به گزارش خبرنگار مهر، در همه جوامع بشری تولید از اهمیت خاصی برخوردار است و همه انسان ها به نقش و اهمیت این مهم واقف هستند،تولید عامل اصلی ایجاد استحکام در اقتصاد است سامان دادن اقتصاد و محور پیشرفت و توسعه است.
با این توصیف کشاورزی نیز از بخش های مهم تولیدی در هر جوامعی به شمار رفته و می تواند حماسه مثال زدنی در اقتصاد به ویژه محصولات راهبردی ایجاد کند.
یک شهروند گیلانی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه ظرفیت های کشاورزی استان نقشی در تحقق شعار محوری سال یعنی حماسه اقتصادی دارد، گفت: به یقین گیلان می تواند در این زمینه نقش بی بدیلی داشته باشد.
رضا رحمانی افزود: تحقق شعار حماسه اقتصادی و کار و تلاش برای توسعه و پیشرفت کشور نقش مهمی در خنثی سازی توطئه ها و تحریم های اقتصادی دشمنان علیه ایران اسلامی دارد.
وی ادامه داد: از روش های موثر برای دستیابی به این موفقیت، کار و تلاش برای افزایش تولیدات کشاورزی با بهره مندی از ظرفیت های موجود در استان است.
توسعه و رونق بخش کشاورزی از نیازهای اصلی خلق حماسه اقتصادی است
یک دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی نیز مهر گفت: توسعه و رونق بخش کشاورزی با توجه به اثرات گسترده ای که در دیگر بخش های تولیدی و صنعتی کشور دارد، از نیازهای اصلی خلق حماسه اقتصادی است.
محمد جواد رحمتی افزود: این خطه از شمال کشور به دلیل داشتن خاک مستعد، آب فراوان و شرایط جوی مطلوب قابلیت کشت انواع محصولات کشاورزی را دارد.
وی اذعان داشت: با برنامه ریزی مناسب، هدفمند و همچنین توسعه زیر ساخت های کشاورزی می توان انواع محصولات راهبردی همچون برنج، چای، زیتون و سایر موارد در استان تولید و نقش بی بدیلی در پویایی اقتصاد کشور ایفا کرد.
اشتغال به عنوان عامل موثر در رشد اقتصادي، توزيع عادلانه تر درآمدها، حفظ كرامت و عزت نفس انسان، افزايش ابتكارها و اختراع ها به شمار مي رود و بيكاري به عنوان ريشه بسياري از ناهنجاري هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، پيامدها و تبعات اقتصادي و اجتماعي ناگواري را به دنبال دارد.
بدون شک ساختار طبیعی، آب و هوا و شرایط مناسب اقلیمی گیلان زمینه های رشد و توسعه کشاورزی را در منطقه فراهم کرده است بنابراین در ميان بخش هاي مختلف اقتصادي، سرمايهگذاري در بخش كشاورزي به دليل افزايش پيوسته تقاضا براي مواد غذايي و ديگر محصولات كشاورزي، ميتواند موجب رشد توليد و اشتغال در اين بخش شود.
با این وجود بيشتر فعاليت هاي كشاورزي در مناطق روستايي انجام ميشود بنابراین گسترش سرمايهگذاري در بخش كشاورزي مي تواند موجب ايجاد فرصت هاي شغلي بيشتر در مناطق روستايي و در نتيجه جلوگيري از مهاجرت روستائيان به شهرها شود.
مدير هماهنگي ترويج سازمان جهاد كشاورزي گيلان در این باره می گوید: رشد بالاي جمعيت، افزايش تقاضاي مواد غذايي و همچنين نياز روز افزون منابع مختلف به محصولات كشاورزي موجب تحول در اين بخش است.
گسترش سرمايهگذاري در بخش كشاورزي موجب ايجاد فرصت های شغلی پایدار می شود
علی اصغر داداش پور افزود: بخش كشاورزي در اقتصاد ايران از لحاظ ايجاد فرصت هاي شغلي براي نيروي كار فزآينده كشور، تامين مواد غذايي جمعيت در حال رشد و همچنين توليد مواد اوليه و نهادههاي مورد نياز صنايع مي تواند بعنوان يك بخش استراتژيك مورد توجه باشد.
وی همچنین وجود اراضي كشاورزي مرغوب در سطح استان، ظرفيت بالاي توليد سالانه، موقعيت ممتاز طبيعي و قابليت زيست محيطي، مجاورت با دريا و ديگر اكوسيستم هاي با ارزش، تنوع اقليمي و شرايط اكولوژيكي و منابع غني آب هاي سطحي و پوشش گياهي، داشتن اقليم مساعد براي كاشت، داشت و برداشت انواع محصولات كشاورزي در يك سال زراعي از مهمترين ظرفيت هاي بالقوه و بالفعل كشاورزي در استان است.
مدير هماهنگي ترويج سازمان جهاد كشاورزي گيلان گفت: از دیگر قابلیت های استان می توان به امكان توليد انواع محصولات كشاورزي با توجه به تنوع آب وهوايي، امكان توليد محصولات باغي مرغوب و با كيفيت بالا و داراي قابليت صادراتي، وجود نيروي كار مستعد و فراوان به ویژه جوانان تحصيلكرده كشاورزي، امكان دستيابي آسان به محصولات كشاورزي به عنوان مواد اوليه صنايع جانبي و تبديلي و برخورداري از قابليت و جاذبه گردشگري و توريستي با داشتن مراتع، جنگل ها، گياهان دارويي و جاذبه هاي طبيعي و تاريخي را نام برد.
وي در ادامه ساخت مراكز تكثير و مزارع پرورش ماهيان سردآبي، گرم آبي و ماهيان زينتي، ساخت بازار هاي پيشرفته آبزيان، حمل و نقل آبزيان، توليد ماهي در منابع آب هاي طبيعي و نيمه طبيعي (درياچه هاي پشت سد و آب بندان ها)، تكثير و پرورش ماهيان خاوياري، پرورش ماهي در قفس (در دريا و آب هاي داخلي) و پرورش ماهي در استخر هاي ذخيره آب كشاورزي از مهمترين عناوين سرمايه گذاري صنعتي در زمينه شيلات و آبزيان استان است.
داداش پور ادامه داد: پرورش زنبور عسل و زنبورداري، بلدرچين، شترمرغ، بوقلمون، بز شيري، مرغداري گوشتي، دام و طيور (سنتي و صنعتي)، گاوميش، اسب، نگهداري ماكيان بومي، جوجه كشي، ايجاد باغ پرندگان، كشتارگاه ها، ميادين عرضه دام و مراكز فروش و عرضه پرندگان زينتي، مراكز جمع آوري شير، مراكز توليد و انجماد اسپرم، احداث مراكز جمع آوري شير و واحدهاي مرغداري تخمگذار، مرغ اجداد و مرغ مادر از مهمترين عناوين سرمايه گذاري در زمينه توليدات دامي استان گيلان است.
لازمه حماسه اقتصادي سرمايه گذاري است
به هر حال لازمه حماسه اقتصادي سرمايه گذاري است بنابراین در شرايط کنونی چنانچه اساس سرمايه گذاري در کشاورزي و صنايع وابسته باشد مي تواند در توليد و ايجاد شغل، کارا عمل کرد.
چهار فصل بودن و تنوع اقليمي، وجود منابع و ذخاير غني، امكان ايجاد اشتغال مولد با هزينه کم و زودبازده و سایر موارد از قابليت هاي بخش كشاورزي کشور و همچنین استان همیشه سبز گیلان است.
این نکته را باید متذکر شد بخش کشاورزی از جمله رکن های اساسی و مهم اقتصاد و امنيت كشور از نظر اشتغال، توليد، صادرات، حفاظت و بهره برداري اصولي از منابع طبيعي و خدادادي، توسعه تحقيقات و فناوري ها به ویژه توسعه مشاركت مردمي است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این ارتباط گفت: بخش کشاورزی نقش مهمی در اقتصاد و اشتغال کشور دارد از اینرو مسئولان باید به این مهم توجهی ویژه داشته باشند.
علیرضا شعبان نژاد با تاکید بر اینکه برای تحقق حماسه اقتصادی باید در بخش کشاورزی گام های بلندی برداشت بر ضرورت ترویج فرهنگ جهادی در جامعه تاکید کرد.
