویان و پژوهشگران این حوزه پرستاری نیست.

وی افزود: در بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد که از بین 300 پایان‌نامه کارشناسی ارشد پرستاری 58.3 درصد آنها موضوعات پرستاری نبوده است.

رئیس انجمن علمی پرستاران ایران ابراز داشت: 50 درصد موارد موضوعات پزشکی، روانشناسی، مدیریت است.

 

کد خبر 2184205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha