۱۷ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۵۸

زارعی مطرح کرد:

برچسب کارگردان مذهبی افتخارم است/ بچه‌های مسجد صاحب دفتر شدند

برچسب کارگردان مذهبی افتخارم است/ بچه‌های مسجد صاحب دفتر شدند

مدیر دفتر تئاتر بچه‌های مسجد حوزه هنری در نشست افتتاحیه این دفتر از افتخار خود برای شهره بودن به کارگردانی آثار مذهبی، ضرورت داشتن تئاتر مذهبی و پتانسیل عظیم مخاطبان نهفته این حوزه سخن گفت.

به گزارش خبرنگار مهر، کوروش زارعی مدیر دفتر تئاتر بچه‌های مسجد حوزه هنری در نشست افتتاحیه این دفتر که امروز یکشنبه 17 آذر ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، گفت: دفتر تئاتر بچه های مسجد یک پیشینه 10 ساله دارد و بنا به تغییر مدیریتی که در زمانی اتفاق افتاد به محاق رفت تا اینکه رحمت امینی به حوزه هنری آمد و سیاستش این بود که این دفتر را احیا کند.

وی ادامه داد: دفتر تئاتر بچه‌های مسجد حوزه هنری در گذشته فعال بود، تئاتری ها و نویسندگان شهرستانی و تهرانی را کشف می کرد. بعد از آنکه وقفه ای در این میان افتاد رحمت امینی دوباره از من خواست که به اینجا بیایم و این دفتر را راه بیاندازم و حالا این جلسه افتتاحیه رسمی این دفتر محسوب می شود.

مدیر دفتر تئاتر بچه های مسجد بیان کرد: هدف ما در این دفتر این است که هنرمندانی را که در تهران و شهرستان ها تفکرات مسجدی دارند در مسیر آموزش قرار دهیم، این استعدادها را کشف و آنها را پرورش دهیم تا به پیکره حرفه ای تئاتر کشور تزریق شوند. ما به دنبال تقویت هنرمندانی هستیم که همسو با حوزه هنری و دارای دیدگاه و تفکر مشخص دینی و مذهبی هستند.

زارعی در پاسخ به این پرسش که چرا نمایش "معمای مطربان پریشان" برای افتتاحیه این دفتر انتخاب شد، گفت: زمانیکه با رحمت امینی مسیر فکری و کاری دفتر را مشخص می کردیم قرار شد که گروه های علاقه مند در این مسیر شناسایی شوند و خروجی کار آنها به صورت علمی و فنی در دستور کار این دفتر قرار بگیرد. گروه تئاتر سایه نیز چندین سال است در حوزه هنرهای دینی و مذهبی کار می کند و ما فکر کردیم که با تزریق بازیگران و عوامل حرفه ای به گروه نمایش "معمای مطربان پریشان" می توانیم این نمایش را اجرا کنیم. این گروه به سرپرستی حمیدرضا افسری همه بچه هیاتی هستند و می توانند برای کار در مسیر دفتر تئاتر بچه‌های مسجد نمونه باشند و کاری ارائه دهند که هم با مردم، هم منتقدان و هنرمندان ارتباط برقرار کند.

در ادامه این نشست حمیدرضا افسری سرپرست گروه نمایشی سایه بیان کرد: نمایش "معمای مطربان پریشان" پنجمین کار حرفه ای گروه سایه است. ما پیش از این نمایش های دیگری را هم در این سالن، تئاتر شهر و سالن های دیگر اجرا کرده بودیم. امسال هم بعد از ماه مبارک رمضان تصمیم گرفتیم که کار جدیدی را برای ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) ارائه دهیم. یاسین حجازی چند ماهی را برای نگارش این متن سپری کرد. داستان این نمایش درباره چند مطرب است و در شام اتفاق می افتد. تم کار ترکیبی از کمدی و درام همراه با هم است و نمی‌توان به طور کامل گفت که یک سوگواره صرف تدارک دیده شده است.