وی در ادامه با اعلام اینکه ظرفیت بخش کشاورزی گیلان بسیار بالا است، اظهارداشت: با مدیریت جهادی می تواند تمامی این ظرفیت ها را شکوفا و باعث رونق اقتصادی در کشور شد.
تنها با مدیریت جهادی موفقیت در بخش کشاورزی حاصل می شود
رئیس جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه تنها با مدیریت جهادی موفقیت در بخش کشاورزی حاصل می شود، یادآورشد: با اتکا به کار و مدیریت جهادی علاوه بر خودکفایی در محصولات می توان به صادر کننده انواع تولیدات کشاورزی تبدیل شد.
به هر ترتیب تمامی آحاد مردم همچنان با تلاش و کوشش در انتظار خودکفایی در زمینه همه محصولات هستند چرا که با توجه به موقعیت کشور اقدامی قابل انتظار و دست یافتنی است و با کمک دولت، سعی و کوشش مستمر جمعی می توان به این مهم دست یافت.
متاسفانه بخش کشاورزی هنوز با مشکلات عدیده از قبیل بالا بودن ضايعات محصولات كشاورزي، پائین بودن كيفيت نگهداري، فقدان راهبردها و سياست هاي بلند مدت در بخش كشاورزي، مشكل حمل و نقل و غیره روبرو است كه روند نزولي اين بخش، نارضایتی و دلسردی را به دنبال خواهد داشت.
این در حالی است که می توان با توسعه صادرات محصولات كشاورزي، ارتقای امنيت سرمايه و توسعه سرمايه گذاري، تحقيقات كاربردي در بخش كشاورزي، شفافيت و ثبات در سياست هاي حمايتي از توليد، ايجاد انگيزه براي جذب نسل جوان و ايجاد امنيت اقتصادي و قيمت تضميني محصولات كشاورزي برای توسعه هر چه بيشتر اين بخش و پشتيباني از فعاليت هاي بخش كشاورزي در جهت رشد شاخص هاي بهره وري مكانيزاسيون كشاورزي، افزايش ضريب فرآوري و كاهش ضايعات محصولات، تامين به موقع ماشين ها، ادوات و تجهيزات كشاورزي، كاهش ضايعات و استفاده بهينه از زائدات محصولات كشاورزي به نتايج مطلوب و موثر در بخش كشاورزي رسید.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در این زمینه بر ضرورت تقویت تولید صادرات محور در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: حماسه اقتصادی در بخش کشاورزی با افزایش کمی و کیفی تولید محقق می شود.
مهرداد لاهوتی همچنین پیشرفت استان در زمینه کشاورزی را غیر قابل مقایسه با گذشته دانست و افزود: سرمایه گذاری در زمینه صنایع تبدیلی به رشد و شکوفایی کشاورزی کمک خواهد کرد.
وی در ادامه جایگاه جهاد کشاورزی را در شکوفایی گیلان مهم ارزیابی کرد و خواستار تشویق کشاورزان در راستای بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در استان شد.
تغییر کاربری اراضی موجب از بین رفتن اشتغال در بخش کشاورزی می شود
با وجود این تغییر کاربری زمین های کشاورزی، از بین رفتن اشتغال در بخش کشاورزی، نزول رونق اقتصادی، کاهش سطح درآمد خانوار، خالی شدن روستاها و تمرکز مردم در بخش شهری همه و همه از عوامل بی توجهی به این حوزه اقتصادی بزرگ است.
علی رغم مشکلات موجود در جامعه از قبیل رکود اقتصادی، تورم و پائین بودن قدرت خرید مردم در بخش کشاورزی می توان با بهبود اوضاع کشاورزی بخش اعظمی از مشکلات مردم استان گیلان را رفع کرد.
به نظر می رسد برای بهره وری بیشتر و به کار گیری روش های نوین کشاورزی باید نسل جدید و دانش آموختگان کشاورزی پا به عرصه بگذارند تا ظرفیت های کشاورزی استان به درستی شکوفا شود.
فرماندار شهرستان رشت نیز با بيان اينكه كشاورزي با شيوه سنتي هرگز به جايگاه واقعي خود نخواهد رسيد بر لزوم توسعه كشاورزي مكانيزه و مدرن در استان تاكيد كرد.
سید ولی الله عظمتي افزود: توسعه کشاورزی و حمایت از این بخش مهم اقتصادی اساس ایجاد اشتغال مولد و پایدار است که مسئولان باید توجه اساسی به این مهم داشته باشند.
وی همچنین بر لزوم خودکفایی برنج تاکید کرد و اظهارداشت: براي برداشتن گامي بزرگ در راستاي تامين برنج كشور و خودكفايي بايد مشكلات و موانع موجود را از ميان برداشت.
فرماندار رشت گفت: براي توليد بيشتر بايد برنامه ريزي كرد واين امر جز با حضور كارشناسان در كنار كشاورزان، معرفي گونه هاي پر محصول، تغيير شيوه هاي كشت و ساير موارد محقق نخواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اينكه از مجموع زمين هاي كشاورزي استان گيلان 38 درصد در اين شهرستان وجود دارد، افزود: در حال حاضر 50 درصد ماهيان گرم آبي استان نيز در اين شهرستان توليد مي شود.
عظمتی در ادامه یادآورشد: كشاورزي اين شهرستان بسيار آسيب پذير است بنابراين همه بايد دست به دست دهند تا رشت در بحث كشاورزي حرفي براي گفتن داشته باشد.
وی تصریح کرد: گیلان در بخش کشاورزی از ظرفیت های بالایی برخوردار است که باید با بهرهگیری از این توانمندی ها برای توسعه و پیشرفت استان گام برداشت و موفقیتهای بیشتر در بخش کشاورزی کسب کرد.
بخش کشاورزی می تواند حماسه آفرین باشد
بدون تردید بخش کشاورزی با توجه به ماهیتش از نظر اقتصادی میتواند حماسهآفرین باشد، با بررسی دقیق و یافتن مصادیق عینی این موضوع مهم در بخش کشاورزی میتوان به این مهم جامه عمل پوشاند و به اهداف بخش کشاورزی دست یافت و به سمت توسعه پایدار حرکت کرد.
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در بخش حماسه اقتصادی، وزارت جهاد کشاورزی باید بهصورت جدی این موضوع را در سرلوحه برنامه، تصمیمگیریها و سیاست های خود قرار دهد چرا که بخش کشاورزی مسئولیت بزرگی برای تامین امنیت غذایی بر عهده دارد.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان نیز در این باره گفت: با برنامهریزی و همفکری تمام دست اندرکاران بخش کشاورزی به ویژه کشاورزان و بهرهبرداران، میتوان در راستای رسیدن به الگوی صحیح مصرف و شکوفایی اقتصادی حرکت کرد.
محمد حسین اصغریان با اشاره به ظرفیت های بالای کشاورزی در استان افزود: با همت و تلاش تمامی مسئولان باید از این ظرفیت ها حداکثر استفاده را برد.
وی همچنین تاکید کرد: خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی، ایجاد امنیت شغلی برای کشاورزان، افزایش بهره وری در واحد سطح، حذف واسطه ها و در نهایت موجب افزایش سرمایه گذاری در بخش کشاورزی می شود.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان گفت: افزایش بهره وری در واحد سطح به معنای رشد در تولید محصولات کشاورزی است و به یقین در پی این مهم سرمایه گذاری های بیشتری در بخش کشاورزی انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: اگر کشاورزان از امنیت شغلی و پایداری درآمد خود مطمئن باشند نه تنها به شهرها مهاجرت نمی کنند بلکه با دلگرمی بیشتری به تولید محصولات کشاورزی ادامه می دهند.
به گزارش خبرنگار مهر، بدون شک با سیاست گزاری و نظام مندی صحیح و اتخاذ راهکارهای مدرن و استفاده از نظرات متخصصان کشاورزی، استفاده از تکنولوژی روز و سیستم مکانیزه، خرید به موقع محصول از کشاورزان با قیمت مطلوب و جلب رضایت آنان، ساماندهی تشکل های بخش کشاورزی و سایر موارد در این بخش بسیاری از نابسامانی ها، مشکلات و معضلات را برطرف تا شاهد خودکفایی و سربلندی در تولید همه محصولات کشاورزی که افتخار هر ایرانی است به ارمغان آید.
نظر شما