۱ دی ۱۳۹۲، ۱۳:۳۴

ساجدی در گفتگو با مهر:

پاسداشت اربعین نوعی زنده نگه داشتن دین و مبارزه با دشمنان است

پاسداشت اربعین نوعی زنده نگه داشتن دین و مبارزه با دشمنان است

قم - خبرگزاری مهر: دانشیار موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: گرامیداشت روز عاشورا و اربعین، در حقیقت حفظ معروف‌ها و زنده نگه داشتن دین اسلام و مبارزه با دشمنان دین است.

حجت‌الاسلام ابوالفضل ساجدی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اربعین حسینی و اهمیت این روز اظهار کرد: در اواسط دوران بنی‌عباس، قبر امام حسین(ع) را ویران کردند، آب انداختند، خواستند از او هیچ اثری باقی نماند، این اقدام ناشی از آن بود که محبت مردم و شیعیان اهل بیت(ع) به این واقعه کمرنگ شود و حتی یادی از قیام صورت گرفته در دهم محرم سال 61 هجری باقی نماند.

وی گفت: نقش یاد و خاطره شهیدان و شهادت این است، شهادت بدون خاطره، بدون یاد، بدون جوشش خون شهید، اثر خودش را نمی‌بخشد و اربعین آن روزی است که برافراشته شدن پرچم پیام شهادت کربلا در آن روز آغاز شد و این روز، روز بازماندگان شهدا است.

از امام حسن عسگری(ع) نقل است که فرمودند، یکی از نشانه های مومن زیارت اربعین امام حسین(ع) است. حجت‌الاسلام ساجدی با بیان این حدیث از امام یازدهم بر اهمیت زنده نگاه داشتن اربعین حسینی از دیدگاه ائمه طاهرین اشاره دارد.

وی افزود: ملحق شدن سر امام به بدن ایشان، بازگشت اسرا از شام و توقف در بارگاه شهدای کربلا و همچنین حضور صحابه پیامبر(ص) و مرثیه سرایی و سوگواری بر قبور شهدا، در این روز اتفاق افتاده است و این خود نشانی از مهم خواندن این روز است.

دانشیار موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) به اهداف زمامداران بنی عباس در تخریب بارگاه امام(ع) اشاره کرد و گفت: زمامداران، در طول تاریخ شیعه سعی داشتند از عزاداری در این روز جلوگیری کنند، زنده نگاه داشتن یاد عاشورا، مورد خواست آنها نبود از این رو به هر نحوی تلاش می کردند تا واقعه کربلا را کمرنگ کنند تا یاد و خاطره این روز از اذهان مردم پاک شود.

حضور جابر بن عبدالله انصاری و دیگر صحابه امام علی(ع) در این روز بر مزار شهدای کربلا به گواهی تاریخ، باب عزاداری بر شهدا را گشود تا قیام حسینی نسل به نسل زنده بماند.

اصلاح جامعه با معروف‌ها

به گفته وی، اصلاح جامعه، به پا داشتن معروف‌ها در جامعه و رساندن انسان‌ها به عزت، سربلندی و آزادی از جمله رسالت‌های امام حسین(ع) بود، آن حضرت اگر حکومت و قواعد تلخ را به رسمیت می‌شناخت، هم بزرگی خود را از بین می‌برد و هم با این بیعت زمینه‌ گسترش ظلم و ستم در جامعه را فراهم می‌آورد.

فداكاری‏‌های امام حسین(ع)، دین را زنده كرد و نقش او در زنده نگه داشتن دین اسلام، ویژه و حائز اهمیت است، این فداكاری‏‌ها را باید زنده نگه داشت، چون زنده نگه داشتن دین اسلام است. گرامی‏داشت روز عاشورا و اربعین، در حقیقت زنده نگه داشتن دین اسلام و مبارزه با دشمنان دین است.
 

کد خبر 2200612

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha