۲۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۵:۲۱

رئیس سازمان هوانوردی :

تنها یک سوم شرکتهای هوایی کسب و کار پایدار دارند/ دلایل عدم استفاده از کریدور هوایی ایران

تنها یک سوم شرکتهای هوایی کسب و کار پایدار دارند/ دلایل عدم استفاده از کریدور هوایی ایران

رئیس سازمان هوانوردی با بیان اینکه تنها یک سوم از 150 شرکت دانش بنیان فعال در حوزه هوافضا دارای کسب و کار پایدار هستند، گفت: در حال حاضر از کریدور هوایی ایران کمتر استفاده می شود که دلیل آن عدم تجهیزات مورد نیاز برای کنترل هواپیما بر روی زمین است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر منوچهر منطقی روز چهارشنبه در حاشیه کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری با اشاره به ضرورت ایجاد ستاد توسعه صنایع هوایی و هوانوردی در کنار ستاد هوافضا افزود: با توجه به اینکه سازمان فضایی در حوزه فضایی کشور سیاستگذاری می کند ضرورت ایجاد سازمان فضایی در زمینه سیاستگذاری در حوزه فضایی لازم بود تا تشکیلاتی برای سیاستگذاری در حوزه هوانوردی نیز ایجاد شود از این رو ستاد هوایی و هوانوردی در کنار ستاد فضایی ایجاد شد تا به صورت تخصصی به این دو حوزه پرداخته شود.

 رئیس ستاد هوایی و هوانوردی با اشاره به اولویت های این ستاد یادآور شد: یکی از اولویت های این ستاد تجاری سازی دستاوردهای شرکت های دانش بنیان در این زمینه است به گونه ای که بتوانیم فرآیند کسب و کار و تجاری سازی را برای این نوع شرکت ها ایجاد کنیم.

منطقی ادامه داد: در حال حاضر سفارش هایی از سوی صنایع کشور به شرکت های فعال در حوزه هوایی ارائه می شود که در نهایت این شرکت ها با شکست مواجه می شوند از این رو تلاش می شود نیازهای جامعه تجمیع شود و به هر یک از شرکت ها چند نوع محصول و نیاز کشور سفارش داده می شود.

وی با تاکید بر توجه به بخش صادرات محصولات دانش بنیان خاطر نشان کرد: در این زمینه برنامه یک ساله برای صادرات کالاهای دانش بنیان در حوزه هوانوردی و هوایی در نظر گرفته ایم.

منطقی ترویج و استفاده از دستاوردهای محققان در مسابقات هوایی یادآور شد: در حال حاضر مسابقات مختلفی در حوزه هوایی در دانشگاههای کشور برگزار می شود ولی از دستاوردهای آنها در بخش های مختلف بهره برداری نمی شود از این رو ضمن برگزاری مسابقات ترویجی در حوزه هوایی و هوانوردی تلاش می شود تا از نتایج مسابقات نیز بهره برداری شود.

رئیس ستاد هوایی و هوانوردی همچنین مشارکت دستگاههای اجرایی در عملیاتی کردن پروژه های کلان ملی را از دیگر اولویت های این ستاد نام برد و گفت: در این راستا تلاش می شود تا با جلب مشارکت دستگاههای اجرایی به پروژه های کلانی که در سطح ملی اجرایی می شود مانند هواپیمای 100 تا 150 نفره سرعت بیشتری بدهیم.

وی همچنین با اشاره به ضعف های صنعت هوانوردی کشور خاطر نشان کرد: در حال حاضر از کریدور هوایی ایران کمتر استفاده می شود چون سیستم های مورد نیاز برای کنترل و نظارت هواپیما بر روی زمین کمتر نصب شده است.

منطقی به بیان برخی از این ضعف ها اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر هواپیماها در کانال هایی با فاصله کمتری پرواز می کنند مثلا اگر در گذشته در فاصله 1000 پایی زمین هواپیماها پرواز می کردند امروز این فاصله به 500 پا رسیده است از این رو لازم است تا برای کنترل هواپیماها تجهیزاتی بر روی زمین نصب شود.

وی با بیان اینکه هر چقدر پیش می رویم تجهیزات کنترل هواپیماها پیچیده تر و وسیع تر می شود، اضافه کرد: علاوه بر این در حوزه هوانوردی نیز نیازهایی در کشور وجود دارد که لازم است از سوی محققان و شرکت های دانش بنیان مطالعاتی انجام شود.

منطقی تعداد شرکت های دانش بنیان موجود در کشور در حوزه هوایی و هوانوردی را 150 شرکت ذکر کرد و در عین حال خاطرنشان کرد: تنها یک سوم از این شرکت ها دارای کسب و کار پایدار و دارای بازارهای داخل و خارج هستند از این رو لازم است تا با ایجاد زمینه های کسب و کار بیشتر و پایدار تعداد این شرکت ها را افزایش دهیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر ما محصولاتی قابل عرضه نیز در این حوزه داریم مانند انواع پهبادها و بالگردها که مالکیت معنوی آنها از آن محققان ایرانی است.

کد خبر 2193691

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha