به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب "1970 روز در شماره شش ژان بارت" نوشته حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی شب گذشته 28 آذر ماه با حضور اهالی ادبیات، سینماگران، استادید دانشگاهی و سفرا در نشر ثالث برگزار شد.
در ابتدای این مراسم فیلم کوتاهی از فعالیتهای حجت الله ایوبی در زمان حضورش در سمت رایزن فرهنگی ایران در فرانسه و تشکیل خانه فرهنگ ایران به نمایش در آمد. در این فیلم بخش هایی از برگزاری نمایشگاههای مختلف در حوزه عکس، نقاشی، گرافیک، برگزاری تئاترهای مختلف، برپایی هفته های فرهنگی ایران و نمایش های فیلم های مختلف سینمای ایران و... پخش شد.
پس از نمایش این فیلم ایوبی گفت: باعث شرمندگی من است که شما امروز که تعطیل است و یا این هوای سرد و ترافیک دور هم جمع شدید تا در این مراسم شرکت کنید. وقتی این فیلم را دیدم خوشحال شدم چراکه صحنه هایی را شاهد بودم که خاطراتی را دوباره برای من زنده کرد. البته در آن زمانی دوستانی در انجام این فعالیت ها در کنار من بودند که امروز در این سالن هستند. تشکر میکنم از علی رازی که در پاریس این فیلم ها در زمان برگزاری برنامه ها گرفت و همچنین از سیف الله صمدیان که شب گذشته این بریده ها را کنار هم گذاشت تا تبدیل به یک فیلم کوتاه شود و امروز به نمایش درآید.
وی افزود: جا دارد از نشر ثالث هم برای انتشار این کتاب تشکر کنم. من فکر نمی کردم این یادداشت ها ارزش چاپ شدن داشته باشند تا اینکه این نوشته ها را به برخی از دوستان دادم و آنها من را تشویق کردند تا آنها را به کتاب تبدیل کنم. معمولا در کتابهای مربوط به خاطرات، نویسنده ها برجسته هستند اما من تلاش کردم هنر ایران برجسته باشد به همین دلیل سعی داشتم از من زیاد استفاده نکنم.
رئیس سازمان سینمایی بیان کرد: شاید این اثر نشان ندهد که جهان چقدر تشنه فرهنگ ایران است و حتی میتواند مستعمره فرهنگی تاریخ و تمدن و فرهنگی ایران باشد. همه جا صحبت از ایران و درها روی ما باز بود. ما عادت کردیم که جاهای نرفته و سالن های خالی را به رخ بکشیم ولی باید تلاش کنیم جایی را نشان دهیم که مردم آنجا عطش آشنایی با فرهنگ ایران را دارند.
ایوبیبا اشاره به فعالیت های خود در فرانسه گفت: ما تلاش کردیم در آن زمان در کاخ ورسای دو شب برای فرهنگ ایران برنامه داشته باشیم. دوستانی از من می پرسیدند که تو چگونه چنین برنامههایی را برگزار می کردی؟ من در جواب به آنها می گفتم برای این کارها سراغ شهردارها می رفتم. اگر آنها از من می پرسیدند که چقدر جا برای برگزاری برنامه می خواهید من می گفتم بین 100 تا 100 هزار متر چرا که دوستانی در ایران داشتم که می دانستم من را کمک می کنند. از طرف دیگر ایران گنجینه هنر است. هر سالنی را که به ما می دادند بهترین هفته فیلم را در آن برگزار می کردیم. اگر اقدامی شد به دلیل همین گنجینه هنری بود.
این مدیر فرهنگی افزود: رئیس کاخ ورسای به من می گفت شما ساحرید و من را سحر می کنید. هر بار من این کار شما را قبول می کنم بعد باید جوابگوd دیگران هم باشم ولی باز این کار را میکنم. من در جواب وی میگفتم این سحر من نیست. سحر حافظ و هنر و ادبیات ایرانی است. پرستویی، بنی اعتماد، میرکریمی و ... هستند که با آثارشان نام ایران را زنده نگه داشته اند. کار فرهنگی دشوار و پر مخاطره است.
وی با ذکر خاطراه ای ادامه داد: من برنامه "شیراز بهشت ایرانی" را در شهری نزدیک پاریس برگزار کردم. شهردار این شهر معروف است و اتفاقا معاون او یک ایرانی است. من برای هماهنگی برنامه به سراغ وی رفتم. با موافقت وی این برنامه را برگزار کردیم و خوشبختانه نتیجه خوبی هم به همراه داشت. نزدیک برنامه تماس هایی با شهردار گرفتند و وی را اذیت کردند اما وی باز هم این کار را انجام داد و در نهایت ما یک ماه این برنامه را برگزار کردیم.
ایوبی افزود: اما پس از مدتی بعد از این برنامه روابط ایران فرانسه با ایران دگرگون شد. فضا هم به همین دلیل بر علیه شهردار این شهر بود. به وی عنوان کرده بودند که چرا باید با این شرایط برای کشوری مثل ایران هزینه کند. تا جایی که شهردار در معرض استیضاح قرار گرفت. با وی تماس گرفتم و از او خواستم من در شورای شهر شرکت کنم و از وی دفاع کنم. این کار را انجام دادم. در این جاسه تمام برنامه ها را به صورت تصویری توضیح دادم و خوشبختانه این فضا به نفع وی شد و ما پیروز شدیم.
رایزن سابق فرهنگی ایران در فرانسه ادامه داد: 2 روز بعد شهردار شیراز زنگ زد که وی را می خواهند استیضاح کنند که چرا پول بیت المال را هزینه کرده است. من به وی هم پیشنهاد دادم حاضرم در جلسه ای شرکت کنم و از او هم دفاع کنم. به ایران بازگشتم و اتفاقا در جلسه ای این کار را انجام دادم و خوشبختانه مشکل او هم حل شد.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه بیان کرد: من این کتاب را در این حد نمیدانم که شما امروز به خاطر آن جمع شدید. حدود 2 ماه است که کتاب منتشر شده است اما هر بار من نگذاشتم مراسم رونمایی آن را برگزار کنند زیرا چاپ کتاب با حضور من در پست جدید همزمان شد. شاید خیلی چیزها بود که ننوشتیم و یا نمی شد نوشت. این پست نماینده فرهنگی فرصت خوبی برای کسانی است که در آن قرار می گیرند و میتوانند با زبان هنر جاذبه های ایران را بیان کنند.
وی در پایان تاکید کرد: من اینجا جرات کردم و این یادداشتها را نوشتم. این شجاعت من به خاطر جهل مرکب است که شجاعت آور است. زمانی که در فرانسه بودم در همان ابتدا احساس می کردم که باری روی دوش من است. خوشبختانه با کمک دوستان از جمله دکتر تجویدی شورای سیاست گذاری را برپا کردیم. ما از یک پشتوانه عظیمی برخوردار بودیم. بدانیم که دیپلماسی باید قطارش با فرهنگ و هنر راه بیفتد. ما می توانیم ایران را با زبان سینما معرفی کنیم.
نظر شما