۵ دی ۱۳۹۲، ۱۲:۳۴

مهر گزارش می دهد؛

ورودی های نابسامان گرمسار رها شدند/ بی برنامگی برای ورود و خروج بار ترافیکی گرمسار

ورودی های نابسامان گرمسار رها شدند/ بی برنامگی برای ورود و خروج بار ترافیکی گرمسار

گرمسار – خبرگزاری مهر: وضعیت موجود مبادی شهر گرمسار به قدری نابسامان و طراحی نشده شکل گرفته که براستی می توان از آن بعنوان فضای رها شده شهری یاد کرد که فضاهای نامطلوب، مغشوش و ناهماهنگ را در محل ورودی شهر به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نابسامانی ورودی های شهر گرمسار از یک سو ناشی از فضاهای نامطلوب و مغشوش و ناهماهنگ است که از لحاظ بصری نیز فضایی ناپسند را به وجود آورده است، همچنین با توجه به این امر که مبادی ورودی اولین فضای شهری است که در مقابل تازه واردین به این شهر قرار می گیرد اما ورودی های شهر گرمسار پذیرندگی و تشخیص لازم شهری را برای مسافران و تردد کنندگان ندارد.

بنابر این بمنظور آسیب شناسی و کسب نظرات مردم و مسئولان در این خصوص مبادرت به تهیه گزارشی توسط خبرنگار مهر شد که در ذیل آمده است.

قریب به اتفاق شهروندان گرمساری از مبادی ورودی شهر ناراضی هستند

علی محمد احمدی یکی از شهروندان گرمساری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به جرات می توان ادعا کرد که قریب به اتفاق شهروندان گرمساری از مبادی ورودی و ایجاد پل ها در ابتدای شهر ناراضی هستند و بارها اعتراض خود را اعلام کرده اند اما متاسفانه بعضا مسئولان را در این راستا گوش شنوایی ندارند.

وی با تاکید بر اینکه ورودی ها در منظر دید عبورکنندگان از شهر گرمسار هویت فضایی نامناسب و غیر شهری را متصور می شوند می گوید: نیاز است تا کیفیت محیطی پیش رو مسافران از این شهر انگیزه و رغبت بیشتری برای وارد شدن به آن را بدهد ولیکن اینگونه نمی باشد.

خالقی شهروند گرمساری نیز با تاکید بر اینکه ورودی شهر مطلوب نیست می گوید: با توجه به اینکه شهر گرمسار در مسیر عبوری به مشهد مقدس و جاده ترانزیتی است ورودی شهر بایستی به مانند تابلوی تمام عیار از فرهنگ و جاذبه شهری باشد تا شهر را هر چند مختصر به افراد عبوری بشناساند.

وی تصریح کرد: بنابراین از آنجا که هر فرد ممکن است تنها یک بار از این مسیر عبور کند بایستی این وضعیت را در شناساندن شهرمان به دیگر مناطق از دست ندهیم.

عدم توجه لازم به ضوابط و مقررات شهرسازی در ورودی های شهر گرمسار

عبدوس دیگر شهروند این شهرستان نیز گفت: در حال حاضر ورودی های شهر گرمسار بدلیل عدم توجه لازم به ضوابط و مقررات شهرسازی علاوه بر ایجاد ناهماهنگی، سیمای ظاهری نامطلوبی برای شهر را رقم زده است که می توان با رعایت اصول طراحی ورودی های شهر و معماری جدید هویت شهری بهتری به آن بخشید.

وی همچنین با یادآوری اینکه نباید نقش ورودی شهر به عنوان یک محل درآمدزا اشتغال آفرین را نادیده گرفت، افزود: اقامتگاه ها، پارکینگ، فروشگاه های کوچک و مجتمع های خدماتی رفاهی، فضای سبز، پارک و ... ایجاد شود تا که باعث ایجاد احساس ورود به شهر به مسافران و گذرندگان از شهر را دهد که مشتاق شوند برای استراحتی هرچند کوتاه به داخل شهر نیز نذر کنند.

امیری دیگر شهروند گرمساری نیز خواستار ایجاد تابلوهای راهنما ورود به شهر شد و گفت: دوربرگردان ها در ورودی های شهر نیازمند روشنایی با ایجاد کنار گذر مناسب است.

وی همچنین پیشنهاد کرد تابلوهای فرهنگی برای جذب مسافران با آداب و رسوم و پیشینه و تاریخ شهر گرمسار نصب شود.

حفظ سیمای طبیعی منطقه موجب هویت بخشی و ایجاد انگیزه ورود مسافر به شهر می شود

قاسمی کارشناس ارشد جغرافیای شهری نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: مهمترین احساسی که باید در مسافران وارد شده به شهر القا شود حس ورود است که در وهله اول روانی و سپس عینی و فیزیکی است.

وی تصریح کرد: از آنجا که مشخص کردن ابتدا و انتهای حوزه ورودی امری غیرممکن است و به لحاظ جنبه های روانی (ادراک آن) مهم ترین بخش تنظیم کننده پیکره و بدنه اصلی ورودی، ابتدا و انتهای آن است که فصل مشترک برداشت های متفاوت است کیفیت بصری بالا در اطراف مسیر ورودی به دلیل حفظ سیمای طبیعی منطقه موجب هویت بخشی و ایجاد انگیزه ورود در مسافر می شود.

این کارشناس ارشد جغرافیای شهری همچنین افزود: علاوه بر آن نشانه گذاری با عناصر مصنوع شهری مانند "پرچم ها، پلاکاردها، علایم و ... در طول مسیر ورودی و همچنین حفظ شیب موجود در مسیر باعث هویت بخشی خوانایی به هدایت و جهت دهی مسافران می شود.

ضرورت طراحی ورودی با ویژگی های متمایز، خاص، سازگار با شرایط و مختصات شهری

این کارشناس ارشد جفرافیای شهری با تاکید بر اینکه باید ورودی با ویژگی های متمایز و خاص و سازگار با شرایط و مختصات شهری گرمسار طراحی شود، گفت: امروز در شرایط جدید شهرنشینی ضرورت است عناصر معمارانه از نو تعریف شود و شیوه ی بکارگیری آن ها در الگوهای فضایی نیز متناسب با حیات امروزه و توسعه ی آینده ی شهر اختیار شوند.

وی با اشاره به عواملی که در زمینه های طراحی یک ورودی موفق نقش بسزایی دارد تصریح کرد: ارتقای حس مکان در ابتدای ورود به شهر، بهره بری مناسب از پتانسیل های ورودی شهر با توجه به امکانات آنها، ایجاد فضاهای تفریحی و عملکرد تفرجی با حفظ جاذبه های سازگاری با محیط اطراف و همجواری و مطلوبیت و ایجاد مجموعه های متمرکز در فضای ورودی بمنظور دسترسی آسان و سریع به انواع خدمات بین راهی، مسافرتی و گذراندن اوقات فراغت باید مد نظر باشد.

قاسمی، ایجاد مراکز عرصه و نمایش محصولات بومی و سنتی، محلی در مکان های مناسب در ورودی های شهر با دسترسی مناسب، ایجاد دسترسی های مناسب در ارتباط با فضای اطراف ورودی ها، توسعه فضای سبز و گونه های گیاهی بومی در این محدوده با توجه به شرایط طبیعی و فیزیکی منطقه، ساماندهی مبلمان شهری در محدوده مذکور برای این که گردشگران و مسافران تصویری مناسب از شهر گرمسار در خاطره خود داشته باشند نیز مد نظر قرار گیرد.

باید تصویری کلی از بافت و زندگی شهر ها در ذهن مسافر مجسم شود

 کارشناس ارشد جفرافیای شهری همچنین با تاکید بر اینکه مسافر یا گذرنده هنگام نزدیک شدن به شهربایستی بتواند تصویری کلی از بافت و زندگی شهرها در ذهن خود مجسم کند افزود: بنابراین می توان گفت که ورودی شهرها به عنوان اولین نقاطی که اکثر مسافران با آن بر می خورند بخش عمده تصویر اولیه شهر را شکل می دهند.

