به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان 52 هزار نفری فاروج در فاصله 90 کیلومتری شمال شرق شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد، این شهرستان از لحاظ سرانه ورزشی با 147 سانتي مترمربع به ازاي هر نفر، رتبه نخست استان را دارد و در سطح کشوری هم رتبه دهم را در بین شهرستان های کشور کسب کرده است.
اما وقتي سخن از فضاي مناسب براي ورزش هاي آبي به ميان مي آيد كميت اين شهرستان مي لنگد؛ سال ها است كه فاروجي ها از نبود استخر شنا در اين شهرستان گلايه دارند.
در نبود استخر در شهرستان فاروج، بسياري از مردم اين شهرستان كه علاقه بيشتري به ورزش هاي آبي دارند و يا پزشكان انجام اين گونه ورزش ها و استفاده از سونا و جكوزي را براي آنان تجويز كرده اند؛ مجبور مي شوند به شهرهاي همجوار بروند تا تني به آب بزنند.
مردم فاروج سال ها غرق در روياي شنا بودند اما سرانجام در دهه فجر سال 89 احداث استخر سرپوشيده فاروج كه در واقع مصوبه دور دوم سفر هیئت دولت احمدي نژاد به خراسان شمالي بود؛ آغاز شد.
ساخت اين استخر كه از آن به عنوان پيشرفته ترين استخر خراسان شمالي ياد مي شود در فضايي به وسعت هزار و 150 مترمربع و با اعتبار اوليه 12 ميليارد ريال آغاز شد و قرار بود در سال 91 به بهره برداري برسد.
قرار بود برای ساخت استخر فاروج هرسال 400 میلیون تومان از محل اعتبارات استان با مسئولیت اداره کل ورزش و جوانان هزینه شود و اگرچه مقرر شده بود اين پروژه در سال 91 به بهره برداري برسد اما با پايان اين سال، نه تنها پروژه افتتاح نشد بلكه با پيشرفت 50 درصدي و چهار ميليارد ريال بدهي به پيمانكاران، اجراي آن متوقف شد.
جالب است كه تا آن زمان نيز براي احداث اين استخر چهار ميليارد و 200 ميليون ريال هزينه شده بود؛ هزينه اي كه قرار بود از محل اعتبارات استانی جبران شود اما به علت نبود اعتبارات، برنامه پيمانكاران، مسئولان و در نهايت مردم براي استفاده از اين استخر به هم ريخت.
سرنوشت نامعلوم پروژه استخر فاروج
رييس اداره ورزش و جوانان شهرستان فاروج در گفتگو با خبرنگار مهر، مي گويد: اين پروژه با 50 درصد پيشرفت فيزيكي و چهار ميليارد ريال بدهي به پيمانكاران به علت نبود اعتبار متوقف شده است.
عباس سيديان اظهار مي كند: براي اتمام ساخت اين طرح به 12 ميليارد ريال اعتبار ديگر نياز است.
وی مي افزايد: امسال براي ورزش شهرستان فاروج در مجموع يک ميليارد و 810 ميليون ريال براي تکميل پروژه استخر، 300 ميليون ريال براي بخش تعمير، تجهيز و توسعه ورزش روستايي و 200 ميليون ريال هم براي توسعه ورزش همگاني پيش بيني شده كه هنوز تخصيص نيافته است.
سيديان مي گويد: پارسال هم دو ميليارد و 500 ميليون ريال در سه حوزه ورزش همگاني، تعمير، تجهيز و توسعه ورزش روستايي و استخر شنا به اين شهرستان اختصاص يافت كه از مجموع اين اعتبار تنها 190 ميليون ريال تخصيص يافت.
اين مسئول اظهار مي كند: اكنون از پيمانكار اين پروژه خلع يد شده و در صورتي كه اعتبار جديدي براي آن جذب شود، بايد با توجه به بدهي معوقه و ميزان اعتبار موجود، پرونده جديدي براي آن تعريف شود.
