به گزارش خبرگزاری مهر، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از سوی این نشریه آمریکایی در بخش "تصمیم سازان" قرار گرفته است.
فارین پالیسی در معرفیای که برای وی آورده است، به سوابق وی در بحث دیپلماسی آمریکا-ایران از سال 1986 اشاره کرده که در ازای دریافت سلاح برای جمهوری اسلامی، به آزادی گروگانهای آمریکایی در لبنان (ماجرای مشهور به ایران-کنترا یا ایران-گیت) کمک کرده بود و در این زمینه مینویسد: "حتی افشای این جنجال باعث کاهش این حس در میان دیپلماتهای آمریکایی شد که روحانی میانهرویی است که میتوان با وی کار کرد."
در ادامه روحانی به عنوان "عملگرا" معرفی شده که با باراک اوباما تماس تلفنی داشته است و این باعث اعتراضاتی در تهران شده است.
فارن پالیسی معرفی خود را با این مساله به اتمام رسانده است که نحوه مواجهه وی با آمریکا، نشانه امیدوار کنندهای است و "در روابطی که دهههاست نشانه امیدوارکنندهای ندارد، مساله مهمی است."
در بخش "تصمیم سازان" علاوه بر روحانی، جان کری -وزیر خارجه آمریکا-، شینزو آبه -نخست وزیر ژاپن-، آنجلینا مرکل -صدراعظم آلمان-، ولادیمیر پوتین و سرگئی لاوروف -رئیس جمهوری و وزیر خارجه روسیه- نیز قرار دارند.
متن کامل معرفی حسن روحانی توسط این نشریه آمریکایی به این شرح است:
اولین تاخت و تاز حسن روحانی در دیپلماسی آمریکا-ایران در سال 1986، هنگامی بود که گروهی از مقامات میانهرو ایرانی تلاش کردند تا در ازای مذاکره برای آزادی گروگانهای آمریکایی که توسط حزب الله در لبنان نگهداری میشد، سلاح به ایران فروخته شود. معاملات مخفیانه در نهایت در پرونده ایران-کنترا افشا شد اما حتی این رسوایی نتوانست این حس را در میان برخی از دیپلماتهای آمریکایی کاهش دهد که روحانی میانهرویی است که میتوان با وی کار کرد.
امروز، روحانی که در ماه اوت آغاز به کار کرده است، مجددا تلاش میکند خود را به عنوان یک عملگرا -این بار در برابر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا- معرفی کند. این دو با هم نامههایی تبادل کردهاند و زمانی که روحانی برای شرکت در جلسه افتتاحیه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک آمده بود با وی تلفنی صحبت کرد- اولین مکالمه میان رهبران آمریکا و ایران در بیش از سه دهه."
دیپلماسی روحانی بدون خطر نیست. وی از دیدار رو در رو با اوباما در سازمان ملل اجتناب کرد زیرا از برداشتی که در تهران از آن میشد [نگران بود]. حتی خبر تماسش موجب اعتراضاتی توسط تندروها در بازگشتش شد. در فرودگاه، گروهی از هواداران آمده بودند ولی دیگرانی نیز در حالی که شعار "مرگ بر آمریکا" میدادند با تخم مرغ به ماشینهایش حمله کردند. بسیاری از منتقدان خارجی -از جمله دولت اسرائیل- همچنان نسبت به نیات روحانی به دیده تردید نگاه میکنند. دیگرانی نیز نگرانند که چقدر قدرت دارد تا درباره آینده برنامه هستهای ایران مذاکره کند. در واقع، روحانی همچنان باید پاسخگوی [آیت الله] علی خامنهای -رهبر معظم کشور- باشد.
با این حال، نحوه مواجهه وی با آمریکا، نشانه امیدوار کنندهای است و در روابطی که دهههاست نشانه امیدوارکنندهای ندارد، مساله مهمی به حساب میآید.
نظر شما