۲۹ مرداد ۱۳۸۴، ۱۱:۴۸

اميدوار رضايي رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس :

منشا وبا از اتباع افغانستان و پاكستان بوده است // بايد وزارتخانه‌هاي ذي‌ ربط با دقت برخورد مي‌كردند و افراد مشكوك را قرنطينه مي‌ نمودند

منشا وبا از اتباع افغانستان و پاكستان بوده است //  بايد وزارتخانه‌هاي ذي‌ ربط با دقت برخورد مي‌كردند و افراد مشكوك را قرنطينه مي‌ نمودند

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس تاكيد كرد: بايد نقاط ضعف در خصوص فعاليت‌هاي ديپلماتيك، همكاري‌ها و انسجام يافتن وزارتخانه‌هاي امور خارجه و كشور با وزارت بهداشت و درمان در مرزها كه مي‌ تواند نقش موثري در كنترل بيماري وبا ايفا كند، رفع شود.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از سايت خانه ملت، اميدوار رضايي در گفت وگويي اظهار داشت: با توجه به اينكه بيماري وبا از حدود 3 ماه پيش در كشورهاي هندوستان، افغانستان و پاكستان مشاهده شده است، لذا بايد وزارتخانه‌هاي ذي‌ ربط در امور ديپلماسي، سياسي و پزشكي (امور خارجه، كشور و بهداشت و درمان) در ورود اتباع اين كشورها با دقت برخورد مي‌كردند و افراد مشكوك را قرنطينه مي‌ نمودند.

وي در خصوص فعاليت ‌هاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس در ارتباط با كنترل بيماري وبا در كشور گفت: پس از برگزاري نشست‌هاي متعددي كه با مسئولان وزارت بهداشت و درمان داشتيم، صدا وسيما و ديگر رسانه‌هاي جمعي، مكلف شدند تا هموطنان ما را با نكات بهداشتي و ايمني آشنا كرده و سپس گروه‌هاي كارشناس را براي معدوم كردن سبزي‌ هاي آلوده و پرداخت خسارت كشاورزان به مناطق آلوده اعزام كنند.

نماينده مسجد سليمان مجلس در خصوص كشاورزان سبزي كار تصريح كرد: ما همواره تاكيد كرده ‌ايم كه بايد بحث بيمه كشاورزي، همه افراد كشاورز را به صورت جامع در برگيرد تا در چنين مواقعي به عنوان چتر حمايتي اين افراد را دربرگيرد.

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس يادآور شد: دولت بايد به آن دسته از كشاورزان سبزي كاري كه از آب آلوده يا كود غير استاندارد استفاده نكرده‌اند، خسارت عادي بپردازد.

رضايي تاكيد كرد: بايد وزارت بهداشت و درمان با همكاري وزارت جهاد كشاورزي نسبت به پرداخت خسارت به كشاورزان سبزي كار و نحوه معدوم كردن سبزي آلوده نظارت كند، در غير اين صورت سيكل بيماري همچنان تكرار مي‌ شود.

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس در ادامه افزود: همه دستگاه‌ ها بايد سعي كنند بيماري وبا را در شهرهاي آلوده هر چه سريع‌تر تحت كنترل درآوردند زيرا با توجه به درپيش بودن شروع كلاس‌ها و سال تحصيلي جديد اگر اين موضوع رعايت نشود به طور قطع با مشكلات جدي ‌تري مواجه مي‌شويم.

وي در پايان راهكار كنترل بيماري را در وهله نخست عزم ملي، رعايت نكات بهداشتي اطلاع ‌رساني و مصرف نكردن انواع سبزي ذكر كرد.

بيماري وبا روزهاي نخست مرداد ماه سال جاري در شهرستان قم گزارش شد كه منشاء اصلي آن اتباع كشورهاي افغانستان و پاكستاني بودند كه به قصد زيارت به اين شهر آمده بودند.

تاكنون اين بيماري 6 كشته برجاي گذاشته و بيش از 480 نفر در شهرهاي مختلف كشور و حتي تهران به اين بيماري مبتلا شده‌اند. وزارت بهداشت و درمان به شهروندان سفارش كرده كه از خوردن سبزيجات و كاهو بپرهيزند و اگر به آب لوله كشي دسترسي ندارند حتما آب چاه، قنات و چشمه‌ها را به مدت چند دقيقه بجوشانند و حتما ميوه‌ها را ضدعفوني نمايند ضمن آنكه از افراد دوره ‌گرد نيز خريداري نكنند.

کد خبر 220327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha