به گزارش خبرنگار مهر، محسن موحدي صبح سه شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه ميراث فرهنگي را رد پاي انسان در طول تاريخ دانست و گفت: اشياء تاريخي و آثار باستاني در واقع ميراث اجداد ما و نشان دهنده تمدن و فرهنگ يك ملت هستند.
وي ادامه داد: باعث بسي تاسف است كه برخي از افراد با ناديده گرفتن اين واقعيت در پي تاراج فرهنگ و تاريخ يك كشور بوده و براي دريافت سودي بسيار اندكي در مقابل شي گرانبها اينگونه به ميراث فرهنگي كشور ضربه وارد مي كنند.
اين مسئول از كشف 614 شي باستاني در استان كرمان از ابتداي مهر ماه تاكنون خبر داد و افزود: اين اشياء كه مربوط به دوره هاي هزار سوم پيش از ميلاد و ايلخاني هستند، با تلاش ماموران يگان ويژه ميراث فرهنگي استان كرمان و همكاري انجمن هاي ميراث فرهنگي كشف شدند.
وي اشياء مكشوفه را از جنس طلا،برنج، سفال، سنگ، شيشه، مس و مفرغ دانست و گفت: افراد متخلف در اين خصوص دستگير و تحويل مقامات قضايي شده اند.
اين مسئول خريد فروش و نگهداري اشياء عتيقه را جرم دانست و تصريح كرد: در مواردي نيز اشياء كشف شده تقلبي هستند كه در اينگونه موارد تنها هدف قاچاقچيان اشياء تاريخي سود جويي و فريب افراد است.
موحدي تصريح كرد: اشياء كشف شده توسط كارشناسان ميراث فرهنگي به منظور بررسي اصل يا تقلبي بودن آنها بررسي مي شوند.
موحدي از رسانه ها خواست كه در خصوص فرهنگ سازي در خصوص ارزش و اهميت آثار باستاني و اشياء تاريخي كشور اقدام كرده و از اين طريق ميراث فرهنگي را در راستاي صيانت از اين آثار ارزشمند ياري كنند.
سرپرست ميراث فرهنگي استان كرمان بيشترين ميزان كشفيات اشياء باستاني در استان كرمان را مربوط به شهرستان هاي جنوبي دانست و گفت: اين امر به دليل وجود محوطه هاي باستاني بسيار زياد در مناطق جنوبي اين استان است.
وي يادآور شد: چنانچه مردم در اين زمينه ورود پيدا كنند مي توان آمار كشفيات اشياء تاريخي در استان را به شدت كاهش داد.
نظر شما