۲۳ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۳۱

مهر گزارش می دهد/

رینگ دور هرمز بازوی توسعه گردشگری/ اعتبارات جزیره محدود است

رینگ دور هرمز بازوی توسعه گردشگری/ اعتبارات جزیره محدود است

هرمز - خبرگزاری مهر: گردشگری امروزه در چهارچوب طرحهای آمایش اعم از ملی، منطقه ای و محلی به عنوان یکی از ابزارها و مؤلفه ها مهم توسعه و محرومیت زدایی بشمار می رود اما در سالهای اخیر گردشگری در این جزیره مغفول مانده و کارشناسان امر رینگ دور هرمز را بازویی برای توسعه گردشگری این جزیره می دانند.

به گزارش خبرنگار مهر، گردشگری که مهمترین عوامل عمران هر ناحیه ای است فعالیتی ارز آور و متعادل کننده محسوب می شود که موجب توسعه اقتصادی و اجتماعی در سطح منطقه ای شده و توزیع عادلانه درآمد و همچنین سطح اشتغال را به دنبال دارد.

توسعه صنعت گردشگری در ایران ضمن ایجاد اشتغال برای گروههای مختلف رونق صنایع دستی، حمل و نقل وابسته به گردشگری را به دنبال دارد و این امر منبع قابل توجهی جهت کسب در آمدهای ارزی و عامل بازدارنده مهم در مقابل خروج ارز از کشور است. امروزه صنعت عظیم گردشگری بویژه گردشگری داخلی جایگاه خاص را در اقتصاد کشورها داشته و نقش فعال و مؤثری در ارتقاء ساختار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها بخصوص در کشورهای رو به توسعه باز می کند.

در این راستا طبیعت گردی نیز جزئی از صنعت گردشگری به حساب می آید که می تواند نقش عمده ایی در توانمند سازی مردم محلی و تنوع بخشی به رشد اقتصادی و نیز خلق فرصتهای شغلی جدید در ارتباط تنگاتنگ با سایر بخشهای اقتصادی ایفا کند گردشگری پدیده ای است کهن که از دیرباز در جوامع انسانی وجود داشته و به تدریج در طی مراحل مختلف تاریخی به موضوعی فنی، اقتصادی،اجتماعی واکولوژیکی کنونی خود رسیده است.

از مزیتهای مهم دیگر صنعت گردشگری توزیع مشاغل بین مردم خود آن شهر است. یکی از مزایا منافع عمده اقتصادی فعالیتهای گردشگری ایجاد درآمد اضافی و مکمل و توسعه و گسترش فرصتهای شغلی در مناطقی مانند هرمز و در زمینه صید و صیادی و طبیعت بکری که در اختیار است که به دنبال آن نقش عمده ای در فقرزدایی داشته و موجب رفاه و رونق این شهر می شود. همچنین بازار جدیدی برای فروش محصولات صنایع دستی و تولیدی به وجود می آید.

جدایی از مزایای اقتصادی و اجتماعی، گردشگری مزایای فرهنگی و زیست محیطی نیز دارد. در صورتی که گردشگری در هرمز توسعه پیدا کند مردم محلی از هر فرصت و جاذبه ای برای جلب توجه گردشگران و ارایه خدمات به آنان استفاده می کنند. بدین صورت است که آداب و رسوم قدیمی، سنن، آیین ها و سایر الگوهای زندگی که فراموش شده دوباره احیا می شوند و با اجرای این مراسم و حفظ ویژگیهای سنتی محلی جاذبه ای فرهنگی برای گردشگران به وجود می آورند.

افزایش آگاهی فرهنگی و اجتماعی جنبه دیگری از اثرات مثبت فرهنگی گردشگری در جزیره هرمز است.

برخی پروژه های نیمه تمام این جزیره از جمله رینگ دور جزیره هرمز و دهکده گرشگری که موجب رونق گردشگری این جزیره است و به دلیل عدم اتمام به موقع در حال فرسایش و نابودی است که در سال آخر فعالیت دولت دهم این پروژه های مهم به بهره برداری نرسید.

رئیس شورای شهر هرمز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت جزیره هرمز می گوید: وجود معماری تلفیقی غربی و ایرانی این جزیره ، وجودجاده ابریشم دریایی وصادرات زعفران از این مسیر ، طبیعت ویژه و رنگارنگ آن موجب انتخاب جزیره هرمز به منطقه نمونه گردشگری کشور شده است.

زرنگاری می افزاید: از جزیره هرمز به سبب وجود خاک های رنگارنگ به بهشت زمین شناسی یاد می شود. بهشتی که در سراسر ایران بی همتاست.

گفته می شود خاک های 70رنگ جزیره هرمز در هیچ کشوری یافت نمی شود.

یکی از شهروندان هرمزی می گوید : جزیره هرمز با عنوان مروارید خلیج فارس با وجود ظرفیت های گردشگری فراوانی که دارد زیرساختهای مناسبی برای جلب گردشگر ندارد و این امر مانع تبدیل جزیره رنگین کمانی به مقصد بیشتر گردشگران شده است.

قنبر زرنگاری رئیس شورای اسلامی شهر هرمز نیز به خبرنگار مهر می گوید: پروژه های نیمه تمام  در جزیره هرمز باعث بروز مشکلات زیادی شده که اهالی هرمز از این وضعیت بسیار ناراضی هستند.

وی عنوان کرد: مهمترین پروژه که می توانست موجب رونق گردشگری و حضور بسیاری از طعبیت گردان و گردشگران  برای بازدید از پتانسیل ها و اماکن دیدنی  می شد  رینگ دور جزیره هرمز است.

زرنگاری افزود: اکنون جاده کمربندی رینگ دور هرمز باعث کاهش رفت و آمد گردشگران و بیکاری عده ای از جوانان این جزیره که از این طریق ارتزاق می کردند شده است.

رئیس شورای شهر هرمز بیان داشت پس از بارندگی هفته گذشته که خسارات زیادی به این پروژه وارد شد و این مسیر به کلی مسدود شده که امکان تردد در آن مسیر نیست.

وی گفت: از طریق شورای شهرهرمز به اطلاع مسئولان  و علی الخصوص فرماندار محترم قشم رسانده شده که وضعیت رینگ دور هرمز با مشکل مواجه است و فرماندار قشم قول مساعد داده که از طریق دستگاه های مرتبط مانند راه و شهر سازی ماشین آلات راه سازی برای به حداقل رساندن خرابیها که بارندگیهای اخیر برآن افزوده اقدام کنند.

زرنگاری خاطرنشان کرد: این امر موجب شده که کسانی که با جابجا کردن مسافر و گردشگران زندگیشان می گذراندن بیشترین ضرر و زیان از این بابت متحمل شوند.

رئیس شورا شهر هرمز گفت: از فرماندار شهرستان قشم خواستاریم که این مشکل را هر چه زودتر برطرف و ما شاهد این اقدامات باشیم.

کد خبر 2192008

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha