به گزارش خبرگزاری مهر، زندگی زناشوئی موفق و پایدار نیازمند مهارت های زندگی است، از جمله این مهارتها كنترل احساسات است. از این رو همه زن و شوهرها بايد ياد بگيرند که نگرش مثبت خود را گسترش دهند. نگرش مثبت سبب مي شود كه بتوان اوضاع و شرايط را برحسب ارزش ها سنجيد و با ديدي منصفانه بحث در مورد مشكل را كنار گذاشت و به مشكل ديگري پرداخت.
انسان مي تواند خود را از حالت خودمحوري كنار کشیده و تبديل به شخصيتي شود كه ديگران را در مركز قرار داده و درك اجتماعي را ارتقا داده و شجاعت بيشتري پيدا كند. اين كار باعث مي شود كه بی تدبیر واكنش نشان ندهيم، بلكه عمل نماييم. به عبارت ديگر ما مي توانيم ياد بگيريم به جاي آنكه ديگران بر ما تسلط داشته باشند تحت كنترل و تسلط خودمان باشيم و از طريق اين خويشتن داري به آزادي و اختيار حقيقي دست يابيم.
گام اصلي به سوي اهداف خود فراموشي و پرورش افكار مثبت، آن است كه خودمان را جدي نگيريم. مي دانيم كه تنها راه مهار احساسات غير قابل كنترل و رسيدن به صلح و سازش آن است كه خودمان را ازآن احساسات رها كنيم و اهميت كمتري به آنها بدهيم، اما اين كار بدين معني نيست كه در برابر آنها بجنگيم. جنبه خود محوری كه زندگي ما را تحت الشعاع قرار مي دهد بايد با مهرباني تغيير يابد و كاملا تحت كنترل ما باشد.
خودمحوری همان چیزی که نفس اماره نامیده می شود. البته نكته اين نفس تنها جنبه منفي ندارد. اما ما بايد به شايستگي از پس اين نفس برآييم و اجازه ندهيم همچون هنر پيشه ي ضعيف كه هميشه در جستجوي حق و حقوق زياد است بر زندگي مان مسلط شود.
با آموزش دادن به نفس اماره مي توانيم ديد بهتري نسبت به مسائل پيدا كنيم،اين بدان معني است كه ما در موقعيت بهتري قرار گيريم تا بتوانيم بي صبرانه به احساسات و افكار خود خواهانه ي خود نگاه كنيم و حتي به واسطه ي آنها سرگرم شويم.نفس ما همچون نور چشم خانواده است كه با ما زندگي مي كند اما حرف آخر را نمي زند.اگر ما از نفسمان جدا شويم و ديگر به آن اهميت ندهيم،باعث مي شود كه در مسير معنويت گام برداريم.هر گاه به زندگي معنوي و آگاهانه رو آورديم از نابودي و هلاكت نجات پيدامي كنيم. البته هرگز نبايد نفسمان را به كلي از ذهن دور كنيم، آنچه بايد انجام دهيم آن است كه نفسمان را تحت كنترل ديدگاه معنوي و روشن بينانه ي خودمان درآوريم.
هرگز نبايد فراموش كنيم كه براي ايجاد يك رابطه دوستانه و صلح آميز با ديگران، نبايد از اوضاع و شرايطي كه باعث مشاجره و اختلاف مي شوند پرهيز كنيم، بلكه بايد در رويارويي با چنين شرايطي برخورد مثبت و منطقي درستي داشته باشيم. تنها نتيجه آشوب و بحث مشاجرات و درگيريهاي بيشتر است. هر گاه با شخصي بحث مي كنيم علاوه برآنكه به شان و شخصيت او توهين مي كنم در واقع به خودم نيز توهين مي كنم. در اين شرايط تنها چيزي كه به ما كمك مي كند تا در صلح و آرامش زندگي كنيم درك و فهم يك جمله است؛ نه بحث كنيد و نه كوتاه بياييد،بلكه درك كنيد و به دنبال راه حل باشيد.
اگر براي سركوب احساساتمان خودمان را كنترل كنيم و جلوي زبانمان را بگيريم با خود جنگيده ايم. در هر صورت جنگيدن هرگز كار درست و صحيحي نيست. اما اگر احساساتمان را آزادانه رها كنيم و آنها را تحت كنترل در بياوريم با اين شرايط را بدتر مي كنيم و به ديگران صدمه مي رسانيم كه اين هم كار درستي نيست. همچنين مي توانيم از اصول خوشايند كه امروزه بر جامعه حكمفرماست بدون در نظر گرفتن عواقبي كه براي ديگران دارد پيروي كنم. نتيجه پيروي از اصول خوشايند آن است كه ديگر هيچ علاقه اي به انجام كارهاي صحيح از خود نشان نمي دهيم و كم كم دست از سعي و تلاش بر مي داريم. براي حل اين مشكل بايد راه حلي پيدا كنيم كه در آن بازنده و برنده هيچ نقشي نداشته باشند و تنها هدف،تلاش براي درك و كمك به ديگران است.
وقتي ما خودمان را بشناسيم و اهدافي را كه در انجام هر رفتاري، دنبال مي كنيم بدانيم و بشناسيم، طغيان احساسات شدت كمتري مي يابد و در مدت زمان كوتاه تري به طول مي انجامد. اگر خودمان را بشناسيم بايد انرژي مان را هدايت كنيم و ذهنمان را از آن احساساتي كه تنها تهديد آميز و غير قابل كنترل هستند دور كنيم.
علاوه بر اين هنگامي كه انگيزه ي خودمان را درك كنيم مي توانيم متوجه اهدافي شويم كه همسرمان در رفتارش دنبال مي كند و اين فهم به ما كمك مي كند تا در مقابل رفتارهايش عكس العمل كمتري نشان دهيم و به جاي آن بيشتر به حل مشكل فكر نماييم. اين كار اولين گام به سوي شكوفايي احساسات مثبت است تمام روابط صلح آميز انساني بر اين اساس هستند.
شناخت زندگي زناشويي به اين مساله بستگي دارد اين همان عشق معنوي است،عشق معنوي به معناي توجه به همسر و گوش دادن به حرف هاي او و رفتار محترمانه با او است. با عشق ورزيدن به همسرمان به اين نكته پي مي بريم كه او بيش ازحد به ما نزديك است و براي ما ارزش دارد و با اين روش مي توانيم با صلح و صفاي بيشتري در كنار هم زندگي كنيم.
نظر شما