۸ دی ۱۳۹۲، ۹:۱۹

باغبانیان:

استفاده درست از پتانسیل های کردستان مشکلات حوزه اشتغال را رفع می کند

استفاده درست از پتانسیل های کردستان مشکلات حوزه اشتغال را رفع می کند

سنندج - خبرگزاری مهر: مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: استفاده درست و مناسب از پتانسیل و ظرفیت های موجود در استان می تواند هم از خروج نیروهای متخصص برای کار از استان جلوگیری کند و هم مشکلات حوزه اشتغال را رفع کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی باغبانیان شامگاه شنبه در جلسه شورای هماهنگی سازمان های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان کردستان که با حضور معاون وزیر در امور بین الملل در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری اشتغال جوانان در استان کردستان بود و اشتغال زمانی محقق می شود که سرمایه گذاری در این استان صورت گیرد.

وی افزود: خوشبختانه سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری در استان کردستان تدوین شده است که با برنامه های سند پنجم توسعه کشور همگام است و تحقق اهداف آن می تواند تا حدودی مشکلات حوزه اشتغال را رفع کند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان ادامه داد: وجود منابع آبی فراوان، منابع غنی جنگل و مراتع، آب و هوای مناسب، قابلیت توسعه باغداری، قابلیت توسعه اراضی زیر کشت آبی، وجود ذخایر غنی و متنوع معدنی فلزی و غیر فلزی و موقعیت جغرافیایی مناسب و هم مرز بودن با کشور عراق همه ظرفیت و پتانسیل های استان کردستان است که در سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری این استان دیده شده و استفاده از هر کدام از آنها می تواند بخش زیادی از مشکلات بیکاری را حل کند.

باغبانیان یادآور شد: همچنین آموزش های ارائه شده در مراکز آموزشی فنی و حرفه ای و مراکز آموزش عالی استان کردستان باید به سوی رشته هایی سوق داده شود که امکان ایجاد بازار کار برای آنها وجود دارد و از آموزش رشته هایی که اشباع شده اند باید خودداری کرد.

وی بیان کرد: با ایجاد شرکت های تعاونی، اصلاح نظام تولید و دسترسی همه افراد به فرصت های شغلی و توسعه مشاغل خرد و خانگی نیز می تواند بخش دیگری از مشکلات و دغدغه بیکاری و عدم اشتغال جوانان در این استان را برطرف کرد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: بازار کار اقلیم کردستان عراق نیز فرصتی دیگر برای ایجاد اشتغال و اعزام نیروی کار به خارج از استان و کشور است که متاسفانه از این فرصت به خوبی استفاده نشده و دیگر کشورها از این فرصت نهایت استفاده را برده اند.

باغبانیان افزود: در حال حاضر 20 هزار ایرانی در اقلیم کردستان عراق مشغول به کار هستند که با برنامه ریزی مناسب و بهره گیری از فرصت های موجود در بازار کار این منطقه می توان این تعداد شغل را افزایش داده و امکان اشتغال 50 هزار نفر را ایجاد کرد.

وی اظهار داشت: پروژه های معدنی، نفت، گاز، پتروشیمی، بهداشت و درمان، صنعت، معدن، کشاورزی و صنایع غذایی همه ظرفیت هایی هستند که با بهره گیری از آنها می توان در اقلیم کردستان عراق اشتغال ایجاد کرد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان ادامه داد: وجود مرزهای رسمی باشماق مریوان، سیرانبند بانه و سیف سقز نیز فرصت مناسبی را برای توسعه تجارت خارجی ایران و اقلیم کردستان عراق فراهم کرده که در حال حاضر حجم مبادلات تجاری ایران و عراق به مرز 5.5 میلیارد دلار رسیده و قابلیت افزایش این میزان نیز وجود دارد.

باغبانیان در ادامه سخنان خود به برنامه های سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری استان کردستان در راستای کاهش نرخ بیکاری و رساندن آن به هفت درصد تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور اشاره کرد و یادآور شد: بهره گیری از تمامی این ظرفیت ها می تواند این هدف را محقق سازد و باعث کاهش آمار بیکار در استان کردستان شود.

وی ضعف در زیرساخت های اقتصاد، پائین بودن سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی، کمبود منابع بانکی، داشتن نرخ بیکاری بالا بین فارغ التحصیلان و بالا بودن سرانه سرمایه گذاری در بخش صنعت و کشاورزی را از مشکلات پیش روی توسعه اشتغال و سرمایه گذاری در استان کردستان عنوان کرد.

وی بیان کرد: امیدواریم با استفاده از پتانسل و ظرفیت های موجود در استان کردستان در بحث اشتغال و سرمایه گذاری مشکلات این حوزه را برطرف کنیم تا دیگر نیازی به اعزام نیروی کار به خارج از استان و خارج از کشور نباشیم.

کد خبر 2204225

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha