۲۶ مرداد ۱۳۸۴، ۱۶:۵۴

مديريت واحد ضرورتي اساسي براي احياي هويت مساجد است

مديريت واحد ضرورتي اساسي براي احياي هويت مساجد است

خبرگزاري "مهر" - گروه دين و انديشه : مساجد بعنوان پايگاههايي فرهنگي و معنوي تنها فضايي براي اداي فرايض ديني نيستند ، بلكه همواره بعنوان پايگاهي براي طرح مسائل مختلف مورد توجه بوده و تأثيرگذاري بسياري را در سطح جامعه داشته اند ، بنابراين توجه به نيازهاي مساجد بمنظور احياي هويت آنها امري بسيار ضروري است .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" مساجد در طول تاريخ همواره محل تصميم گيري ها و آغاز حركتهاي پيروزمندانه  اسلامي و نهضتها بوده و تاريخ گواه است كه هرزمان ، ارتباط با دين و مساجد ضعيف و يا قطع شده ، ضعف ، ناتواني و شكست و ناكامي ، نتيجه هر قيام وحركتي بوده است .

شك نيست كه مساجد مراكزي مهم براي تعليم و تربيت وهمچنين روشنگري افكار و اذهان عمومي ، تبيين مسائل سياسي روز و ارائه آگاهي هاي لازم براي طي مسير سعادت و تكامل است و در اين ميان، حضور در مساجد، حفظ و افزايش وحدت آحاد مردم را نيز بدنبال دارد .

مسجد ، هم مركز تفكرو تدبير است و هم مركز تصفيه روح ، مركز خلوص و اتصال بنده به خدا  است ، بهترين مكاني است كه انسان خود را به منبع لايزال فيض و قدرت الهي وصل مي كند . اما براي آنكه مساجد جايگاه واقعي خود را داشته واين مكانها همواره فضائي آرام بخش و امن داشته باشند ، لازم است از مديريتي قوي و توانمند برخوردار باشند .

در حال حاضر 14 دستگاه و نهاد مختلف ، هر يك بنوعي فعاليتهايي مرتبط با امور مساجد دارند و اين خود يكي از دلايل ضعف در ساختار و برنامه هاي فرهنگي و حتي در برخي موارد برنامه هاي مذهبي مساجد است .

بنا به تعريف علمي ، مديريت ، علم برنامه ريزي ، سازماندهي ، نظارت و  بهره گيري مناسب از ابزار و منابع  براي رسيدن به اهداف پيش بيني شده است . بي ترديد ، مساجد مديريتي را مي طلبند كه با در نظر گرفتن شرايط مكاني و زماني ، مديريتي اصولي و اساسي را اعمال كند.

براي رسيدن به چنين جايگاهي تعيين مديريتي واحد براي مساجد امري ضروي است كه بسياري از مسئولان دستگاههاي فرهنگي كه بنوعي متولي امور مساجد هستند نيز بر اين نكته تأكيد دارند .

در اين ميان ، براي ارتقاء جايگاه مساجد، لازم است مديريت اين پايگاههاي فرهنگي و معنوي امكانات موجود مسجد را به دقت شناسايي و موقعيت مكاني آنرا بدرستي ارزيابي ، تجزيه و تحليل كنند و با در نظر گرفتن نيازها و روحيات گروه هاي سني مختلف ،  با شناخت دقيق  و هدفمند ، برنامه هاي فرهنگي ، تبليغي ، علمي ، فرهنگي و ... را تدوين و بر اجراي آنها نظارت داشته باشند .

بي شك در صورتيكه مديريت مساجد با دلسوزي و تلاش بسيار ، امور مساجد را اداره كنند ، مي توان انتظار داشت ، مساجد امروزهويت اصلي خود را باز يافته و به بطن حيات اجتماعي وارد شوند .

کد خبر 219572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha