۲۳ آذر ۱۳۹۲، ۹:۲۴

دختر نوجوان پاکستانی و نامزد صلح نوبل، برنده جایزه کتاب ملی بریتانیا شد

دختر نوجوان پاکستانی و نامزد صلح نوبل، برنده جایزه کتاب ملی بریتانیا شد

یوسف‌زای دختر نوجوان پاکستانی که انتخاب محبوبی برای دریافت جایزه صلح نوبل امسال نیز بود و این رقابت را به سازمان ممنوعیت استفاده از سلاح‌های شیمیایی واگذار کرد، موفق شد تا جایزه کتاب غیرداستانی سال بریتانیا را به خود اختصاص دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تلگراف، این دختر نوجوان توانست تا نویسندگان بزرگ بریتانیایی مانند بیل برایسون و مکس هیستینگز را در بخش کتاب‌های غیرداستانی سال که از حساس ترین بخش‌های جوایز کتاب سال بریتانیاست، شکست دهد.

جایزه نویسنده سال بریتانیا به کیت اتکینسون رسید که رمان جدیدش «زندگی بعد از زندگی» یکی از غایب‌های قابل توجه فهرست نامزدهای جوایز من بوکر امسال بود و یکی از مدعیان برنده شدن جوایز مختلف سال از جمله جایزه کتاب سال واتراستون و جایزه اورنج نیز هست.

از افراد دیگری که برنده این جوایز شدند، می‌توان به دیوید ویلیامز بازیگرکمدی به عنوان برنده جایزه کتاب کودکان سال و دیوید جیسون در بخش جایزه بیوگرافی سال و همچنین سرآشپز نایجل اسلیتر اشاره کرد که برای کتاب «خوردن» به عنوان بهترین کتاب غذا و نوشیدنی سال انتخاب شد. کتاب پرفروش «دختر گمشده» نوشته گیلیان فلین نیز عنوان نویسنده بین المللی سال را برای او کسب کرد.

یوسف‌زای جایزه‌اش را با کریستینا لمب که در نوشتن کتاب خاطراتش «من ملاله هستم» به او کمک کرد سهیم می‌شود. با وجود تحسین‌ها و تجلیل‌های بسیار از شجاعت و وقار روایت یوسف زای، که داستان بزرگ شدن او در پاکستان را توصیف می‌کند، کتاب او در فصل جوایز کنار گذاشته شده است.

این کتاب زمانی توجه جهانی را به خود جلب کرد که تروریست‌ها در پاکستان کتاب فروشی‌هایی که این کتاب را می‌فروختند، تهدید کردند. این کتاب شامل جزییات روزی می‌شود که در آن یوسف زای 15 ساله در سال 2012 برای مدرسه رفتن از سوی طالبان مورد اصابت گلوله قرار گرفت. این کتاب همچنین شامل جزییات پریشان کننده بهبودی او در بیمارستانی در انگلیس را نیز توصیف می‌کند. اما چیزی که بیشتر از همه مورد تجلیل و تحسین منتقدان قرار گرفت، مستقیم بودن و صداقت نویسندگی او بود.

بارونس وارسی در نقد خود برای تلگراف نوشت: او از اصطلاحات تخصصی، لفظ‌های در هم و برهم و بوروکراسی تاسف‌واری که معمولا با یک هدف خوب همراه می‌شوند عبور کرده و توانسته مردم را وادرا کند تا درباره بزرگترین مشکل دختران جوان در سراسر دنیا یعنی حق تحصیل فکر کنند.

با این حال یوسف زای بر مسایل دیگری نیز متمرکز است و او به فاصله کمی بعد از انتشار کتابش در ماه اکتبر اعلام کرد که شهرت به هیچ وجه او را از مسیر مدرسه اش دور نمی کند و او قصد دارد تا نخست وزیر آینده پاکستان شود.

امسال گروهی 50 نفره کار انتخاب فینالیست‌ها را انجام دادند که متشکل از فروشندگان کتابفروشی‌های زنجیره ای، کتابفروشان مستقل، کلی فروشان و روزنامه نگاران حوزه چاپ و نشر است. 

برنده نهایی جوایز اسپیس سیورز با یک رای گیری عمومی بین برندگان هر یک از بخش‌ها تعیین خواهد شد. این رای گیری تا روز نوزدهم دسامبر ادامه دارد.

کد خبر 2194617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha