به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عسگراولادی در دیدار با هیات چینی در تهران گفت: ایرانی ها علاقهمند به توسعه روابط با چین هستند، اما مشکلات بسیاری از سوی چینی ها بر سر راه صادرات کالاهای ایرانی به چین وجود دارد که مانع از افزایش سطح تجارت دوجانبه شده است. بر همین اساس، اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین، این مشکلات را طبقه بندی و به چین منعکس خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: در سال 2013 تجارت ایران و چین به 47 میلیارد دلار رسیده است در حالی که با قول نخست وزیر چین قرار است که این روابط در سال 2014 به 50 میلیارد دلار برسد؛ بنابراین باید مشکلات را مرتفع کرد.
وی تصریح کرد: استراتژی جدید ایران برای توسعه همکاری های مشترک با چین، تمرکز بر روی سرمایه گذاری های مشترک است که بر این اساس، به نظر می رسد که باید روابط دو جانبه را از سمت واردات و صادرات صرف به سمت سرمایه گذاری های مشترک پیش برد.
به اعتقاد عسگراولادی، سرمایه گذاری های مشترک در مقابل طوفان های سیاسی استوار باقی خواهد ماند، اما تجارتی که صرفا صادرات و واردات را دنبال می کند در مقابله با این طوفانها، دوام چندانی ندارد.
همچنین مجیدرضا حریری، نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین نیز در این دیدار در مقابل دعوت هیات چینی برای حضور شرکتهای ایرانی در نمایشگاه غذاهای حلال چین افزود: ایران توانمندی های بسیاری را در رابطه با تولید غذای حلال دارد و واحدی را نیز زیر نظر سازمان کنفرانس اسلامی برای غذای حلال در اختیار دارد.
وی افزود: نشان حلالی که مالزی بر روی کالاهای خود نصب می کند، تنها مختص مالزی است در حالی که نشان حلالی که اتاق ایران در اختیار دارد، به نمایندگی از سازمان کنفرانس اسلامی اعطا می شود.
همچنین مستوفی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین نیز با بیان اینکه، ایران سالها است که با شرکتهای چینی کار می کند، گفت: این همکاری های باید به سمت سرمایه گذاری های مشترک پیش رود.
وی اظهار داشت: همواره روابط ایران و چین یک جاده یکطرفه بوده است در حالی که مسئولان چینی باید تلاش کنند که شرکتهای چینی به کار سرمایه گذاری مشترک با ایران بپردازند.
نظر شما