وی در ادامه با اشاره به حضور عوامل حرفه ای و مدعو و همچنین بازیگران گروه نمایشی سایه عنوان کرد: ما در اثر خود سعی کردیم که به بینندگان عام بیشتر توجه داشته باشیم در واقع کاری که با تابلوی بچه های مسجد روی صحنه می رود باید انتظارات مخاطبان عام را بیشتر برآورده سازد.

زارعی در ادامه درباره ویژگی های نمایش "معمای مطربان پریشان" اظهار کرد: من نمایش‌های دینی زیادی را روی صحنه بردم و به این کار افتخار می کنم. من امسال نمایش "راکب" را بر اساس "آنتیگونه" سوفوکل روی صحنه بردم و بعضی تعجب کردند و به من می گفتند تو همیشه کار مذهبی انجام می دهی چطور شد این کار را اجرا کردی.

مدیر دفتر تئاتر بچه های مسجد اضافه کرد: این برچسب کارگردان مذهبی برای من افتخارآفرین است چون این را برکت کار و زندگی خود می دانم. من کار مذهبی را بر اساس دل و اعتقادات خودم انجام می دهم. نمایش "معمای مطربان پریشان" با کارهای قبلی ام تفاوت‌های زیادی دارد، این کار دیدگاه جدیدی در متن، اجرا و کارگردانی ایجاد کرده و کاملا یک درام نمایشی است و همچنان که گفته شد هم مردم و هم منتقدان در این کار در نظر گرفته شده اند.

کارگردان نمایش های "کانال کمیل" و "آیینه ای روی سقف" با بیان اینکه من در قالب تئاتر واقعه کربلا را مطرح کردم، گفت: من در نمایش "معمای مطربان پریشان" مردم را جور دیگری با واقعه کربلا آشنا می کنم و سعی کردم وقایع شنیده را دیداری کنم. وقتی شنیده‌ها به دیدار تبدیل می شود بیشتر در ذهن حک می شوند. من معتقدم که ما در تئاتر مذهبی پتانسیل عظیمی از مخاطبان نهفته داریم که می توانند به تئاتر جذب شوند و در دسته مخاطب حرفه ای تئاتر قرار بگیرند.

زارعی با تاکید بر در نظر گرفتن مخاطب در اجرای نمایش ها اظهار کرد: اگر ما فاخرترین نمایش را نه تنها در عرصه تئاتر مذهبی بلکه در عرصه تئاتر حرفه ای روی صحنه بیاوریم ولی مخاطب را لحاظ نکنیم شکست می خوریم. تئاتر باید با توده مردم ارتباط برقرار کند و مردم همانقدر که برای ساندویچ خود هزینه می کنند، برای تئاتر هم پول بلیت بدهند. باید مردم دغدغه و مشکلات آنها را ببینند، این به این معنا نیست که به سطحی نگری تنزل پیدا کنیم بلکه منظور این است که نمایش هایی را تولید نکنیم که خود ما تنها تماشاگران و مخاطبان آثار خود باشیم.

بازیگر و کارگردان "زنان مهتابی مرد آفتابی" در بخشی از سخنان خود درباره حمایت از گروه هایی که می توانند آثار خود را در دفتر تئاتر بچه های مسجد تولید کنند، گفت: مسائل مالی بحث دامنگیری است کارهایی که در عرصه تئاتر مذهبی قابل دفاع باشند مورد حمایت این دفتر قرار خواهند گرفت و آغوش ما برای همه گروه های جوان و علاقه مند در این حوزه باز است. بودجه مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اگرچه به اندازه بودجه مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد نیست، اما به اندازه وسع خود به گروه ها کمک می کند.

افسری نیز در پایان این نشست با تایید سخنان زارعی بیان کرد: تامین مسائل مالی تئاتر دینی بسیار اساسی است، تئاتر دینی در این سال ها متولی خاصی نداشته است و پشتیبانی و اقتصاد این کار تخصص بیشتری می طلبد.

نمایش "معمای مطربان پریشان" به نویسندگی یاسین حجازی و کارگردانی کوروش زارعی کاری از گروه تئاتر سایه است که از روز جمعه 22 آذرماه ساعت 18:30 در تالار اندیشه حوزه هنری روی صحنه خواهد رفت.

کد خبر 2191103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha