به گزارش خبرنگار مهر، حسین عسگرزاده در حاشیه بازدید خبرنگاران از مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی گفت: در کشور ذخایر متنوع معدنی وجود دارد که نبود واحدهای مرتبط با آن منجر به طراحی مرکز فراوری مواد معدنی شده است، این در شرایطی است که آنالیز نمونه های معدنی و زیست محیطی و زیر مطالعات آزمایشگاهی بر روی فراوری مواد معدنی از جمله وظایف این مرکز است.
رئیس مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی افزود: مشابه این مرکز در استرالیا و آفریقای مرکزی وجود دارد و هم اکنون پروژه سنگ آهن و تولید شمش آنتیموآن نیز در آزمایشگاه این مرکز در حال بررسی است.
وی از انعقاد قرارداد جدیدی میان این مرکز با ایمیدرو خبرداد و تشریح کرد: تمامی تستهای مرتبط با حفاریهای کشور از این پس در این مرکز انجام خواهد شد.
عسگرزاده در ادامه از برنامه های توسعه ای این مرکز خبر داد و ادامه داد: نمایندگی های این مرکز تحقیقاتی در سراسر کشور فعال خواهد شد و هم اکنون نیز برخی استانها در این زمینه اقدام کرده اند، ضمن اینکه بحث بازاریابی منطقه ای نیز در دستور کار قرار دارد تا بتوان با هماهنگی ایمیدرو در کشورهای همسایه و منطقه مشغول به فعالیت شویم.
وی ادامه داد: تلاش داریم تا در کشورهای عضو اکو و G8 نیز نمایندگانی را برای انجام تحقیقات و فراوری مواد معدنی فعال کنیم.
عسگرزاده در ادامه با اشاره به نبود واحد های کنستانتره بخش عمده ای از سنگ آهن بدون ارزش افزوده از کشور خارج می شود به نحوی که در سال 91، 64 میلیون تن سنگ آهن استخراج شد که 52 میلیون تن آن از طریق آن ایمیدرو و 12 میلیون تن آن توسط بخش خصوصی استخراج شده است.
وی ادامه داد: میزان تولید کنسانتره کشور 22 میلیون تن بوده که تنها 18.5 میلیون تن آن تبدیل به ماده فراوری شده است.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران، نیاز به 64 میلیون تن کنسترانتره سنگ آهن وجود دارد که اگر بخواهیم برای این موضوع برنامه ریزی کنیم نیاز به 150 میلیون تن استخراج سنگ آهن از معادن داریم، ضمن اینکه سنگ آهن پرعیار نیز در کشور وجود ندارد بنابراین احتیاج به پرعیارسازی سنگ آهن داریم.
نظر شما