به گزارش خبرنگار مهر، محمد فیاض پیش از ظهر سه شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی انتقال یافته های تحقیقاتی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان برگزار شده بود در گفتگو با خبرنگاران، ضمن اشاره به اینکه بیش از 200 طرح تحقیقاتی در عرصه های مختلف مرتعی کشور در حال اجراست، اظهار داشت: تاکنون 180 گونه گیاهی که قابلیت اصلاح مراتع دارند مورد بررسی و شناسایی قرار گرفته اند.
وی گفت: این موسسه در عرصه های مرتعی در بخش های مختلف حوزه شناخت خصوصیات مراتع از نظر اجتماعی و اقتصادی، اصلاح مراتع و مسایل اکولوژی مراتع فعالیت تحقیقاتی دارد.
اجرای طرح ضابطه مند کردن بیمه مراتع در 10 منطقه از استان سمنان
رئیس بخش تحقیقات مرتع موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور بررسی مدیریت مراتع و وضعیت تولید مراتع به خصوص در رابطه با مشکل خشکسالی و تاثیر آن در مراتع را از جمله اقدامات این بخش ذکر کرد و افزود: در قالب این اقدامات به تعیین وضعیت مراتع و نحوه جبران خسارات ناشی از خشکسالی پرداخته شده است.
وی بررسی شرایط متوسط تولید، ضابطه مند کردن بیمه مراتع را از دیگر فعالیت ها برشمرد و گفت: در این خصوص طرح تعیین شاخص های بیمه مراتع در یک منطقه از شش استان کشور در حال انجام است.
فیاض گفت: این طرح با همکاری استانداری سمنان در 10 منطقه در حال اجراست.
میزان علوفه قابل برداشت و زمان ورود و خروج دام از مراتع در دست بررسی است
رئیس بخش تحقیقات مرتع موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور بررسی رابطه بین تولید و تنوع بارندگی، واگذاری امور و مسئولیت به مردم را از دیگر طرح ها بیان کرد و گفت: طرحی در قالب کوچ عشایر در حال اجرا است.
فیاض افزایش گونه های گیاهی برای احیا و توسعه مراتع را از دیگر طرح ها ذکر کرد و اظهار داشت: برای این طرح در نظر است تولید علوفه در مراتع را افزایش دهیم و در قالب آن میزان تولید گونه ها، حد مجاز، میزان علوفه قابل برداشت، زمان ورود و خروج دام و ... در دست بررسی است.
این مسئول گفت: در قالب این طرح 180 گونه که قابلیت اصلاح مراتع دارند مورد بررسی و شناسایی قرار گرفته که 67 گونه آن تاکنون مورد کشت و بررسی قرار گرفته است.
نظر شما