به گزارش خبرگزاری مهر، اخیرا نانو ذرات به عنوان یک پرکننده قوی در ساخت انواع مختلفی از نانوکامپوزیتها پیشنهاد شدهاند اما تجمع نانو ذرات در بستر پلیمر مهمترین چالش در تولید این نانوکامپوزیتها است. نسبت سطح به حجم بالا در نانوذرات نیرو محرکه شدیدی برای برقراری پیوند و تشکیل تجمع ایجاد میکند.
این عیب موجب پخش غیر یکنواخت نانوذرات در بستر پلیمر و کاهش خواص مکانیکی میشود، در نتیجه گستره کاربرد آنها را محدود میکند. بنابراین جستجو برای یافتن راهی برای اصلاح سطح نانوذرات موضوع بسیاری از کارهای تحقیقاتی شده است.
در این راستا محققان دانشگاه صنعتی اصفهان پروژه تحقیقاتی را اجرایی کردند. در این کار تحقیقاتی سطح نانوذرات تیتانیم دیاکسید توسط دیکربوکسیلیک اسیدهای فعال نوری و زیستسازگار حاوی آمینواسیدهای مختلف اصلاح شد.
نانوذرات تیتانیوم دیاکسید اصلاح شده با روشهای مختلف آنالیز شناسایی شدند. نتایج آنالیزها نشان دادند که سطح نانوذرات به خوبی اصلاح شده است.
استفاده از دیکربوکسیلیک اسیدهای فعال نوری و زیستسازگارحاوی آمینو اسیدهای مختلف به دلیل حضور دیاسیدهای زیست سازگار نانو ذرات TiO2 (تیتانیوم) اصلاح شده میتوانند دوستدار محیط زیست باشند. نانو ذرات تیتانیوم دیاکسید اصلاح شده به صورت مستقیم در تهیه نانو کامپوزیتهای پلیمری استفاده میشوند.
نانوکامپوزیتهای پلیمری به عنوان مواد پوششی، ساختمانی و بسته بندی در حوزه وسیع از کاربردهای مهندسی الکتریکی، هوایی، ساختمانی و خودرو مورد استفاده قرار میگیرند.
نظر شما