به گزارش خبرگزاري مهر دكتر محمدرضا عدل پرور دبير اولين همايش بين المللي زلزله و سبك سازي ساختمان با بيان اين مطلب گفت: تشخيص و شناسايي زمان، مكان و بزرگي زلزله تا به حال براي بشر امكان پذير نبوده است و اين امر باعث شده تا محققين، پژوهشگران و انديشمندان به فكر راهكارهاي اصولي براي كاهش صدمات جانبي و مالي ناشي از وقوع زلزله برآيند.
وي افزود: جنبش سبك سازي از حدود 70 سال پيش در آمريكا و در 60 سال گذشته در اروپا، ژاپن و كشورهاي پيشرفته دنيا شروع شده است و نتايج به دست آمده از سبك سازي ساختمان و سازه ها در مقابل زلزله بسيار مورد توجه جهانيان و كشورهاي زلزله خيز قرار گرفته است كه نتايج عيني و مثبتي را نيز به همراه داشته است.
عدل پرور گفت: شايد سبك سازي بناها تا حدودي هزينه هاي ساخت را افزايش دهد ولي در مقايسه با كاهش تلفات جاني و مالي ناشي از زلزله، سبك سازي سرمايه ملي به حساب مي آيد و در نهايت از ديدگاه مهندسي ساخت و ساز اقتصادي تر مي شود.
وي افزود: بعد از زلزله مرگبار و فاجعه آميز رودبار و بم توجه مسوولان به راهكارهاي كاهش تلفات جاني و مالي ناشي از وقوع زلزله معطوف شد و بحث سبك سازي با توجه به يافته ها و پژوهش جهاني مورد توجه متخصصان و كارشناسان و سازندگان ساختمان كشورمان قرار گرفت.
وي در ادامه گفت: حركت به سمت سبك سازي علاوه بر موارد ياد شده نيازمند فرهنگ سازي استفاده از سازه هاي سبك و تغيير نگرش متخصصان و كارشناسان امر ساخت و ساز در كشور است.
عدل پرور افزود: به همين منظور مهمترين اهداف اولين همايش بين المللي زلزله و سبك سازي ساختمان تباديل اطلاعات در مورد استفاده از فناوريهاي نوين، شناخت مصالح جديد و سبك در اجراي انواع سازه ها و ساختمانها، نحوه عملكرد ساختمانهاي سبك در برابر زلزله و معرفي مصالح بومي سبك و مقاوم در برابر زلزله و همچنين آگاهي از آخرين اطلاعات به دست آمده تحقيقات توسط مهندسين، نخبگان، پژوهشگران و انديشمندان كشور ايران و ديگر كشورهاي جهان ذكر كرد، كه در اوايل مهرماه 1384 برگزار مي شود.
نظر شما