به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا جهانگیریان صبح امروز در مراسم سالروز جهانی هواپیمایی کشوری با بیان اینکه شانزدهم آذرماه مصادف با هفتم دسامبر، شصت و نهمین سالروز امضای کنوانسیون بین اللملی هواپیمایی کشوری معروف به کنوانسیون شیکاگو است، گفت: براساس این کنوانسیون، سازمان جهانی هواپیمایی کشوری تشکیل و در طی قطعنامه ای، این روز به عنوان روز جهانی هواپیمایی کشوری نامگذاری شد.
وی با اشاره به اینکه سازمان هواپیمایی کشوری نماینده دولت، حافظ منافع ملی، وظایف حاکمیتی، سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت بر امور مرتبط با حمل و نقل هوایی است، گفت: حفظ و ارتقاء ایمنی، امنیت و محیط زیست، رقابت سالم اقتصادی و کمک به رشد و توسعه پایدار صنعت برعهده این سازمان است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری خاطر نشان کرد: با چنین ماموریت هایی بیراه نیست که ادعا کنیم موفقیت سازمان در دستیبابی به اهداف خود در رضایتمندی مشتریان است و برعکس هرگونه ضعف و نارسایی در فعالیتهای سازمان در نهایت منجر به نارسایی صنعت میشود.
جهانگیریان با بیان اینکه امسال از سوی سازمان جهانی، ارتقاء فعالیت ها برای رویارویی با چالش های حمل و نقل هوایی در قرن 21 نامگذاری شده است، بیان کرد: دولت در جهت تحقق حماسه اقتصادی به پشتوانه آرای مردمی و هدایت مقام معظم رهبری اقدامات موثری را برای تثبت حقوق ملی و رفع تنگناهای اقتصادی از طریق رفع سوء تفاهمات بین المللی انجام داده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: اولین ثمره این روند در موافقتنامه ژنو رفع تحریم های غیرقانونی کشورهای غربی بر قطعات و خدمات و سرویس های هواپیماهای غیرنظامی بود که این تحول فرصت جدیدی را در اختیار صنعت برای بروز رسانی سیستم ها و ناوگان به دنبال دارد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه در 8 سال گذشته تعداد کل ناوگان هوایی کشور با 70 درصد افزایش از 140 فروند به 240 فروند افزایش یافته است، بیان کرد: اما به دلیل افزایش عمر هواپیماها و ورود هواپیماهای مستهلک و عدم دسترسی به قطعات و سرویس های تعمیراتی مناسب، عملا تعداد ناوگان فعال کشور فقط 20 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: این در حالی است که اهداف تعیین شده در مقایسه با اسناد بالادستی از جمله سند بالادستی از جمله سند چشم انداز نیازمند حداقل 400 هواپیمای فعال در سال 1404 یعنی 12 سال دیگر هستیم که باتوجه به از رده خارج شدن اکثر هواپیماهای فعال موجود تا سال 1404 در هر سال نیاز به ورود حدود 30 فروند هواپیما با عمر کمتر از 10 سال داریم.
جهانگیریان با بیان اینکه در روند توسعه شرکت های هواپیمایی در 20 سال گذشته شاهد توسعه متوازنی نبوده ایم، گفت: حدود 80 درصد حمل و نقل هوایی مسافر توسط 20 درصد از ایرلاین ها و 20 درصد مابقی توسط 80 درصد ایرلاین باقیمانده انجام میشود که این ترکیب به دلیل عدم دسترسی اکثر شرکت ها به منابع مالی و موجب عدم توسعه زیرساخت های لازم برای تامین کیفیت خدمات است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: تاسیس ایرلاین ها عمدتا با الگوهای یکسان شکل می گیرد و به عبارتی، کمتر شاهد تاسیس ایرلاینی با هدف ارایه روش جدیدی از خدمات و بخشی از نیازهای پاسخ داده نشده هستیم.
نظر شما