ساخت استخر دانش آموزي فاروج
بر مبناي سياست هاي آموزش و پرورش، آموزش ورزش شنا براي دانش آموزان پايه سوم ابتدايي ضروري است اما در شهرستان فاروج با بيش از هفت هزار دانش آموز استخر شنا وجود ندارد.
از طرف ديگر با توجه به اينكه پروژه ساخت استخر عمومي فاروج هم به كندي پيش مي رفت در اوايل تابستان سال 91 ساخت دومين استخر شناي فاروج در حالي كه استخر نخست هنوز كمتر از 40 درصد پيشرفت فيزيكي داشت؛ آغاز شد.
اين استخر ويژه دانش آموزان بود و قرار بود بر خلاف استخر نخست، از محل اعتبارات ملي احداث شود.
در همان زمان 900 میلیون ریال اعتبار ملی برای شروع ساخت آن مصوب و پنج میلیارد ریال اعتبار اولیه نيز براي آن منظور شد.
بر اساس مصوبه شورای آموزش و پرورش، مقرر شد این استخر با توجه به جنبه آموزشی، بدون سونا و جکوزی ساخته شود و بيشتر فضاي آن نيز به مخزن اصلي اختصاص يابد.
اكنون اما هنوز ساخت اين استخر به 20 درصد نيز نرسيده و با توجه به گفته مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس خراسان شمالي تزريق قطره چکاني اعتبارات سبب شده ساخت اين استخر به همراه چهار استخر دانش آموزي ديگر در استان با مشكل روبرو شود.
ابوالقاسم بابايي با بيان اينكه کمبود اعتبارات سبب طولاني شدن اجراي پروژه استخرهاي شناي دانش آموزي در خراسان شمالي شده و هزينه مضاعفي را دربرداشته است، اظهار مي كند: هم اکنون اجراي استخرهاي شناي دانش آموزي در اسفراين، شيروان، فاروج، آشخانه و بجنورد بين 10 تا 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارند.
وی مي گويد: براي اجراي هر يک از اين پروژه ها 14 ميليارد ريال اعتبار نياز است.
مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس خراسان شمالي معتقد است كه افزايش قيمت ها در سال گذشته موجب شده تا اجراي پروژه ها به ويژه پروژه هايي که تأسيسات برقي دارد، دشوار شود.
از طرف ديگر معاون برنامهریزی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش شهرستان فاروج هم در مورد پروژه استخر شناي دانش آموزي اين شهرستان در گفتگو با خبرنگار مهر، مي گويد: اين استخر در واقع بزرگترين و مجهزترين استخر شناي دانش آموزي در استان محسوب مي شود و اكنون حدود 20 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
علی سعیدیراد اظهار مي كند: از مجموع دو میلیارد و 900 میلیون ریال اعتبار تخصیصی به این طرح، تاکنون 400 میلیون ریال هزینه شده و ادامه ساخت آن در گرو تامين اعتبار است.
به نظر مي رسد با وضعيت فعلي اعتبارات عمراني در كشور و استان، مردم و دانش آموزان فاروجي مي بايد حالا حالاها غرق در روياي شنا در شهر خود باقي بمانند و آن دسته از كساني كه علاقه زيادي به ورزش هاي آبي دارند و يا استفاده از استخر و سونا براي آنها از سوي پزشك تجويز شده است؛ بايد براي آن كه تني به آب بزنند به شهرهاي همجوار از جمله شيروان و قوچان بروند.
شهر شيروان در غرب فاروج با يك استخر نه چندان مناسب شنا خود با مشكل كمبود استخر مواجه است و باالطبع نمي تواند پذيراي خيل مشتاقان و دانش آموزان فاروجي باشد، اما اين روزها و شب ها استخرهاي قوچان در استان خراسان رضوي هدف مناسبي براي متقاضيان ورزش هاي آبي در فاروج استان خراسان شمالي شده است.
نظر شما