به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسکندر مؤمنی ظهر چهارشنبه در رزمایش آغاز طرح زمستانی راه های کشور که با حضور داوود کشاورزیان معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، میعادفر قائم مقام مرکز فوریت های پزشکی کشور، مظفر رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر و سایر مسئولان کشوری و محلی در پیست اسکی آبعلی برگزار شد، اظهار داشت: این رزمایش سرآغاز طرح زمستانی خدمات رسانی به مردم شریف ایران اسلامی است که از امروز شروع شده و تا روز 20 اسفند 92 ادامه دارد.
وی ادامه داد: در این زمینه 97 هزار نفر از نیروهای همه دستگاه های اجرایی اعم از پلیس راه ناجا، وزارت راه و شهرسازی، هلال احمر و اورژانس خدمات خود را در همه استان ها به مردم ارائه می دهند؛ این نیروها در 110 گردنه برف گیر کشور با استفاده از 30 فروند بالگرد و بال ثابت فضای ایران اسلامی را پوشش می دهند.
این مسئول اضافه کرد: طبق پیش بینی های نهادهای ذی ربط امسال زمستانی سردتر و سخت تر از سالیان گذشته در انتظار است؛ شاید حجم مسافرت های زمستانی نسبت به سایر فصول کاهش یابد، اما مخاطرات این سفرها بیشتر است، از این رو باید توصیه های ایمنی در چنین سفرهایی از سوی مردم رعایت شود.
مؤمنی افزود: به مصداق آیات الهی اگر انسان جان انسان دیگری را نجات دهد گویی جان یک جامعه را نجات می دهد، این نشان از ارزشی است که دین مبین اسلام برای جان یک انسان قائل است؛ کمک به حفظ جان مردم یکی از بزرگترین خدماتی است که می توان در کشور ارائه کرد.
این مسئول ادامه داد: هرچند در سالیان اخیر آمار تلفات سوانح جاده ای به برکت تلاش و زحمات همه دست اندرکاران کاهش یافته، اما آن دسته از حوادث که به سبب وجود این زحمتکشان رخ نمی دهد نیز گاه قابل شمارش نیست.
وی اضافه کرد: این عزیزان در زمان بارش های سنگین، در جاده های کشور می مانند تا خدمات خود را به هموطنان ارائه دهند که گاه در شمارش لحاظ نمی شود؛ رهبر فرزانه انقلاب در آغاز طرح نوروزی سال 92 در جمع خادمان راهداری فرمودند که "باید حوادث و سوانح به حداقل ممکن کاهش یابد".
مؤمنی تصریح کرد: این مطالبه معظم له برای مجموعه های خدوم در راه های کشور به مثابه یک فرمان است و باید به این موضوعِ مورد حمایت ایشان تحقق یابد.
فرمانده پلیس راهور نیروی انتظامی افزود: شاید مسئولان و زحمتکشان حاضر در میدان و در رزمایش امروز از نهادهای مختلف باشند، اما همه آنها به اتفاق یک هدف نهایی و کلی را دنبال می کنند؛ اگر هر یک از این دستگاه های خدوم در میدان عمل حاضر نباشند هیچیک از اهداف تعریف و تعیین شده محقق نمی شود.
این مسئول ادامه داد: خوشبختانه امسال دستورالعمل اجرایی برای همه نهادهای ذیربط به شکل یکسانی ابلاغ شده است که امیدوارم این مهم در اجرا نیز نمود عینی پیدا کند.
120 هزار کیلومتر از جاده های کشور برف گیر است
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار داشت: طبق گزارشات واصله از سراسر کشور، یک هزار و 375 راه از مسیرهای مواصلاتی ایران شامل 120 هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی مناطقی برف گیر هستند.
داوود کشاورزیان ادامه داد: خدمات ارائه شده از سوی نهادهای دخیل در طرح زمستانی راه های کشور اقداماتی فراتر از یک وظیفه اداری است، این یک تلاش خداپسندانه و انسان دوستانه است؛ طبق فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب تلاش شما نوعی عبادت است.
وی اضافه کرد: مجموعه وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور از مدتها قبل عملیات تعمیر و نگهداری ماشین آلات راهداری و آماده سازی تجهیزات لازم را آغاز کرده است.
این مسئول افزود: امسال نیز طبق سنوات گذشته همکاران فعال در این زمینه در قالب 650 راهدارخانه ثابت و سیار با استعداد خودرویی هفت هزار و 400 دستگاه شامل ماشین آلات تخصصی، هوشمند، نمکپاش و برف روب ها خدمات خود را ارئه می دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بیان داشت: همچنین 11 هزار نفر نیروی انسانی شامل زحمتکشان اداری و پیمانکاری در قالب یک هزار و 150 اکیپ راهداری در جاده های کشور حضور خواهند داشت.
وی اضافه کرد: خوشبختانه امسال در سایه توجهات الهی و طبق پیش بینی های نهادهای متولی میزان بارش نزولات 30 درصد بیش از متوسط سه دهه گذشته است، بنابراین ضمن شکرگذاری از خداوند متعال به دلیل چنین عنایتی باید تمرکز لازم وجود داشته باشد چراکه امسال زمستانی سخت در پیش است.
این مسئول افزود: به غیر از چند استان جنوبی کشور که کمتر از سایر نقاط با بارش برف و باران مواجه هستند، طرح زمستانی در سایر نواحی باید با دقتی وافر اجرایی شود.
فعالیت 2600 تیم عملیاتی اورژانس در کشور
قائم مقام مرکز فوریت های پزشکی کشور در ادامه این رزمایش اظهار داشت: مرکز فوریت های پزشکی همچون دیگر نهادهای خدمت رسان در جاده های کشور خود را برای زمستان امسال آماده می کند.
جعفر میعاد فر ادامه داد: این مجموعه با برخورداری از بیش از دو هزار مرکز در کشور، بالغ بر سه هزار دستگاه آمبولانس، 55 دستگاه اتوبوس آمبولانس، پنج بالگرد در پنج استان کشور و دو هزار و 600 تیم عملیاتی امور خود را انجام خواهد داشت.
وی اضافه کرد: همه تلاش این مجموعه خدوم این است که وظایف ذاتی خود را در کنار دیگر نهادهای خدوم اجرایی کند تا خدمات شایسته ای به این مردم شریف ارائه شود تا در ارزیابی های نهایی شاهد کاهش آمار حوادث و تلفات احتمالی بود.
حضور 20 هزار امدادگر مرد و زن در جاده های کشور
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اظهار داشت: امسال سازمان امداد و نجات با ظرفیتی کمی و کیفیِ بیشتر نسبت به سال گذشته خود را برای ارائه خدماتی شایسته به مردم شریف ایران اسلامی آماده می کنند.
محمود مظفر ادامه داد: طی سال جاری یک هزار و 200 پایگاه ثابت و سیار در نواحی مختلف خدمات خود را به مردم ارائه می دهند؛ همچنین 17 فرزند بالگرد در استان های مختلف کشور طرح های امداد هوایی را عملیاتی می کنند.
وی اضافه کرد: حضور20 هزار امدادگر مرد و زن آموزش دیده با استفاده از سه هزار و 500 دستگاه انواع خودرو و تجهیزات خودرویی در حوادث احتمالی وارد عرصه امداد و نجات می شوند.
قوت قلب مسافران با حضور راهداران
فرمانده پلیس راه کشور نیز اظهار داشت: طرح زمستانی راه های کشور یکی از مأموریت های طولانی و مهم در دستور کار نهادهای دخیل است؛ رزمایش امروز که با حضور همه مجریان طرح زمستانی برگزار شد، گوشه ای کوچکی از توان و اراده تلاشگرانی است که در زمان حوادث ترافیکی در راستای رفع نیازمندی های هموطنان در اقصی نقاط جاده های کشور انجام وظیفه می کنند.
سرهنگ محمدرضا مهماندار ادامه داد: بدون تردید حضور و وجود این زحمتکشان و غیورمردان در جای جای مسیرهای مواصلاتی کشور موجبات ارتقای سطح ایمنی و قوت قلب مسافران را فراهم می سازند.
وی اضافه کرد: امیدوارم زمستان امسال همچون سنوات گذشته با اجرای این حرکت بزرگ و در سایه همدلی و هماهنگی سازمانی های مختلف منشأ خیرات، برکات و سلامتی مسافران در جاده های کشور باشد.
این مسئول با اشاره به بیانات گوهربار رهبر فرزانه انقلاب خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در بیانات گران سنگ اسفند سال گذشته فرمودند که "همه این خدمات نزد خداوند متعال محفوظ است و محاسبه خواهد شد".
نظر شما