به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید محمد سعیدی در دیدار با مسئولان و کارکنان اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قم، با بیان اینکه دغدغه حفظ ارزش ها و فرهنگ مقاومت و شهادت از دوران دفاع مقدس تا به امروز وجود داشته است، گفت: حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در جامعه وظیفهای همگانی است چرا که برای نگه داشتن روحیهای که مردم در زمان دفاع مقدس داشتند، و نیز برای دفاع مستمر از نظام و انقلاب اسلامی و میراث گرانسنگ قران و عترت، بایستی آثار و ارزشهای دفاع مقدس را نشر داد.
وی با اشاره به فعالیتهای گسترده دشمنان علیه ارزشهای اسلام، انقلاب و دفاع مقدس، افزود: مقابله با این گونه توطئهها و اقدامات ضدارزشی، مستلزم رصد مداوم و منظم فعالیتهای دشمن و شناخت دقیق نقاطی است که فعالیت دشمن بر روی آن متمرکز شده است.
تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) تأکید کرد: همان طور که در زمان دفاع مقدس از نظر فیزیکی سنگرها را در جایی میساختند که دشمن به آن حمله کرده بود، امروز هم باید توان دفاعی خود را در جاهایی که دشمن بدان حمله کرده است، متمرکز کنیم و این امری منطقی است که سنگر را در جایی بزنیم که مورد توجه و تخریب دشمن است.
شناخت موارد فعالیت دشمن در جنگ نرم به راحتی ممکن نیست
وی ادامه داد: در جنگ نظامی نقاط فعالیت دشمن به خوبی و سهولت قابل شناسایی است اما در جنگ نرم و خارج از عرصه رویارویی نظامی، شناخت موارد فعالیت دشمن به راحتی ممکن نیست و این آفتی است که همواره وجود داشته و آثار مخرب آن را شاهد هستیم.
حجت الاسلام سعیدی سیاستهای کنترل جمعیت و محدود کردن تعداد فرزندان در ایران را از جمله مسایل مورد نظر دشمن نامید و خاطرنشان ساخت: زمانی در کشور از باب تهدید نسل، سیاست کنترل جمعیت در کشور به اجرا درآمد و از یک سو تمامی ابزارهای کنترل جمعیت به طور رایگان در اختیار مردم قرار میگرفت و از سوی دیگر فرزند چهارم هر خانواده را از بسیاری از حقوق اجتماعی از جمله کالابرگ و بیمه محروم ساختند.
وی یادآور شد که: اعمال چنین سیاست هایی تا آنجا پیش رفت که اکثر مردم به فرزند چهارم به عنوان پایمال کننده حقوق دیگر افراد جامعه نگاه میکردند اما در همین زمان علمای سایر مذاهب، محدود شدن نسل و کنترل جمعیت را حرام اعلام کردند که این امر بیانگر این واقعیت است که در جایی که دشمن خیمه زده بود، ما سنگر نزدیم و امروز آثار مخرب آن را شاهد هستیم.
تولیت حرم حضرت معصومه(س) در ادامه با تاکید بر اهمیت بالای شناخت زمینههای گوناگون مقابله با دشمن، تصریح کرد: اولویت بندی مسایل در مقابله با دشمن موضوع بسیار مهم و تعیین کننده ای است و بایستی اولویتها را در این باره سنجید و توان خود را معطوف به مسایلی کرد که اولویت بیشتری دارند.
باید به مبارزه با شیعه ستیزی، عترت ستیزی و قرآن ستیزی پرداخت
وی اظهار داشت: امروز تکفیریها و گروههای سلفی همگی جوانهایی مصمم هستند که وجودشان سرشار از بغض شیعه است و حتی بغض شیعه در آنها بیشتر و شدیدتر از بغض کفار و یهود است و با کمال ایمان و اطمینان علیه ارزشها، اعتقادات و باورهای شیعه میجنگند و این نشان دهنده تاثیرات عمیق فرهنگ شیعی بر سایر جوامع اسلامی و نشر ارزشهای شیعی در دنیاست.
امام جمعه قم در ادامه گفت: امروز بایستی در برابر چنین دشمنی سنگر زد و به مبارزه با شیعه ستیزی، عترت ستیزی و قرآن ستیزی پرداخت اما باید توجه داشت که این امر به معنای بحث رویارویی شیعه و سنی نیست چرا که ما با اهل سنت دعوایی نداریم و روی سخن با کسانی است که اختلافات را به جبهه جنگ انتقال دادند و به تحرک و تحریک علیه شیعه پرداختهاند زیرا با اعتقادات و فکر ما ستیزه و عناد دارند.
وی بر ادامه مبارزه و مقاومت تاکید کرد و بیان کرد: اگر امروز در دنیا تهدید میشویم و زیر فشارهای گوناگون هستیم به دلیل اعتقادات و فرهنگی است که داریم و باید تا زمان قیام امام عصر(ع) در حفظ و اشاعه اعتقادات و فرهنگ خود تلاش کنیم.
وظیفه ترویج فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس منحصر به یک سازمان نیست
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قم نیز در این دیدار با تاکید بر نقش تمامی ملت در خلق حماسه دفاع مقدس، حفظ و ترویج فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس را وظیفه آحاد ملت و تمامی نهادها و سازمانها دانست.
سرهنگ احمد حسینی با تاکید بر اهمیت بالای ترویج فرهنگ دفاع مقدس در جامعه گفت: از آنجا که خلق حماسه دفاع مقدس با ایثار، ایمان و اخلاص تمامی مردم ایران اسلامی، شکل گرفته است، حفظ و ترویج فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس نیز وظیفه آحاد ملت و تمامی نهادها و سازمان ها است.
وی با بیان اینکه ارزش ها و فرهنگ دفاع مقدس قابل انفکاک از ارزش های انقلاب اسلامی نیست، افزود: دفاع مقدس در حقیقت امتداد نهضت عاشورا و انقلاب اسلامی است و حفظ و نشر فرهنگ و ارزش های آن در گرو ترویج و گسترش فرهنگ عاشورا و انقلاب اسلامی است.
سرهنگ حسینی در ادامه با اشاره به اهمیت معرفی هر چه بیشتر و بهتر دفاع مقدس و اهداف و ارزش های آن به نسل جوان، تاکید کرد: امروز معرفی ارزش های دفاع مقدس به نسل جوان و نهادینه ساختن آن، نیازمند راهکارها و شیوه های جدیدی است که از جمله موثرترین آنها انتقال مفاهیم با استفاده از زبان علم، هنر و رسانه است.
وی ارائه 2 واحد درسی با عنوان «آشنایی با دفاع مقدس» در دانشگاه های کشور را یکی از راهکارهای مطلوب در این زمینه دانست و اعلام کرد: از ابتدای ارائه این واحد درسی تا به امروز، بیش از 11000 دانشجو در استان قم این درس را گذرانده اند و در سال تحصیلی جاری نیز در حدود 4000 دانشجو این واحد را انتخاب کرده اند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قم ضمن بیان برخی از اهداف و فعالیت های اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قم، حمایت از پایان نامه های مرتبط با موضوعات دفاع مقدس و تالیف کتب درسی در این باره را از جمله فعالیت های بنیاد برشمرد و اذعان داشت: تا به امروز بیش از 100عنوان کتاب با موضوعات مربوط به دفاع مقدس در قم تالیف و منتشر شده است که از این تعداد 9 عنوان ویژه گروه سنی کودک و نوجوان بوده است.
وی همچنین از تصویب تاسیس 2 رشته مرتبط با دفاع مقدس در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان قم خبر داد و اظهار داشت: تاسیس 2 رشته «ادبیات مقاومت و پایداری» و «جغرافیای دفاع مقدس» در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان قم به تصویب رسیده که به زودی به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان قم با اشاره به انعقاد توافق نامه ای با مدیریت حوزه علمیه قم مبنی بر ارائه درس «آشنایی با دفاع مقدس» در حوزه های علمیه و مراکز آموزشی حوزوی، گفت: سرفصل ها و موضوعات این درس به طور کامل تدوین و به حوزه علمیه قم ارسال شده است و اساتید تدریس کننده این درس همگی روحانیونی هستند که علاوه بر داشتن مدرک دانشگاهی و گذراندن دوره تخصصی ویژه، سابقه حضور در دفاع مقدس را نیز دارند.
تدریس درس «آشنایی با دفاع مقدس» توسط 100 استاد در دانشگاههای قم
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 100 استاد در دانشگاههای استان در حال تدریس درس «آشنایی با دفاع مقدس» هستند، از برگزاری دوره آموزش تخصصی تدریس این درس برای 70 استاد دیگر خبر داد.
سرهنگ احمد حسینی با تاکید بر ضرورت احداث موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در قم خاطرنشان ساخت: احداث موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس استان قم که فاز اجرایی آن از شهریورماه سال گذشته آغاز شده، تاکنون 30درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در صورت تخصیص اعتبارات لازم تا پایان خردادماه 1393 ساخت اسکلت کلی تمامی بخش های موزه به پایان می رسد.
وی در تبیین ویژگی های خاص این موزه و وجوه تمایز آن با سایر موزه های ویژه دفاع مقدس در کشور، اضافه کرد: دو بخش خاص به صورت ویژه برای موزه دفاع مقدس استان قم در نظر گرفته شده است که بخش نخست به انعکاس و تبیین نقش روحانیون و طلاب و بخش دوم به معرفی و تبیین نقش زنان در دوران جنگ تحمیلی و حفظ و اشاعه آثار و ارزش های دفاع مقدس اختصاص خواهد یافت.
سرهنگ حسینی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را مرکز ثقل فرهنگی و آبروی استان قم دانست و با اشاره به جمعیت یک میلیون نفری قم و 20 میلیون زائر در سال، استقبال و تاثیرگذاری چشمگیری را برای آن پیش بینی کرد.
این مقام مسئول اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قم در پایان برگزاری مسابقه کتابخوانی دفاع مقدس با محور کتاب «سی پرسش، سی پاسخ پیرامون دفاع مقدس» ویژه فرهنگیان استان قم را از جمله دیگر فعالیت های علمی اداره متبوع خود ذکر کرد و ابراز داشت: در نخستین دوره از این مسابقه بیش از 4 هزار نفر از فرهنگیان برادر و خواهر استان قم در آن شرکت کردند و آزمون کتبی آن نیز روز جمعه 8/9/92 به صورت هماهنگ در سراسر استان برگزار شد.
نظر شما