به گزارش خبرنگارمهر، مهدی فروزان ظهر یک شنبه در جلسه شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی با بیان این که در 9 ماهه ابتدای سال گذشته هزار و 820 مورد و در نه ماهه ابتدای سال جاری 1751 مورد واقعه ازدواج داشته ایم، اظهار کرد: در 9 ماهه امسال در ازدواج 9/3 درصد کاهش آمار ازدواج داشته ایم.
وی همچنین با اشاره به این که در 9 ماهه سال گذشته 336 مورد و 9 ماهه ابتدای امسال 327 مورد واقعه طلاق اتفاق افتاده، تصریح کرد: در 9 ماهه ابتدای امسال به نسبت مدت مشابه 7/2 درصد کاهش طلاق در کاشمر داشتهایم.
فروزان با اعلام این که از 327 مورد طلاق 77 مورد طلاق بائن در دوران عقد بوده، تصریح کرد: متاسفانه از آمار طلاق اعلام شده 20 درصد آن مربوط به دیگر شهرهاست.
وی با اظهار تاسف از این که اگرچه بعضی شهرستانها به صراحت اعلام می کنند نرخ طلاق ما کمتر از میانگین استان است ولی چرا نمیگویند چون دفترخانه طاق نداریم طلاق های این شهر در دیگر شهرستانها به ثبت می رسد.
وی با بیان این که اگر ازدواج است طلاق هم در کنار آن می باشد، ابراز کرد: بعضی از شهرها نمی خواهند بپذیرند که در شهرشان طلاق هم اتفاق می افتد.
فرماندار کاشمر با اعلام این که از 327 مورد طلاق 216 مورد در شهر و 111 مورد در روستاها به وقوع پیوسته گفت: افزایش طلاق در روستاها زنگ خطری برای مسئولان مربوطه است که باید جدی بگیرند.
فروزان همچنین با اشاره به این که از 1751 مورد ازدواج 1023 مورد مربوط به شهر کاشمر و باقی مربوط به روستاها بوده، افزود: در 9 ماهه ابتدای امسال6/99 درصد واقعه وفات و 100 درصد واقعه ازدواج در مهلت قانونی خود یعنی 10 روز و 15 روز به ثبت رسیده است.
وی با بیان این که از 1729 مورد از ولادت ها مربوط به مردان و زنان شهر کاشمرو همچنین 1173 مورد مربوط به زنان و مردان روستایی است، گفت: در واقعه وفات 301 مورد مربوط به زنان و مردان شهری و 355 مورد مربوط به زنان و مردان روستایی است.
فرماندار کاشمر گفت: در 9 ماهه سال جاری متوفیات 11 درصد رشد داشته است.
فروزان با اعلام این که باید تلاش کنیم با کم کردن دغدغه جوانان در امر ازدواج به سمت ازدواج آسان روی آورند و با با تشکیل کارگروه های فرهنگی طلاق را به حداکثر برسانیم، ابراز کرد: باید هرچه سریعتر کلینیکی جهت مشاوره قبل از ازدواج و قبل از طلاق راه اندازی شود.
رییس شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی در ادامه در خصوص موالیدی که ناشی از ازدواج زنان ایرانی با اتباع افاغنه و خارجی گفت: براساس قانون جدید یک الحاقیه به ماده 976 قانون مدنی زده شده که براساس آن از تاریخ تصویب قانون کلیه فرزندان ناشی از ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی تا زمانی که به سن 18 سال نرسیده اند باید مدارک هویتی داشته باشند اما وقتی به سن قانونی 18 سال رسیدند می توانند خودشان تعیین تابعیت کنند.
وی افزود: افرادی که سن بالای 18 سال دارند ولی متولد ایران بوده و دارای مدرک هستند تا زمان تصویب قانون می توانند تعیین تابعیت کنند اما بعد از ابلاغ این مصوبه هر زن ایرانی که بخواهد با مرد خارجی ازدواج کند علاوه بر اجازه پدر و مادر باید اجازه رسمی از دولت جمهوری اسلامی بگیرد در غیر این صورت ولادت ها با مشکل تنظیم سند مواجه خواهند شد.
در پایان رییس اداره ثبت احوال کاشمربابیان این که اسامی ابوالفضل، امیرعلی و امیرحسین و همچنین فاطمه، زهرا و زینب فراوانی بیشتری به نسبت سایر نام ها دارند، گفت: اداره ثبت احوال کاشمر در سال گذشته در بحث پایش برنامههای اجرایی و نیز پرتال اداری رتبه نخست را در بین ادارات استان به خود اختصاص داده است.
وی تعیین تکلیف برای 36 مورد پرونده ممنوع الخدمات، تنظیم 4 مورد سند فاقد، تشکیل 8 پرونده مشکوک تابعیت، راهاندازی سامانه تغییر نشانی و کدپستی را از مهمترین فعالیتهای یکساله اداره ثبت احوال کاشمر عنوان و خاطرنشان کرد: صدور شناسنامه المثنی 970 مورد، تغییرنام 83 مورد، تغییر نام خانوادگی 371 مورد، درخواست رسیدگی در هیئت حل اختلاف 243 مورد، پاسخ به استعلامات سجلی دوایر دولتی 1616 مورد، درخواست کارت شناسایی 2511 مورد و دعاوی رسیدگی شده در محاکم 18 مورد و در دعاوی کیفری 29 مورد بوده است.
نظر شما