فاطمه قدیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اینکه در تدوین سند راهبردی محلات رشت چه اهدافی مدنظر ستاد بوده و اینکه این سند معیاری برای تصمیمات شورای شهر خواهد بود، افزود: در این زمینه برای نخستین بار، بارگذاری مسائل مرتبط کالبدی و روحی در شهر با توجه به ارگان های مرتبط در حوزه های مشخص انجام شده است.
وی اظهارداشت: به طور مثال در حوزه اجتماعی ارگان هایی مانند نیروی انتظامی، کمیته امداد، بهزیستی، مرکز بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و دادگستری در یک مسیر مشخص به همکاری های بین بخشی می پردازند.
رئیس ستاد توسعه پایدار شهرداری رشت گفت: علاوه بر این در حوزه های مربوط به محیط زیست و امور زیر بنایی نیز اقدامات مشابهی انجام گرفته یا در حال انجام است به طور مثال اداراتی همچون برق و گاز ارگان های مورد نظر هستند که در شاخص های مختلف بخش بندی شده اند و البته ستاد هنوز به همه این مباحث ورود نکرده است.
وی ادامه داد: در راستای این بارگذاری های مرتبط احتیاج به اطلاعاتی داشتیم که این اطلاعات در شهر رشت موجود نبود بر همین اساس اسناد توسعه راهبردی محلات رشت در فاز نخست تهیه شده است که البته کامل نیست و زمانی کامل می شود که اطلاعات دسته بندی محله ای داشته باشد.
قدیمی با بیان اینکه در تقسیم بندی های جدید شهرسازی رشت در سال گذشته ۵۵ محله از سوی حوزه معاونت شهرسازی مشخص شد، افزود: در مرحله نخست ستاد توسعه پایدار اقدام به تدوین استرانژی راهبردی محلات کرده است، اقداماتی که از سوی ارگان های مختلف انجام میگیرد باید با توجه به این استراتژی راهبردی انجام شود البته این استراتژی راهبردی هنوز تکمیل نیست و عدم تکمیل آن هم به دلیل عدم وجود اطلاعات مشخص محله ای است.
وی اظهار داشت: این محلات، محله عرفی نیستند بلکه محله و منطقه بندی شهری اند که با نگاه توسعه پایدار بر اساس سطح برخورداری از امکانات و در حقیقت دست یافتگی به شاخص های توسعه هستند، عدم وجود اطلاعاتی مثل سرشماری سلامت، جمعیت محلات، نسبت سنی و جنسیتی از قبیل این اطلاعات است.
رئیس ستاد توسعه پایدار شهرداری رشت یادآورشد: از سوی دیگر میزان دسترسی مردم محله به امکانات رفاه شهری مانند سطح دسترسی به کتابخانه، کانون فرهنگی، مرکز بهداشت، مدرسه و غیره نیز مورد توجه است به عنوان مثال هم اکنون در شهر رشت فقط یک خانه فرهنگ و هنر در حال فعالیت است.
نظر شما