به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" ، ايرانشناسي به معني وسيع خود يكي از شاخه هاي شرق شناسي است و از آن جهت اهميت دارد كه فرهنگ و تمدن ايراني در مبادي بسياري از فرهنگها و تمدنهاي دنياي قديم و جديد حضور داشته و آثار اين حضور به صورتهاي مختلف در جوامع امروزي باقي مانده است. در اين ميان فرهنگ ايران بر اصيل ترين ارزشها تأكيد كرده است.
هدف از انتشار مجموعه مقالات "مطالعات ايراني"، آشنايي علاقمندان با روند مطالعات ايراني، در رشته هاي ادبيات و عرفان، هنر و باستان شناسي، جامعه و تاريخ، تاريخ علم و تكنولوژي و مردم و سرزمين است.
عناوين مقالات اين شماره كه به دو زبان فارسي و انگليسي منتشر شده عبارتند از: دكتر منصور صفت گل/ مقدمه اي بر منبع شناسي پژوهش در تاريخ تحولات ساختار ديني ايران در عصر صفوي؛ حميد فرهمند بروجني/ مواد مورد استفاده به وسيله نگارگران ايراني در سده هاي ميانه؛ محمد امين كنعاني/ ايرانيان تركمن، نگاهي به گذشته و حال؛ عبدالله قوچاني/ سكه هاي خفاف؛ حسين مفتخري/ اولين تكاپوهاي تشيع در خراسان؛ دكتر محمد رضا پور جعفر، قباد كيانمهر/ عنصر شناسي تطبيقي در منبت صفوي؛ دكتر محمد رضا راشد محصل/ تاثير سامانيان در بقاي زبان پارسي و شكوفايي استعدادها؛ دكتر كامبيز هژبر كياني، سيده شايسته واردي/ بررسي ضريب اهميت انرژي در توليد بخش كشاورزي ايران.
مجموعه مقالات "مطالعات ايراني"، از يكي از مجموعه نشريات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است كه به مدير مسئولي دكتر مهدي سنايي و سردبيري فاطمه اسماعيلي منتشر مي شود.
نظر شما