۲۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۱۵

ترکتازی کامیونهای فرسوده در راههای مازندران

ترکتازی کامیونهای فرسوده در راههای مازندران

ساری - خبرگزاری مهر: 40 درصد خودروهای سنگین و باری موجود در مازندران فرسوده و قدیمی هستند و تردد آن در جادهها، تهدیدی برای سلامت شهروندان و مسافران خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر بیش از 14 هزار دستگاه کامیون باری در استان مازندران شمارش شده که 40 درصد آن نیازمند بهسازی و نوسازی است.

فرسودگی خودروهای سنگین از یکسو، نامتناسب بودن وضعیت جاده ها از سوی دیگر عواملی است که می توانند، بروز تصادف را در محورهای ارتباطی دامن زند.

بر اساس آمارهای اعلام شده، در هشت ماه سالجاری حدود 403 نفر در راههای مازندران فوت کرده اند که کامیونها نیز در سه درصد این تلفات نقش داشته اند.

علاوه بر فرسودگی کامیونها، ناوگان مینی بوسرانی مازندران نیز وضعیت مناسبی ندارد و درصد قابل توجه ای از این ناوگان فرسوده و قدیمی است.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های مازندران در این زمینه می گوید: 132 انجمن و شرکتهای حمل و نقل در استان فعالیت دارند و 14 هزار و 556 دسگاه کامیون نیز در استان موجود است.

جابجایی 9 میلیون تن کالا

مجید نصرالله زاده افزود: در سالجاری 9 میلیون و 200 هزار تن کالا توسط این ناوگان جابجا و حمل شد که نسبت به 9 میلیون و 400 هزار تن کالا جابجا شده در هشت کاه سال قبل کاهش داشته است.

وی اظهار داشت: تعداد بارنامه های مصرفی در سالجاری 704 هزار و 428 فقره بوده است.

نصرالله زاده متوسط ناوگان باری در استان را 20.9 سال اعلام کرد و گفت: این درحالیست که تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به 10 سال برسد.

وی عنوان کرد: برای نوسازی کامیونها، تسهیلات 100 میلیون تومانی با نرخ 15 درصد و بازپرداخت مدت هفت سال اعطاء می شود و متقاضیان می توانند از این تسهیلات بهره گیری کنند.

نصرالله زاده اظهار داشت: متاسفانه تاکنون استقبال متقاضیان برای نوسازی ناوگان کامیون نشده که باید در این بخش اطلاع رسانی لازم صورت گیرد و تاکنون تنها 10 درصد از این تسهیلات استفاده کرده اند.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های مازندران با بیان اینکه وضعیت ناوگان اتوبوسرانی و سواری رانی استان مطلوب است، اظهار داشت: در مجموع 40 درصد ناوگان باری استان نیازمند نوسازی و تجهیز است.

وی یادآورشد: متوسط ناوگان اتوبوس 12.9 سال است که در این بخش با رشد 20 درصدی مواجه بوده ایم و متوسط عمر ناوگان سواری در استان نیز 8.4 سال است که رشد شش درصدی داشته است.

نامناسب بودن وضعیت مینی بوس رانی

نصرالله زاده افزود: در بخش مینی بوس رانی نیز وضعیت ناوگان مطلوب نیست و متوسط عمر این ناوگان، 27.7 سال است که باید نوسازی شود.

وی با اشاره به اینکه وام تخصیصی برای نوسازی مینی بودس ها کافی نیست، تصریح کرد: برای افزایش این تسهیلات باید برنامه ریزی و نیاز سنجی شود.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های مازندران،نوسازی ناوگان حمل و نقل در استان را ضروری برشمرد و گفت: این درحالیست که 95 درصد حمل کالا در استان از طریق جاده حمل و جابجا می شود که باید به این بخش توجه ویژه ای داشت.

نصرالله زاده یادآورشد: در بخش جابجایی مسافر نیز بخش عمده ای از طریق ناوگان جاده ای صروت می گیرد که تجهیز این بخش در کاهش حوادث تاثیر بسزایی دارد.

وی عنوان کرد: در هشت ماه سالجاری دو میلیون و 824 هزار و 841 مسافر از طریق ناوگان مسافری جاده ای استان جابجا شده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج درصد کاهش داشته است.

نصرالله زاده شمار اتوبوس های ویژه فعال در استان را 237 دستگاه بیان کرد و گفت: میانگین سنی این ناوگان 12.9 سال است.

وی افزود: 88 دستگاه اتوبوس عادی با میانگین 12.9 سال، هزار و 655 دستگاه مینی بوس با میانگین سنی 27.7 سال و شش هزار و 83 دستگاه خودرو سواری با 8.64 سال سن در استان فعالیت دارند.

مدیرکل حمل و نقل مازندران با اشار به اینکه، در هشت ماه امسال 403 نفر در تصادفات برون شهری و جاده ای فوت کرده اند، گفت: محورهای آمل – محمودآباد، بابلسر – بهشهر، ساری – جویبار، ساری – نکا، بهشهر – گلوگاه، آمل – بابل از نرخ بالایی برخورده بوده اند.

وی یادآورشد: همچنین نرخ تلفات در محورهای پرتردد استان بیشتر است که در محر هراز 9 درصد کشته ها، سوادکوه – قائمشهر 8 درصد، نور – نوشهر 6 را به خود اختصاص داده اند.

وی تصریح کرد: همچنین در محور هراز در سالجاری پنج میلیون تردد ثبت شد که بیشترین نرخ تلفات نیز مربوط به این محور بود و محور ساری – کیاسر، قائمشهر – سوادکوه و کندوان نیز دیگر محورهای پرتردد استان هستند.

نصرالله زاده با بیان اینکه امن ترین وسیله نقلیه برای سفر اتوبوس است، اظهار داشت: کمتر از نیم درصد تلفات مربوط به این دستگاه بوده است و مینی بوس نیز حدود سه درصد تلفات را بخود اختصاص داده است.

وی افزود: کامیون سه درصد، نیسان وانت دو درصد، وانت پیکان یک درصد، موتورسیکلت 25 درصد تلفات را بخود اختصاص داده اند.

وی یادآورشد: 78 درصد تلفات استان در راههای اصلی، چهار درصد در آزادراه، 10 درصد در بزرگراه رخ داده است و 51 درصد حادثه دیدگان در محل تصادف، 37 درصد در بیمارستان و 10 درصد در حال انتقال به بیمارستان فوت کرده اند.

نصرالله زاده بیان داشت: همچننی آمار تلفات ناشی از حوادث رانندگی به تفکیک سهم تصادف 76 درصد مختص مردان و 24 درصد سهم بانوان بوده است.

کد خبر 2197246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha