به گزارش خبرنگار مهر، نورمحمد فردی پیش از ظهر پنجشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان قدس اظهار داشت: تفاهم، تعامل و هماهنگی بین مسئولان مشکلات را حل می کند، ادب و احترام در جلسات باید رعایت شود و نحوه خطابه به گونه ای باشد که در شنونده اثر بگذارد.
وی افزود: یکی از وظایف اصلی مسئولان این است که رضایتمندی مردم را در همه جهات بدست آورند زیرا مردم سرمایه نظام هستند واین تنها یک شعار نیست بلکه خط مشی استراتژیک جمهوری اسلامی ست، همواره باید به دیده احترام و اکرام به مردم نگاه شود و تمام دستگاه های دولتی، پاسخگوی مردم هستند و وظیفه دارند این پاسخگویی را به صورت کاملا شفاف انجام دهند.
این مسئول ادامه داد: مدیران در وهله اول برای سازمان خود تعیین هدف کنند و این نیازمند نظارت دقیق بر امور سازمان است، نظارت اصل بسیار مهمی در فعالیت هر مدیر است و هدف نهایی و غایی نظارت اصلاح امور و کارهاست.
فرماندار قدس عنوان کرد: شهرستان قدس تنها شهرستانی در کشور است که فقط یک شهر و چهار روستا دارد و بیش از 95 درصد جمعیت آن را شهرنشینان تشکیل می دهند، امکانات و خدمات این شهرستان متناسب با تغییراتش افزایش نیافته و همین موجب شده است که در واقع یک روستای بزرگ در قالب نام شهرستان باشد، مشکلات عمده این شهرستان فرسوده بودن بیش از 65 درصد بافت شهری، ترافیک و عدم وجود پارکینگ طبقاتی است.
حل مشکلات نیازمند مدیریت اصولی و تخصیص اعتبار است
نماینده عالی دولت در شهرستان قدس گفت: حل این مشکلات نیازمند مدیریت اصولی و اعتبار است که البته با وضعیت اقتصادی نامناسب کشور و عدم وجود اعتبار عقل و منطق ایجاب می کند که از بخش خصوصی استفاده شود، بخش خصوصی نیز برای فعالیت شرطی دارد مبنی بر سوددهی امور که مسئولان باید زمینه را به صورت مطلوب برای آن ها فراهم کنند.
وی افزود: آموزش و پرورش از بین تمام 18 وزارتخانه بیشترین پرسنل و همچنین بیشترین بودجه را دارد ولی با تمام این امور باز هم برای برطرف کردن نیازهایش به کمک دیگر دستگاه ها نیازمند است از این رو باید سعی کند که از بخش خصوصی بهره ببرد.
فردی ادامه داد: مشارکت مردمی در ساخت مدارس یکی از مواردی ست که آموزش و پرورش می تواند از آن استفاده بهینه کند، آموزش و پرورش زیربنای توسعه و رشد فکری کشور است زیرا آینده سازان کشور در آن تربیت می شوند از این رو همواره کمک به این اداره در اولویت قرار دارد.
سرریز جمعیت تهران و کرج به شهرستان قدس مشکل آفرین است
در ادامه جلسه رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان قدس، گفت: یکی از دغدغه ها و نگرانی های اصلی آموزش و پرورش در شهرستان قدس روند افزایش جمعیت و مهاجرپذیری این شهرستان است، اکثر این مهاجرت ها مهاجرت معکوس از تهران و کرج به سمت قدس است.
عزیز کاظمی تصریح کرد: تهران و کرج به عنوان دو کلانشهر که در همسایگی شهرقدس هستند سرریز جمعیت خود را به سوی قدس روانه می کنند و مشکلات را به این شهرستان وارد می کنند اما هیچ کمکی در رفع مشکلات نمی کنند، در سال جاری بیش از هزار و 700 دانش اموز جدید به پایه اول افزوده شده است که تمام آنها به فضای آموزشی و معلم نیاز دارند اکثر آنها مهاجر هستند و شهرستان به سختی از پس برطرف کردن این مشکلات برمی آید.
53311 دانش آموز قدس تنها در 65 واحد آموزشی تحصیل می کنند
وی افزود: در شهرستان قدس تنها 65 واحد آموزشی وجود دارد و در این واحدها 253 کد آموزشگاهی فعالیت می کنند، 53 هزار و 311 دانش آموز شهرستان قدس در هزار و 805 کلاس تحصیل می کنند که این کمبود فضا موجب شده است تراکم انسانی کلاسها بسیار بالا باشد و در پایه ابتدایی گاهی تا 40 دانش آموز نیز در یک کلاس درس می خوانند.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر حدود 6 تا 8 هزار واحد مسکونی خالی در شهرستان موجود است که اگر آن ها پر از جمعیت شوند مشکلات به صورت لاینحل در خواهند آمد، البته آموزش و پرورش شهرستان 4 پروژه در حال ساخت دارد از جمله: پروژه ایرانی اسلامی که 45 کلاسه است و تا 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است این مدرسه قرار بود مهر امسال به بهره برداری برسد که به دلیل کمبود اعتبار این اتفاق نیفتاد و اگر به همین صورت ادامه یابد افتتاح آن در سال آتی نیز در هاله ای از ابهام قرار می گیرد.
وی افزود:پروژه مدرسه شهدای معلم که 15 کلاسه است و 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، پروژه خیرساز 15 کلاسه که روند پیشرفتش بسیار سریع است و سال آینده حتما به بهره برداری می رسد و پروژه استخر که به دلیل نبود اعتبار تعطیل شده است.
کاظمی گفت: تمام مسئولان شهرستان بویژه شهرداری و شورای شهر باید در ساخت فضاهای آموزشی همکاری کنند زیرا این مشکل همه شهر است و نه فقط آموزش و پرورش، همچنین مجموعه آموزش و پرورش شهرستان قدس تلاش دارد از مدارس غیردولتی حمایت ویژه شود تا این مدارس بتوانند باری از دوش مدارس دولتی بردارند.
قدس، حائز رتبه برتر علمی در سطح استان است
رئیس اداره آموزش وپرورش شهرستان قدس گفت: با همه این مشکلات و کمبود ها رتبه علمی این شهرستان همواره از رتبه های برتر استان است، به گونه ایی که در سال گذشته 7 دانش آموز رتبه زیر 100 و 36 دانش آموز رتبه زیر هزار در کنکور سراسری بدست آورده اند و دو دانش آموز شهرقدسی نیز رتبه سوم جشنواره خوارزمی را بدست آورده اند.
در ادامه شهردار شهرقدس گفت: شهرداری نیز مانند دیگر سازمان ها و نهادها دغدغه کمک به آموزش و پرورش را دارد زیرا آینده سازان کشور را پرورش می دهد اگز تفکر سالمی بر آن حاکم نباشد در آینده کل کشور متضرر خواهد شد، اکنون شرایط کشور به گونه ایی ست که همه باید با تعامل و همکاری مشکلات را حل کنند.
محمد صادق کولیوند افزود: شهرداری در قبال تامین سرانه آموزشی مورد نیاز آموزش و پرورش وظیفه ایی ندارد و در طرح هادی و جامع اعلام شده است که هر دستگاهی موظف است زمین مورد نیاز سرانه خود را که به او تعلق می گیرد تملک کند و بخرد.
ارزانی املاک در قدس یکی از دلایل مهاجرت بی رویه به این شهرستان است
وی افزود: یکی از معضلات که هر ساله موجب افزایش دانش آموزان و کمبود فضای آموزشی می شود مهاجرت معکوس از تهران و کرج به این شهرستان است، مسئولان باید برنامه ریزی دقیقی انجام دهند تا از این کار جلوگیری شود، یکی از دلایل این مهاجرت ها ارزانی زمین و املاک در شهرستان قدس نسبت به شهرها و شهرستان های مجاور است.
این مسئول ادامه داد: یکی دیگر از دلایل افزایش جمعیت ساخت و سازهای غیر قانونی ست، مجوز ساخت دو طبقه دارند و چهار طبقه می سازند این تراکم جمعیت را بالا می برد و موجب کمبود فضای آموزشی هم می شود، هم اکنون رای تخریب 20 درصد از ساختمان های غیرمجاز صادر شده است اما مالک کنونی شخصی نیست که ساختمان را ساخته و این دست قانون را می بندد.
کولیوند در پایان گفت: شهرداری در چارچوب قانون و مقررات به آموزش و پرورش کمک خواهد کرد و از هیچ کوششی فروگذار نمی کند.
نظر شما