به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی محمدی بعد از ظهر چهار شنبه درجلسه ستاد برگزاری "طرح قدمهای آسمانی امام مهربان" در مجتمع فرهنگی موسی بن جعفر(ع) مشهد اظهار کرد: ورود بیش از 150 هزار زائر پیاده به مشهد باید با انعکاس و تاثیر گذاری مناسب در راستای فرهنگ سازی مطرح باشد.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ زیارت پیاده و تحمل سختی های این عمل را در جامعه و برای نسل جوان بوجود بیاوریم افزود: بیشترین زائر پیاده حرم رضوی نیز از جوانان است.
حجت الاسلام محمدی تاکید کرد: طرح زیارت پیاده امام رضا (ع) نیازبه هدفگذاری و برنامه ریزی دارد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور توصیه کرد: برای فر هنگ سازی این نوع زیارت در جامعه باید فضیلت، آثار و برکات زیارت پیاده را در جامعه بیان و این فرهنگ به کشورهای مسلمان نیز ارائه شود.
وی فرهنگسازی زیارت پیاده را نیازمند برنامه ریزی دانست و گفت: باید زیارت پیاده با همه سختیهای آن در راه رسیدن به حرم دلپذیر و خاطره انگیز باشد.
از راههای دلنشین شدن زیارت پیاده توجه به میزبانی خوب است
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه از راههای دلنشین شدن زیارت پیاده توجه به میزبانی خوب است تاکید کرد: این نوع زیارت بهتر است مردمی و خوجوش اداره شود و دولت و حکومت در این مراسم زیبای معنوی و مردمی دخالتی نداشته باشند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: باید شرایط فراهم شود که امر زیارت پیاده به صورت خودجوش و مردمی ادامه یابد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در راه این زیارت باید امنیت، سلامت و امکانات با دقت و مناسب حال زائران حرم رضوی ایجاد شود.
وی گفت: مهمتر از امنیت آن است که فرهنگ رضوی را به زائرین و کسانی که زائرین پیاده را می بینند، منتقل شود.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه در بعد مسائل اجتماعی، اعتقادی و اخلاقی باید خوراک فکری نجات بخش برای زائر معارف رضوی ایجاد شود افزود: زائر باید با معرفت و شناخت در راه زیارت امام رضا(ع) گام بردارد.
زائران پیاده مشهد شعار مشخص داشته باشند
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشورگفت: ورود زائران به مشهد بهتر است گروهی و دسته جمعی باشد و زائران باید با یک شعار مشخص و با انعکاس بینالمللی وارد این شهر شوند.
وی افزود: پیش بینی ورود بیش از 150 هزار نفر زائر پیاده به مشهد مقدس باید با انعکاس و اثر مناسب برای فرهنگ سازی مطرح باشد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشورتاکید کرد: نظم و انضباط و هماهنگی مدیران در طرح زائران پیاده نیز مورد توجه قرار دارد.
حجت الاسلام محمدی با تاکید براینکه مدیران باید بالاترین نظم را در این طرح داشته باشند ادامه داد: در این راستا باید قواعد و مقررات تدوین شده اجرایی شود.
همنچنین در این مراسم معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: با آغاز مهرماه سال جاری مدیران کل اداره اوقاف 6 استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سمنان، گلستان و مازندران ستاد ورود زائرین پیاده به مشهد الرضا را تشکیل دادند.
101 پایگاه بین راهی برای زائران پیاده در نظرگرفته شده است
شرف خانی اعلام کرد: در خراسان رضوی 30 پایگاه ، استان مازندران 12 پایگاه، سمنان 20 پایگاه، استان گلستان 9 پایگاه، خراسان شمالی 18 پایگاه و خراسان جنوبی 7 پایگاه در مسیر زائران پیاده امام رضا (ع) قرار داده شده اند.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشورتاکید کرد: بازدید از پایگاهها نیز با حضور مدیران انجام شده است.
شرف خانی بیان کرد: امکانات گرمایشی، پیش بینی های بهداشتی و تجهیزات لازم در پایگاهها تامین شده است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشورگفت: در این پایگاه ها در دو بعد خدمت رسانی و امکانات اولیه درهمه استانهای بین راه زائران پیاده تاکنون اقدامات خوبی انجام گرفته است.
استفاده ازتمام ظرفیت استانهای بین راه زائران پیاده
شرف خانی ادامه داد: تمام ظرفیت استانهای بین راه زائران پیاده نیز مانند مرکز هلال احمر، پلیس، استانداری ، خدمات بهداشت و درمان استفاده شده است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشورتاکید کرد: وضعیت آب و هوا در روزهای ورود زائران به مشهد الرضا با حضورمسئولان اداره هواشناسی بررسی شد و امکانات لازم در این زمینه تجهیز شده است.
شرف خانی به مشارکت های مردمی در خصوص خدمت رسانی به زائران پیاده اشاره کرد و گفت: در خدمت رسانی به زائرین پیاده به خدمت رسانی و مشارکت های مردمی تاکید شده است.
شیوه کاروان اربعین کربلا برای زائرین پیاده مشهد اجرا شود
وی یادآور شد: مسئولان کشور معتقدند که باید در خصوص زائران پیاده مشهد الرضا نیز شیوه ای که در کاروان اربعین مردمی کربلا برای زائرین پیاده انجام می شود به شکل مردمی و خودجوش اجرایی شود.
به گفته شرف خانی مکاتبات لازم با احزاب و هیأتهای مذهبی 6 استان نیز انجام گرفته است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشورحضور روحانی را در طرح زائران پیاده الزامی و حضور روحانیت و مبلغان را تاثیر گذار درفرهنگ سازی برای نگاه خدمت رسانی دانست.
شرف خانی به مسابقاتی که در طرح زائران پیاده برگزارمی شود اشاره کرد و گفت: این مسابقات ازجمله در رشتههای خبر، عکاسی برگزار و اسامی برگزیدگان تا 12 بهمن اعلام می شود.
همچنین در ادامه این نشست معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی نیز اظهار کرد: نمودار آمار زائرین پیاده امام رضا(ع) در 10 سال اخیر رشد صعودی داشته است.
پیش بینی 160 هزار زائر پیاده
اعلائی ادامه داد: در سال گذشته 140 هزار نفر زائر پیاده به مشهد الرضا مشرف شدند و پیش بینی میشود امسال حدود 160 هزار نفر زائر پیاده داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی همچنین پیش بینی کرد که در تابستان و با مناسب شدن وضعیت آب و هوا حضور میلیونی زائران پیاده را داشته باشیم.
اعلایی تاکید کرد: زائر پیاده امام رضا(ع) از قابل توجهترین زائران امام رضا(ع) هستند.
وی با بیان اینکه زیارت پیاده امام رضا(ع) پرمعنا ترین زیارت محسوب می شود افزود: زائرین پیاده حامل پیام بشری است واین افراد درمسیر اوج و تقرب گام برمي دارند.
نظر شما