وی در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار مهر درباره زمزمه هایی مبنی بر انتقال پرونده هسته ای از وزارت خارجه به شورای عالی امنیت ملی گفت: در ارتباط با پرونده هسته ای آقای ظریف وزیر امور خارجه صبح امروز گزارشی را به هیات دولت ارایه کردند که بد نیست اطلاعات این گزارش را برای شما بازگو کنم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: ایشان در این گزارش درباره تاکید وزیران کشورهای اروپایی به خانم اشتون مبنی بر اینکه زودتر از زمان مقرر به مفاد توافقنامه عمل کنند گزارش داد و لذا توافقات صورت گرفته با قوت اجرا خواهد شد.
وی یادآور شد: با توجه به این که توافقی برخلاف خواست صهیونیست ها انجام شده است امکان دارد در آینده هم تلاش هایی برای عمل نشدن به این توافقنامه با لابی صهیونیستی صورت گیرد و آنها بر برخی افراد در آمریکا و اروپا تاثیر بگذارند تا آنها نیز خلاف توافقنامه سخن بگویند این موضوع طبیعی است.
نوبخت تاکید کرد: آنچه مبنای نظر قرار خواهد گرفت توافق مکتوب است و سخنان افراد هیچ تاثیری در اتقان این توافقات نخواهد داشت. توافقنامه ژنو پس از تنظیم مورد تایید مقامات نظام جمهوری اسلامی و مقامات غربی رسیده است.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: با توجه به بی اعتمادی که ظرف ده ها سال بین ایران و غرب صورت گرفته است قطعاً ممکن است تا رسیدن به یک راه حل نهایی و برداشتن کامل تحریم های ظالمانه به دفعات با قهر و آشتی مواجه شویم که این موضوع جای نگرانی ندارد.
به گفته نوبخت ظریف در این جلسه با اشاره به اخبار منتشر شده درباره طرح های مطرح در مجلس برای فعالیت های هسته ای ایران تاکید کرده است که اگر مجلس طرحی را تصویب کند اجرا می کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره انتشار اخباری مبنی بر موکول شدن سفرهای استانی دولت به سال آینده و این که چه رویکردی در این سفرها مورد نظر خواهد بود اظهار کرد: سفرهای استانی در دولت تدبیر و امید با کیفیت بهتر انجام خواهد شد تا اهداف مورد نظر در جهت پیوند بیش از پیش مردم با دولت صورت گرفته و مسئولان با مسایل منطقه ای آشنایی بیشتری پیدا کنند.
نوبخت افزود: انجام سفرهای استانی از سوی دولت در حال پیگیری است و ممکن است رئیس جمهور با شکل گذشته این سفرها را انجام ندهد همان طور که ملاحظه کردید چندی پیش دکتر روحانی در سفر به بوشهر که به خاطر وقوع زلزله ناگوار انجام شد از فعالیت های انجام شده بازدید کردند و همچنین در جریان آخرین اقدامات در پارس جنوبی قرار گرفتند لذا اگر این رویکرد را مورد نظر قرار دهیم سفرها در حال انجام است.
وی یادآور شد: بنده روز گذشته دو سفر به استان های همدان و کرمانشاه داشتم و جلساتی را با شورای اداری استان و نمایندگان استان ها برگزار کردم. وزیران هم به همین ترتیب به سفرهای استانی می روند اما اگر انتظار سفر شخص رئیس جمهور و تمامی وزیران است باید با دقت بیشتر صورت گیرد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه هم اکنون بیش از 2900 پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور وجود دارد گفت: یکی از دغدغه های ما در بودجه که مسایلی را هم به وجود آورد این بود که بودجه به بخشی از طرح های خاص اختصاص پیدا کند یا اینکه به صورت علی السویه یک بخشی از بودجه را به هر طرح اختصاص داده و آن را در بین همه طرح ها تقسیم کنیم. لذا تسریع در بهره برداری از طرح ها به مراتب برای ما اهمیت بیشتری دارد و این که به طرح های باقی مانده اضافه کنیم.
وی یادآوری کرد که سفرهای استانی رئیس جمهور و اعضای دولت در آینده با مطالعه و دقت بیشتر انجام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر در ادامه نشست خبری اظهار کرد: امروز هیات وزیران به چند موضوع مهم پرداخت اولین مورد اختصاص 3 هزار میلیارد ریال برای تثبیت قیمت محصولات لبنی بود که هر چند کارخانجات تولید شیر با قیمت بیشتری شیر را خریداری کنند اما برای ارائه به مصرف کننده بر اساس این مصوبه حق افزایش قیمت را نخواهند داشت.
وی با تاکید بر اینکه اختصاص 3 هزار میلیارد تومان برای جلوگیری از افزایش قیمت لبنیات تا پایان سال 1393 خواهد بود گفت: اختصاص این مبلغ در خصوص محصولات لنبی است اما چون قیمت بر اساس قیمت شیر خام محاسبه می شود این مبلغ برای شیر در نظر گرفته شده است.
نوبخت افزود: دولت برای اینکه شیر با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد و به جهت توجه به سلامت آنها به دامداران تکلیف نکرد که از افزایش قیمت شیر اجتناب کنند و در عین حال برای جلوگیری از افزایش قیمت محصولات لبنی توسط کارخانه ها این 3 هزار میلیارد را به صورت یارانه در اختیار آنها قرار خواهد داد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ماموریت یافت که منبع این 3 هزار میلیارد را مشخص و آن را پرداخت کند بر این اساس هم تولید کنندگان می توانند با قیمت بیشتر و بدون ضرر شیر خود را به کارخانجات بفروشند و هم کارخانجات این یارانه را برای جلوگیری از افزایش قیمت خواهند گرفت که این رویه تا پایان سال 93 ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه دولت خواهان افزایش قیمت هیچ کدام از کالاهای مصرفی به صورت غیر منطقی و غیر عقلانی نیست افزود: در سال 93 دولت هدفگیری خود را برای کاهش بیش از 10 واحد درصد نرخ تورم قرار داده و سیاست های خود را بر اساس آن تنظیم می کند.
نوبخت با اشاره به انتخاب حجت الاسلام محمد صادق صالحی منش به عنوان استاندار قم در جلسه هیات دولت عنوان کرد: رئیس جمهور با توجه به نقش تعیین کننده مردم قم در نهضت امام خمینی، پیروزی انقلاب اسلامی و جایگاه ویژه حوزه و روحانیت و بویژه مراجع عظام تقلید در نظام جمهوری تاکیدات خاصی به استاندار جدید این استان داشت.
وی ادامه داد: همچنین به مناسب روز وحدت حوزه و دانشگاه تجلیل شایسته ای از مقام شهید مفتح به عمل آمد و با عنایت به قرار داشتن در هفته پژوهش مطالبی در این خصوص در جلسه دولت مطرح شد. در همین خصوص پیشنهاد شد کارگروه ویژه ای برای وحدت حوزه و دانشگاه تشکیل شود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت: به پیشنهاد معاون اجرایی رئیس جمهور خانم مهندس نیره پیروزبخت به عنوان رئیس جدید سازمان استاندارد ملی انتخاب شد و ایشان طی روزهای آینده به طور رسمی کار خود را آغاز خواهد کرد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره تاثیر لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال 93 بر بازار سرمایه خاطرنشان کرد: کلیه رویکرد لایحه برای تقویت بازار سرمایه است ضمن اینکه در جلسه قبلی هیات وزیران تاکید دولت بر خرده فروشی سهام به جای بلوکی واگذار کردن آن بود تا واقعا مردم این سهام را ابتیاع کنند تا مبادا این سهام به سمت دستگاههایی برود که شبهه دولتی بودن دارد.
نوبخت در پاسخ به این سئوال که برخی نمایندگان می گویند بررسی لایحه بودجه بدون پیشنهاد دولت برای چگونگی ادامه هدفمندی در سال آینده امکان ندارد تصریح کرد: ما قطعا همه وجوه قانونی را لحاظ خواهیم کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سئوال که شنیده می شود از هفته آینده اجرای مفاد توافقنامه ژنو از سوی جمهوری اسلامی ایران آغاز خواهد شدخاطرنشان کرد: در خصوص چگونگی اجرای توافقنامه ژنو قطعا در چارچوب این توافقنامه اقداماتی صورت خواهد گرفت که تفصیل آن را سخنگوی وزارت امورخارجه به اطلاع می رساند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره چگونگی حذف یک دهک از دریافت یارانه و قیمت حامل های سوختی در لایحه دولت برای ادامه هدفمندی اضافه کرد: با فرض مطالبی که فرمودید قطعا تا ارائه لایحه چگونگی ادامه قانون هدفمندی یارانه ها در سال آینده، همین وضعیت موجود استمرار پیدا می کند.
نوبخت در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه گفته می شود دولت شرایطی را برای بازگشت کسانی که به خاطر حوادث سال 88 از کشور خارج شده اند فراهم می کند که در این زمینه می خواهیم شما جور وزیر اطلاعات را کشیده و پاسخگویی کنید، گفت: جور وزیر اطلاعات را کشیدن را خیلی طاقت می خواهد که در بنده نیست.
وی جمهور در عین حال تاکید کرد: رویکرد دولت برای حضور ورفت و آمد ایرانیان خارج از کشور به کشور منطقی و تثبیت شده است و بر اساس قانون انجام خواهد شد اگر هم اصلاح به نیاز قانون در این زمینه باشد دولت در چارچوب مبانی نظام آن را انجام می دهد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور درباره اینکه لایحه بودجه 93 به چه میزان مطالبات مردم را در سال آینده پاسخگو خواهد بود افزود: در خصوص پاسخگویی لایحه بودجه به مطالبات مردم در سال 93 با عنایت به اینکه تقویت قدرت خرید و بهبود معیشت مردم از اهداف دولت است مناسب ترین کار را کاهش نرم تورم می دانیم. برای همین دولت قصد دارد میزان تورم را در سال آینده 10 واحد درصد کاهش دهد.
نوبخت یادآور شد: در کنار هدفهای ذکر شده دولت برای افزایش سطح اشتغال در حال تلاش است و پیش بینی کرده که طی سال آینده میزان رشد اقتصادی را به 3 درصد برساند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از وظایف ذاتی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، برنامه ریزی برای شرایط مختلف است تا آن را در شرایط گوناگون بکار گیرد گفت: کاری که اکنون در این معاونت دنبال می شود تهیه مقدمات برنامه ششم در جهت تعادل و توازن بخشی استانها است.
وی عنوان کرد در حال حاضر معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری دنبال شناسایی نقاط ضعف و قوت استانها است و بر این اساس برنامه ششم را برای پاسخگویی به عدم تعادل ها در دستور کار دارد.
نوبخت در پاسخ به این سئوال که اقدامات دولت برای رفع ممنوع الخروجی بودن برخی چهره های اصلاح طلب از جمله آقای خاتمی که نتوانست در مراسم تدفین نلسون ماندلا حضور یابد چیست؟ ادامه داد: این موضوع در حوزه کار رسمی قوه مجریه تعریف نمی شود و باید در مسیرهای دیگر آن را جویا شد.
سخنگوی دولت درباره تاکید رئیس جمهور بر حقوق شهروندی و چگونگی اجرای منشور حقوق شهروندی از سوی دولت گفت: قطعا این منشور اجرایی خواهد شد و بر این اساس بنده از معاون حقوقی رئیس جمهور درخواست خواهم کرد درجلسه آینده درباره جزئیات این منشور به خبرنگاران توضیح بدهم.
وی درباره اینکه سفر رئیس جمهور به ترکیه که پیشتر اعلام شده بود 26 آذر انجام خواهد شد لغو شده یا همچنان پابرجا است و به زمان دیگری موکول شده است افزود: اجازه بدهید به محض قطعی شدن این موضوع را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در پاسخ به این سئوال که دولت چرا برای تشکیل سازمان مدیریت لایحه نداد تصریح کرد: همانطور که اطلاع دارید قبل از فعال شدن دولت تدبیر و امید، مجلس طرحی را با فوریت تقدیم کرد که بر اساس آن سازمان مدیریت و برنامه ریزی احیا شود.
وی گفت: دولت در این زمینه اختیاراتی دارد که در قانون اساسی و بویژه اصل 126 بر آن تصریح شده است علت اینکه دولت برای تشکیل سازمان مدیریت لایحه نداد این است که برای تشکیل سازمان نیازی به لایحه نیست و این اختیار برای رئیس جمهور وجود دارد اما در عین حال منتظر ادامه پروسه طی شده از سوی مجلس هستیم.
نظر شما