قاسمی همچنین با بیان اینکه امروزه هویت هر شهری بر اساس کیفیت فضاهای شهری آن شناخته می شود تصریح کرد: پس از آنجا که فضاهای شهری ما اغلب از نظر عملکردهای مورد نظر خیلی مناسب نبوده لازم است با استفاده از مکانیزم های گوناگون از جمله ارزیابی مراحل مختلف در جهت رفع معضلات موجود اقدام شود.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی که سرعت حرکت میان شهرها به شدت افزایش یافته، بیان داشت: نیاز به وجود فیلتری که سرعت جاده را به سرعت درون شهری تبدیل کند و مسافر را آماده مواجهه با شهر کند به شدت احساس می شود.

قاسمی افزود: بدیهی است که هر چه سرعت بالاتر می رود عرصه بیشتری باید در اختیار فرد قرار گیرد تا در سرعت بالا مجال ادراک ورود به شهر را داشته باشد، بنابراین هر چقدر این عرصه با روحیه استقبال و بدرقه هماهنگ تر باشد در این راستا کمک موثری خواهد شد.

بودجه ساماندهی ورودی های شهر صرف هزینه فضای سبز و نهال کاری شد

عضو سه دوره شوراي اسلامي شهر گرمسار اظهار داشت: جدیدا مصوبه ای تصویب شد که اعتباراتی را از محل بودجه سالجاری شهرداری به ساماندهی ورودی ها اختصاص دهد که این امر نیز تحقق پیدا نکرد زیرا بدلیل اینکه شهر گرمسار از کمبود فضاهای سبز برخوردار است مقرر شد که اعتبارات بیشتر صرف هزینه فضای سبز و نهال کاری مناطق مختلف شهر و پارک های محلی از جمله مناطق محروم (بلوار صدوقی) شود و در متمم بودجه مبالغی برای ورودی ها دیده شود.

صفر علیزاده با بیان اینکه شهر گرمسار با داشتن قدمت دیرینه و وجود گذرگاه های ترانزیتی و شاه راهای مواصلاتی و بزرگراه حرم تا حرم و چهره های ماندگار متاسفانه نامی از آن در میان نیست گفت: علت نداشتن ورودی شهر جذاب و دیدنی که خود نمائی از شناخت فرهنگ و شخصیت هر شهر است که با وجود پلهای هوائی که از خاک پوشیده شده اند شهر را در خود پنهان کرده اند.

وی همچنین با اشاره به اینکه تصادفات به وجود آمده در ورودی ها طی طول سال خسارت مالی و جانی زیادی را رقم زده و غم و اندوهی بر دل شهروندان بوجود آورده است افزود: متاسفانه تا کنون مسئولان نتوانسته اند این معضل بزرگ و پر اهمیت را برطرف کنند.

علیزاده تصریح کرد: این امر باعث بروز ناهماهنگی بین ادارات ذیربط و نپذیرفتن مسئولیت آن و واگذار کردن این مشکل به دیگری را موجب شده که این امر همچنان باقی بماند و شهری که باید به عنوان پیشانی استان و همچنین وجود نخبگان و فرهیختگان و دانشجویان و بزرگانی همچون چهره های ماندگار با عبور میلیون ها مسافر و زائر در کشور مطرح باشد پنهان مانده است و تشبیه به روستای بزرگ شده که بایستی مسئولان رده بالای شهرستان به دنبال چاره ای برای برطرف کردن این معظل برآیند.

ایجاد پل هوایی خاکی مهمترین مشکل در ورودی شهر گرمسار

رئیس شورای اسلامی شهرستان گرمسار نیز در این خصوص اظهار داشت: شورای قبلی شهر گرمسار مصوبه ای مبنی بر تغییر ورودی شهر گرمسار برای دسترسی به جاده ترانزیت و حرم تا حرم مصوب کرده بودند.

محمد شادلو گفت: بمنظور اجرایی شدن طرح تغییر ورودی شهر گرمسار برای دسترسی به جاده ترانزیت می طلبد تا از طریق مراجع قانونی به وزارت کشور برای طرح در جلسه هیئت دولت و تصویب تامین اعتبارات لازم و حمایت از این طرح به منظور نجات یافتن شهر از بن بست فعلی اقدام شود.

وی با بیان اینکه شهر گرمسار از دو طرف برای عبور راه آهن از این شهر، از پل های هوایی (خاکی) استفاده کرده است که مانع دید شهر توسط مسافران عبوری از این مسیر گردیده است گفت: متاسفانه این امر صورت خوشی برای شهر به وجود نیاورده است.

ضرورت طراحی جاده ترانزیت شهری مناسب در گرمسار

رئیس شورای اسلامی شهرستان گرمسار با بیان اینکه دسترسی شهری مناسبی مانند جاده ترانزیت شهرهای پاکدشت و شریف آباد، سرخه و سمنان برای گرمسار دیده نشده است، گفت: اعضای شورای قبلی ضمن بررسی و آسیب شناسی این معضل مصوب کردند که از مسیر میدان شهید تفضلی به سمت شمال تا جاده اصلی تهران – مشهد توسط کارشناسان متخصص و خبره و مشاور نسبت به طراحی جاده (بلوار) با عرض زیاد با داشتن یک ورودی که در آن میادین بزرگ و واحدهای تجاری برای اشتغال زایی و فضای سبز اقدام شود تا از طرفی هم دسترسی به پارک پرفسور کردوانی آسانتر شود.

وی افزود: بنا به این مصوبه شورای شهر و ابلاغ آن به شهرداری گرمسار مقرر شده تا رشد شهر به سمت شمال با قرار گرفتن روستای کرند و شهرک معینیان در حوزه خدماتی شهر و دسترسی به زمین های منابع طبیعی برای استفاده بهینه و سرمایه گذاری و کسب منابع درآمدی شهرداری به عمل آید.

منافع عمومی در شهرسازی مد نظر مسئولان باشد

فرماندار گرمسار هم با بیان اینکه ورودی و خروجی شهر نیازمند ساماندهی و دسترسی بهتر شد به جاده اصلی است، بیان داشت: از منظر شهرسازی بایستی، دید عمرانی، اجتماعی و اقتصادی به شهر داشت تا بتوان منافع عمومی را تامین کنیم.

داریوش طاهری با تاکید بر اینکه ورودی شهر گرمسار آسیب زاست و این شهر به نوعی منزوی شده است، تصریح کرد: شورای شهر و مدیریت شهری بایستی از طریق ایجاد فضای مناسب و گشودن مفاصل جدید ارتباطی و روان کردن محیط شهر، سعی در رضایت مندی و احساس تعلق بیشتر مردم به شهر را فراهم آورند.

ورودی های گرمسار در خور شان و جایگاه مردم نیست

نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ورودی های شهر گرمسار به عنوان پیشانی استان و معرف شهرستان در خور شان و جایگاه مردم نیست.

غلامرضا کاتب افزود: مهم ترین فعالیتی که از این پس شهرداری گرمسار باید پیگیر آن باشد زیباسازی ورودی شهر است و برای این امر می توان طرح های اشتغال زایی نیز آماده کرد تا علاوه بر افزایش زیبایی، محیط اشتغالزایی نیز ایجاد شود.

حیدر عرب سرهنگی رئیس شورای شهر ایوانکی نیز به خبرنگار مهر اعلام داشت: شهر ایوانکی تنها شهر در استان است که خروجی ندارد و می طلبد که خروجی برای این شهر طراحی و اجرا شود و در این راستا از مسئولان شهرستان و استان تقاضای مساعدت و همکاری برای رفع این معضل شهری را داریم.

دور دوم سفر هیئت دولت دهم به استان سمنان نیز ایجاد تقاطع های غیر هم سطح در ورودی و خروجی شرقی و غربی شهر گرمسار مصوب شد که قرار بود انجام شود اما بعلت کمبود و عدم تخصیص اعتبارات مورد نیاز مبادرت به اجرای یک دستگاه با عملیات خاکریز در ورودی شهر از سمت تهران شد که این امر مورد اعتراض نماینده قبلی مردم شهرستان گرمسار و فرماندار وقت و اعضای سومین دوره شورای شهر گرمسار شد اما متاسفانه علیرغم اعتراضات صورت گرفته از سوی مسئولان مذکور اقدام خاصی در رفع معضل ورودی صورت نپذیرفت.

..................................
گزارش از داوود عبدی

کد خبر 2202796

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha