۲۹ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۳۲

کاظمی:

فقدان نگاه پژوهشی معلم و مربی به چراهای موجود بزرگترین مشکل نظام تعلیم است

فقدان نگاه پژوهشی معلم و مربی به چراهای موجود بزرگترین مشکل نظام تعلیم است

مشهد - خبرگزاری مهر: معاون پژوهش برنامه ریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: بزرگترین مشکل نظام تعلیم و تربیت فقدان نگاه پژوهشی معلم و مربی به چراهای موجود است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاظمی ظهر پنجشنبه در مراسم تجلیل از معلمان پژوهنده در پژوهشکده عباس زادگان مشهد،تصریح کرد: باید فرهنگ عمومی پژوهش را با سنت شکنی به خانواده ها انتقال دهیم.

معاون پژوهش برنامه ریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با یادآوری این موضوع که هم اکنون با اقدام پژوهی و درس پژوهی این اتفاق در حال رخ دادن است، افزود: شکل گیری تربیت صحیح، برخواسته از یک نظام آگاهانه وحاکمیت نگاه  پژوهشی بر اتفاقات و رخدادهای زندگی ماست.

کاظمی با اشاره به این که راه یابی پژوهش در سطح سوم که بدنه مدرسه و دانش آموزان است بسیار مهم است، افزود: رویکرد کنونی تدوین کتابهای درسی نیز چنین است و معلم و دانش آموز باید با اثرات پژوهش در کارکردها آشنا و در عمل به آن بپردازند.

وی تصریح کرد: با تمرکز بر کیفیت بخشی که خواسته وزیر و نگاه مدیرکل است باید مدرسه کیفی، پژوهش کیفی و ارزشمند در دستور کار قرار گیرد چرا که این کمی نگری به جا مانده ،از آسیبهای جدی این حوزه است.

معاون پژوهش برنامه ریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیاز ضروری پژوهش در آموزش و پرورش را ارائه برنامه های بلند و میان مدت ذکر کرد و گفت: در غیر این صورت تحقق سند تحول بنیادین که دانش محور و رویکردپژوهشی دارد، محقق نمی شود.

در ادامه ابراهیمی، مشاورهماهنگی و اجرایی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی خطاب به جامعه پژوهشگر معلمین اظهار کرد: نگاه حداقلی ضرورت پژوهش، باید از میان برداشته شود، در غیر این صورت متوقف می شویم.

مشاورهماهنگی و اجرایی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی قدرت آفرییندگی و خلاقیت را از نیروهای مهم وجود انسان برشمرد و راه رسیدن به نگاه حداکثری در آموزش و پرورش را فراهم کردن زمینه خلاقیت، تفکر و پژوهش دانست.

پورسرابی، رئیس پژوهشسرای عباس زادگان مشهد نیز در بخش دیگر این مراسم اظهار کرد: در فراخوان اعلام شده به معلمان پژوهشگر،551 اثر به دبیرخانه ارسال شدکه از آن میان 309 اثر ارزشیابی شده 75 درصد شاخصها را کسب کردند.

رئیس پژوهشسرای عباس زادگان مشهد افزود: 70 اثر  به داوری نهایی رسید و در آخر کار، 43 اثر،امتیاز نهایی را احراز و به تهران معرفی شدند که تهران نیز یک اثر برتر کشوری را اعلام کرد.

پورسرابی  به انجام برنامه های عملیاتی در گروه تحقیق و پژوهش، برگزاری هفته پژوهش،نمایشگاه آثار، فراخوان معلم پژوهنده و پی گیری اولویتهای پژوهش سال 92 اشاره و بیان کرد: در کمیسیونهای شورای تحقیقات، مراحل نهایی انجام و 80 نیاز احصا و بررسی شد که از آن میان 60 عنوان پژوهش برای تصویب نهایی به استانداری ارسال و 59 طرح به تصویب رسید.

وی تصریح کرد: با توجه به کمبود بودجه در دو شاخه، اولویت بندی انجام و برای پژوهش 30 اولویت اول و 29 اولویت دوم،220 میلیون تومان تصویب شد که به زودی فراخوان  آنها ارسال می شود.

رئیس پژوهشسرای عباس زادگان مشهد از هدایت دانشجویان و پژوهشگران خارج از مجموعه آموزش و پرورش به موضوعات مورد نیاز این حوزه یاد کرد و افزود: برنامه مداری و برنامه محوری،لازم و پژوهشکده خاستگاه بهینه سازی نیروها و توانمندسازی افراد باشد.

پور سرابی اظهار کرد:در این راستا،ژرف اندیشی باید عمق داشته و رعایت شود، همچنین باید قالبهای سنتی رابشکافیم وکاربست نتایج را مد نظرداشته باشیم تا به برازندگی بین المللی در پژوهش دست یابیم.

وی بودجه لازم را موتور محرکه تحقیقات دانست و ارزیابی درونی و بیرونی  آن را عامل اصلی عمق بخشیدن پژوهشها برشمرد.

در این مراسم از کتاب تجربه پژوهی نوشته ابوترابی و کاظمی و طرح تحقیقی مقدمات حوزه آموزش و پرورش رونمایی شد، همچنین به برگزیدگان آثار پژوهش و تحقیقات معلمان، هدایایی اهدا و از تلاشهای چند ساله ابراهیمی معاون اسبق پژوهش، برنامه ریزی و منابع انسانی اداره کل آموزش و پرورش با تقدیم هدایا و لوح تقدیر سپاسگزاری صورت پذیرفت.

کد خبر 2199075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha