تیمور آقامحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان كرد: کانون داستان حوزه هنری استان همدان زير شاخه اي از واحد آفرینشهای ادبی است که به در دو بخش مقدماتی و پیشرفته فعاليت مي كند كه در بخش مقدماتی این کانون باتأکید بر آموزش هنرمندان متعهد و تولید آثار ارزشی نشستهای هفتگی برگزار كرده و مبانی داستاننویسی بهصورت گامبهگام و کارگاهی برای نوقلمان و افراد مستعد تدریس میشود.
وي با اشاره به اينكه علاقهمندان پس از ثبتنام و تکمیل فرم اطلاعات هنرمندان، عناصر داستان را به صورت تئوری و عملی میآموزند به طوری که در پایان دورهها قادر به نگارش و نقد داستان در حد قابل قبولی خواهند بود، ادامه داد: هر یک از سطوح آموزشي در یک دوره ششماهه انجام ميشود که در پایان، آزمون کتبی برگزار و کار عملی كه نگارش داستان است از هنرجویان دریافت میگردد و اعضایی که سطوح مقدماتی را با موفقیت پشت سر گذاشتهاند، وارد دوره پیشرفته میشوند.
معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان همدان اذعان داشت: در دوره هاي پيشرفته سرفصلهایی چون مباحث نوین داستاننویسی، عناصر داستانی تکمیلی ، دورههای مدون آموزشی، جمعخوانی آثار مطرح ایران و جهان و نقد و بررسی آثار وجود دارد.
آقامحمدی افزود: کانون داستان پیشرفته به دنبال تولیدآثارارزشی توسط هنرمندان جوان، ایجاد محیطی مناسب و شاداب برای پرورش هنرمندان متعهد ، فراهمآوردن زمینههای رشد و تعالی ، نقد و بررسی آثار تولیدی اعضا و بالابردن سطح کیفی آن، ایجاد زمینه پویا و رقابتی برای خلق آثار ادبی در زمینههای انقلاب اسلامی، دفاعمقدس، بیداری اسلامی، عدالت و پیشرفت است و تنها کانون تخصصی داستان در سطح استان با محوریت آموزش و خلق اثر به شمار میرود.
مدرس دوره جدید کانون داستان پیشرفته گفت: هم اکنون پس از برپایی بیش از 300 نشست هفتگی و بازنگری در شیوه برگزاری، مباحث مطرح شده، سطوح اعضا، دستاوردها و نیز بررسی بازخوردها و نتایج به دست آمده، واحد آفرینش های ادبی این حوزه دوره جدید آموزشی خود را با اهدافی نظیر تربیت مدرسین داستاننویسی، بالارفتن سطح دانش ادبی اعضا، نیاز و تقاضای اعضا نسبت به مباحث طراحیشده، بررسی مصداقی مباحث، دستیابی به جایگاهی درخور در سطح کشوربرگزار میکند.
آقامحمدی افزود: این نشستها در سه بخش تئوری، نوشتن خلاق و نقد آثار اعضا برگزار خواهد شد که در بخش تئوری،اعضا با مطالعهی آثار معرفیشده و تماشای فیلمهای مشخص در منزل، در مباحث شرکت میکنند.
وي اذعان داشت: در بخش نوشتن خلاق نیز طرح مباحث اصلی، خلاقیت و نوآوری در نوشتن به همراه تعیین تکالیف و تمرینهای سازمانیافته جهت نوآوری، آشناییزدایی و خلاقیت در آفرینش و ازبینبردن یکنواختی و ملالت در نوشتن، با بهرهمندی از شیوههای نوین به صورت عملی آموزش داده میشود.
وی در پایان با اشاره به آغاز دوره جدید آموزشی کارگاه داستان نویسی پیشرفته از 9 دیماه سال جاری گفت: این دوره با حضور هنرجویان دورهی پیشرفته و نویسندگان شاخص استان در 84 نشست با 27 سرفصل مشخص در روزهای دوشنبه در محل حوزه هنري همدان برگزار میشود.
نظر شما