به گزارش خبرگزاری مهر، این طرح با مشارکت سازمان دانشجویان ایران و با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه بیرجند و جمع کثیری از دانشجویان علاقه مند برگزار شد.
حمید مرادی، مدیر فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: طرح "آموزگار ادب" در خراسان جنوبی شامل چهار بخش؛ نشست تخصصی، کارگاه گلستان و بوستان خوانی، مشاعره دانشجویان و اردوی یک روزه بازدید دانشجویان از آرامگاه ابن حسام خوسفی است.
اعتبار ما در دنیا به خاطر ادبیات و فرهنگ ماست
مرادعلی واعظی، عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند نیز در مقدمه سخنان خود پیرامون زندگینامه سعدی شیرازی گفت: اعتبار ما در دنیا به خاطر ادبیات و فرهنگ ماست.
وی ادامه داد: این شاعر غزلیات، قصاید، قطعات، رباعیات و مقالات و اشعار عربی نیز دارد که همه آنها در کتابی به نام کلیات سعدی جمع آوری شده و به چاپ رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: بوستان سعدی یکی از شاهکارهای ادبی و اخلاقی، اجتماعی و تربیتی و از هنریترین و شاعرانهترین مثنویها در ادب فارسی است.
وی افزود: بوستان سعدی در10 باب عدل و تدبیر و رای، احسان، عشق و شور و مستی، تواضع، رضا، قناعت، تربیت، شکر بر عافیت، توبه و راه صواب و مناجات و ختم کتاب است.
سعدی، بهتنهایی یک انقلاب فرهنگی است
علی اکبر سامخانیانی، عضوهیئت علمی دانشگاه بیرجند نیز گفت: سعدی، بهتنهایی خود یک انقلاب فرهنگی است که 95 درصد آثار آن به خاطر خوانشِ صحیح از آموزههای دینی با معیارهای امروز جامعه ما سازگار است.
وی به تشریح مفاهیم دو کتاب گرانقدر سعدی، گلستان و بوستان پرداخت و افزود: سعدی در بوستان دنیای آرمانی و در گلستان واقعیتهای زندگی اجتماعی را نشان میدهد.
سامخانیانی با بیان اینکه ما قبل از تهاجم فرهنگی، تغافل فرهنگی داریم و هنوز میراث فرهنگی خود را نمیشناسیم، بیان کرد: مسئولان بحث فرهنگی را مطرح میکنند در حالی که ابعاد آن شناخته شده نیست.
نظر شما