۱۴ شهریور ۱۳۸۲، ۱۰:۳۷

هنرمندان موسيقي پاپ آسيب شناسي اين نوع موسيقي را بررسي كردند

هنرمندان موسيقي پاپ آسيب شناسي اين نوع موسيقي را بررسي كردند

" محمد اصفهاني " گفت: موسيقي پاپ به عنوان پر مخاطب ترين موسيقي صد سال اخير در جهان، مسائل گوناگوني را پيش رو داشته است.

به گزارش خبرنگار هنري  " مهر" ،  در برنامه اين هفته ايستگاه شب راديو كه به بررسي آسيب شناسي موسيقي پاپ اختصاص داشت ، تني چند از هنرمندان اين رشته چون  " مجيد اخشابي" ، " علي تفرشي" ، " عرب زاده " ، " حميد هداوند"  و " محمد اصفهاني " به اظهار نظرهاي كارشناسانه پرداختند.

" محمد اصفهاني" آهنگساز و خواننده  گفت: موسيقي پاپ همان گونه كه مصطلح است موسيقي جوان‌هاست و متوليان فرهنگي با درك كمبود فضاي لازم براي ترويج اين موسيقي، تصميم به گسترش آن گرفتند و ما هم به عنوان افرادي كه مي ‌توانستند قدم‌هاي كوچكي در اين راه  بردارند، شروع به كار كرديم.

" مجيد اخشابي"  آهنگساز و خواننده ، ضرورت داشتن اطلاعات مورد نياز ازدانش موسيقي را ياد آور شد و گفت :اگر آهنگسازي بدون علم
آهنگي بسازد، ممكن است كه ساخته او مورد قبول واقع شود اما قطعاً اثري كه بتوان بر آن صحه گذاشت ، نخواهد بود .
وي درادامه به فرهنگ و ادبيات چند هزار ساله كشورمان اشاره كرد و گفت: معيارهاي زيبايي در طول زمان تغيير پذيرند ، بنابراين ما بايد بدانيم كه قرن بيست و يك با گذشته فرق دارد و به روز صحبت كردن ضروري است .
" علي تفرشي" ديگر مهمان برنامه نيز تحصيلات در زمينه  موسيقي را ضروري خواند و افزود: به عقيده من هم داشتن علم و تحصيلات در موسيقي لازم است و هم ذوق و سليقه .
" تفرشي"  هم ورود عده اي افراد فاقد دانش علم
ي به عرصه موسيقي پاپ را يادآور شد و گفت: اين سليقه مردم است كه سبب مي شود چنين افرادي را  بپسندند. مردمي بودن يعني براي مردم بودن، موسيقي پاپ نيز به مفهوم آن نوع موسيقي قابل پذيرش براي مردمي است كه متخصص در امر موسيقي نيستند . اما اين دليل نمي شود كه هر چيز بي ارزشي را به خورد مردم داد.
سپس " عرب زاده " به سابقه 80-70 ساله موسيقي پاپ در ايران پرداخت و گفت: موسيقي پاپي كه در دهه 30 و 40 در ايران وجود داشت، امروزه  به آن به عنوان موسيقي قديم و سنتي نگريسته مي ‌شود.
"عرب زاده "  اين ديدگاه را يك مشكل تلقي كرد و گفت: قرار نيست موسيقي عامه پسند و سطحي آن زمان امروزه به عنوان موسيقي جدي مطرح شود.
وي در ادامه به تغيير سازهاي موسيقي پاپ  پس از انقلاب پرداخت وافزود: سمت و سوي موسيقي پس از انقلاب به ترانه و ساختن آهنگ هايي در مورد جنگ گرايش يافت كه تنها شعر و مضمون آن تغيير كرد اما ادامه همان نوع موسيقي است .
" حميد هداوند" مهمان ديگر برنامه نيز بررسي هستي شناسي موسيقي پاپ را ضرورت نخست آسيب شناسي دانست و گفت: موسيقي پاپ با عامه مردم مرتبط است و سعي مي‌كند خودش را به توده مردم وصل‌كند.
"هداوند"  در معرفي ذائقه عمومي مردم نسبت به موسيقي، كلام و شعر را مطرح كرد و گفت: موسيقي پاپ را نمي‌توان از ديد نخبه گرايانه ارزيابي كرد، اين موسيقي از يك موقعيت تثبيت شده استفاده مي ‌كند و بنابراين نمي ‌تواند عمق لازم را داشته باشد.

کد خبر 21959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha