به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر فاني با حضور در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به سوالاتي در رابطه با تعيين تكليف جذب مربيان پيش دبستاني در آموزش و پرورش گفت : اين تكليفي است كه مجلس براي ما تعيين كرده و همانطور كه قبل از اين توضيح دادم، به مجرداينكه دستور العمل آماده بشود به اطلاع عزيزان خواهيم رساند .
*مطالبات حق التدريس به زودي پرداخت مي شود
وزير آموزش و پروش در پاسخ به سئوال ديگري در رابطه با وضعيت حق التدريسي ها نيز گفت : حق التدريس با حق التدريسي دو موضوع جداگانه است. گروهي از همكاران عزيزمان كه معلم رسمي ما هستند و سال تحصيلي گذشته علاوه بر ساعت تدريس موظف خود ، ساعت تدريس بيشتري داشتند ما يك بخش از مطالبات آنان را پرداخت كرده ايم و يك بخش ديگر هنوز مانده است و آن را هم انشاءالله در آينده نزديك تقديمشان مي كنيم .
* تلاش براي رسيدن به آموزش و پرورش كيفي
دكتر فاني برنامه خود در زمينه هويت بخشيدن به محيط هاي آموزشي، ارتقاء نظام آموزشي و توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در مدارس را اين گونه تشريح كرد و گفت : آمار دانش آموزان كشور حدود 12 ميليون و 300 هزار نفر است و اين در حالي است كه ما بعد از پيروزي انقلاب سال هايي را پشت سر گذاشتيم كه جمعيت دانش آموزان به 19 ميليون نفر هم رسيده بود و امروز جمعيت دانش آموزي كشور حدود دو سوم آمار اوج دانش آموزي است .
وي افزود :فضا و تجهيزات و امكانات آموزشي نسبت به اول انقلاب بيش از 5/1 برابر شده و اگراين دو نكته را كنار هم بگذاريم به يك راهبرد در آموزش و پرورش مي رسيم و آن راهبرد ارتقاي كيفيت در آموزش و پرورش امروز كشور است كه ما بايد از اين فرصت استفاده و آموزش و پرورش را به سوي كيفيت سوق دهيم.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اين موضوع كه در بودجه سال 93 دولت يازدهم همكاري خوبي با آموزش وپرورش داشته است، افزود : در اين بودجه يك رديف اعتباري تحت عنوان كيفيت بخشي ديده ايم و اميدواريم كه در اين رديفي كه براي ما پيش بيني شده، بتوانيم كيفيت آموزشي را در مدارس ارتقاء بدهيم .
* مدرسه؛ محور اصلي شكل گيري تعليم و تربيت
دكتر فاني در ادامه گفت : اعتقاد دارم كه مدرسه محل اصلي شكل گيري تعليم و تربيت است و در اين دولت نيز اين برنامه دنبال مي شود.
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اين نكته كه بايد مديران مدارس اختيارات بيشتري داشته باشند، گفت: اين سياست در ادامه سياست تمركز زدايي در آموزش و پرورش است .
وي افزود : آموزش و پرورش يك سازمان به شدت متمركز است كه همه وزراي قبلي هم تلاش كردند كه اين تمركز را كاهش دهند ، اما در تمركز زدايي بايد اختيارات بدهيم و آنها كه در مدرسه هستند بايد اين اختيارات را بپذيرند و باور كنند.
* كمك 25 هزار ميليارد توماني خيرين به آموزش و پرورش
وي در ادامه با اشاره به افزايش و تاسيس پژوهش سراهاي دانش آموزي و تجهيز مدارس به وسايل آموزش مدرن گفت : بعد از پيروزي انقلاب اسلامي با شكل گيري تشكل خيرين مدرسه ساز 25 هزار ميليارد تومان تاكنون توسط خيرين براي آموزش و پرورش هزينه شده و در اختيار آموزش و پرورش گذاشته شده است.
وي ضمن تشكر از خيرين مدرسه ساز تاكيد نمود : ساخت مدرسه و كمك به آموزش و پرورش جهاد و با قيات الصالحات است .
* تلاش براي ارتقاء سلامت و استفاده از امكانات ديگر دستگاهها
دكترفاني در پاسخ به سئوالي ديگر در زمينه برنامه هايش براي ارتقاء سطح سلامت در ميان دانش آموزان گفت : دوستان ما برنامه ريزي هايي در معاونت تربيت بدني و سلامت دارند و با توجه به رويكرد دولت يازدهم بحث استفاده از امكانات ساير وزارتخانه ها را دنبال مي كنيم .
وزير آموزش وپرورش با اشاره به ديدار اخير خود با وزير ورزش و جوانان گفت: درصدديم كه از امكانات آن وزارتخانه براي دانش آموزان استفاده و متقابلا امكاناتي را كه ما در آموزش و پرورش داريم در اختيار آن وزارتخانه قرار دهيم .
* توسعه عدالت آموزشي
دكتر فاني در پاسخ به سئوال ديگري با موضوع برقراي عدالت آموزشي در مناطق محروم كشور تصريح كرد : در دوره ابتدايي بيش از 7/98 دهم درصد از كودكان لازم التعليم تحت پوشش برنامه هاي آموزش و پرورش هستند.
وي در ادامه به اختصاص مبلغ 30 ميليون تومان اعتبار در دولت گذشته براي تامين سرويس اياب و ذهاب دانش آموزان روستاهاي دور افتاده اشاره كرد و افزود : متاسفانه برخي تعصبات قومي و منطقه اي زمينه ساز محروميت برخي دانش آموزان دختر از تحصيل هستند .
وزير آموزش وپرورش با اشاره به درخواست 40 ميليارد تومان اعتبار از دولت گفت : ان شاءا... تا چند روز آينده اين اعتبار وصول و مشكلات درماني و رفاهي فرهنگيان مرتفع خواهد گرديد.
وي همچنين در ادامه به موضوع شير مدارس پرداخت و يادآور شد كه از تاريخ پانزدهم آذر شد شير در استان هاي كشور توزيع خواهد شد.
* پيگيري مشكل معيشت پس از درمان
وزير آموزش وپرورش در پاسخ به سئوالي در زمينه مشكلات مسكن فرهنگيان نيز گفت : حل مشكل مسكن فرهنگيان كار ساده اي نيست ، اما برنامه هايي در اين زمينه داريم كه از اولويت هاي كاري آموزش و پرورش بعد از موضوع درمان است .
سئوال بعدي مجري برنامه در رابطه با بانك وبيمه فرهنگيان بود كه دكتر فاني با اشاره به تلاش هاي انجام شده براي تقويت بانك سرمايه در اين رابطه گفت : ان شاء ا... روزي برسد كه فرهنگيان اعلام كنند كه اين بانك ، بانك آنهاست.
وزير آموزش و پرورش در پاسخ به سئوال ديگري در رابطه با حل مشكل معيشت فرهنگيان نيز با تاكيد بر موضوع پرهيز از رسانه اي شدن كارها گفت: هر تلاشي براي افزايش حقوق و ارتقاء سطح معيشت فرهنگيان در مقابل خدمات آنان ناچيز است .
* فضاي آزاد نقد و نظر در آموزش و پرورش
دكتر فاني در رابطه با تفاوت كيفيت آموزش در مدارس دولتي و غيرانتفاعي نيز چنين گفت : من يقين دارم كه با ارتقاءكيفيت مديريت آموزشگاهي و افزايش اختيارات، مدارس دولتي نيز به كيفيت مدارس غيرانتفاعي خواهند رسيد.
وزير آموزش و پرورش افق نگاه خود در اين دستگاه را نيز چنين ترسيم نمود : كه تلاش او اجراي كامل سند تحول بنيادين و رسيدن به آموزش و پرورشي در تراز جمهوري اسلامي است .
دكتر فاني با اشاره به 6 ركن آموزش و پرورش كه عبارتند از معلم، مدير، محتوا و برنامه، مقررات آموزشي، فضا و تجهيزات و بودجه گفت: اين 6 ركن را آموزش و پرورش دنيا قبول كرده است و در دولت تدبير و اميد تلاش خواهيم نمودكه ضمن فراهم نمودن فضاي آزاد براي طرح نقد و نظر معلم، زمينه را براي رشد دانش آموزاني پرسشگر و توانمند فراهم سازيم .
نظر شما