غلامرضا عزیزی معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دبیر اولین همایش بینالمللی اسناد ایرانی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره روند ارسال مقالات به این همایش گفت: تاکنون حدود 60 مقاله از ایران و کشورهای هند، قزاقستان، ترکیه و انگلیس به دبیرخانه همایش ارسال شده که تا الان حدود 38 مقاله پذیرفته شده است. از این میان 10 تا 12 مقاله در روز برگزاری همایش یعنی 25 آذر به صورت سخنرانی و به احتمال زیاد چند مقاله هم به صورت پوستر ارائه و مابقی هم تا پایان امسال در قالب یک کتاب چاپ میشوند.
وی هدف از برگزاری این همایش را عمق بخشیدن به پژوهشهای مبتنی بر اسناد، عرضه آخرین اطلاعات، روشها و دستاوردهای مطالعات مربوط به آن در ایران و نیز كشورهای مرتبط با ایران به ویژه كشورهایی كه دارای گذشته مشترك تاریخی و فرهنگی با ایران هستند، اعلام کرد و با بیان اینکه در این همایش بحثهای مربوط به سندشناسی و سندشناختی، آرایههای اسنادی، انواع اسناد، اسناد ایرانی خارج از گستره ایران کنونی و مجموعههای اسنادی مطرح میشود، گفت: در مقالات ارسالی هم عمدتاً مباحثی مانند ساختارشناسی اسناد، نقش اسناد در پژوهشهای تاریخی و غیره، ریختشناسی اسناد، مورد توجه و بررسی قرار گرفته است.
معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین با اشاره به قدمت استفاده از اسناد در ایران که به گفته وی به دوران مادها برمیگردد، گفت: نگهداری از اسناد در خزائن سلطنتی از دوران مادها در ایران وجود داشته و این مسئله در دورههای بعدی تاریخی هم کماکان برقرار بوده است و این در حالی است که ما هنوز یک رشته دانشگاهی در خصوص سندشناسی در کشور نداریم. گرچه چند سالی است رشتههایی نزدیک به این رشته مثل رشته سندشناسی و اسناد تاریخی در دانشگاه تهران و یا رشته آرشیو در دانشگاه الزهرا (س) در مقطع کارشناسی ارشد راه افتاده است اما متاسفانه همچنان فاقد رشته سندشناسی هستیم.
دبیر اولین همایش بینالمللی اسناد ایرانی اذعان کرد: شاید بهتر بود این همایش را به صورت پیش همایش برگزار میکردیم تا محققانی هم که در اروپا و آمریکا هستند و در زمینه اسناد ایرانی کار میکنند، مقالات خودشان را به همایش اصلی میفرستادند. با ایتن حال تلاش میکنیم برای دوره بعدی، دانشمندان این کشورها و نیز خاور دور را در همایش اسناد ایرانی مشارکت دهیم.
همچنین عنایت سالاریان مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره مهمانان داخلی و خارجی این همایش به خبرنگار مهر گفت: با توجه به ابراز تمایل روسای آرشیو ملی کشورهای تاجیکستان، قرقیزستان، ترکیه، هند، افغامستان، قزاقستان و عمان، از این افراد برای حضور در نخستین همایش بینالمللی اسناد ایرانی به صورت رسمی دعوت به عمل آمده است. علاوه بر این دو محقق از هند و یک پژوهشگر حوزه سند از قزاقستان برای حضور در این همایش دعوت شدهاند.
به گفته این مقام مسئول در کتابخانه ملی ایران از برخی سفرا و رایزنان فرهنگی کشورهای خارجی مستقر در تهران هم برای حضور در نخستین همایش بینالمللی اسناد ایرانی، دعوت به عمل آمده و تعداد مهمانان داخلی و خارجی این همایش تاکنون به 25 نفر رسیدهاست و با این حال احتمال حضور نیافتن برخی از مهمانان خارجی به دلیل در پیش بودن تعطیلات پایان سال میلادی و دشواری اخذ بلیط سفر به ایران در ایام کریسمس، وجود دارد.
بر اساس اعلام، نخستنی همایش بینالمللی اسناد ایرانی 25 آذر ماه جاری در سالن همایشهای آرشیو ملی ایران واقع در بزرگراه شهید حقانی (شرق به غرب)، نبش خیابان کوشا برگزار میشود.
نظر شما