۹ دی ۱۳۹۲، ۷:۵۱

مهر گزارش می دهد،

صنعتی که در هفت آسمان یک ستاره ندارد/ کارخانه "فارسیت" دورود هم پر کشید

صنعتی که در هفت آسمان یک ستاره ندارد/ کارخانه "فارسیت" دورود هم پر کشید

دورود - خبرگزاری مهر: با تعطیلی کارخانه فارسیت دورود یکی دیگر از صنایع استان لرستان نیز عطای فعالیت را به لقایش بخشید تا آسمان صنعت این استان هر روز بی ستاره تر و کم فروغ تر شود.

به گزارش خبرنگار مهر، کارخانه فارسیت دورود که سالها به خاطر استفاده از ماده "آزبست" در تولیدات خود در صدر اخبار قرار داشت حالا به خاطر تعطیلی این واحد تولیدی به فهرست اخبار استان لرستان بازگشته است.

این واحد تولیدی که به خاطر ممنوعیت ورود آزبست به کشور برای تامین مواد اولیه با مشکل مواجه و مجبور شد ساختار خود را تغییر دهد حالا با کمبود سرمایه در گردش مواجه است تا با استمرار این وضعیت مشمول ماده 141 شده و به عنوان یک شرکت زیان ده و به نوعی ورشکسته شناخته شود.

این موضوع در نهایت منجر به تعطیلی این واحد تولیدی و بیکاری نزدیک به 450 کارگر این کارخانه شد تا پس از عوارض بهداشتی این صنعت در شهرستان دورود حال شاهد عوارض اجتماعی آن باشیم.

از سوی دیگر کارگرانی که به دلیل کار کردن با آزبست در این کارخانه به مشکلات ریه و بیماری آزبستوس دچار شده اند راهی دستگاه قضایی شده و از کارخانه شکایت کرده اند، موضوعی که منجر به صدور حکم پرداخت دیه یک میلیارد و 600 میلیون تومانی به این کارگران شده است.

این وضعیت به گونه ای است که علاوه بر مشکلات نقدینگی این واحد تولیدی، مطالبات معوق کارگران باید این میزان پرداخت دیه را نیز به فهرست بلند بالای بدهیهای فارسیت اضافه کرد؛ موضوعی که موجب شده تا هر روز بر عمق بحران این واحد تولیدی افزوده شود.

450 شغل در دورود از دست رفت

فرماندار دورود در این رابطه در سخنانی به خبرنگار مهر می گوید: در حال حاضر کارخانه فارسیت دورود ورشکسته شده و نزدیک به 450 شغل در این شهرستان از دست رفته است.

حسن احمدی با بیان اینکه این کارخانه دو میلیارد تومان بدهی مربوط به سالهای گذشته دارد، عنوان می کند: در صورت تزریق 16 میلیارد تومان سرمایه در گردش به این واحد تولیدی فارسیت دورود مجدد زنده می شود.

وی با اشاره به شکایات صورت گرفت از این واحد تولیدی در پی استفاده از آزبست ادامه داد: در این راستا به منظور پرداخت دیه کارگران آسیب دیده در این زمینه قضات حکم به فروش اموال و پرداخت دیه کارگران داده اند که استمرار این روند به معنی تیر خلاص به صنعت فارسیت دورود است.

احمدی با بیان اینکه کارگران این کارخانه 9 ماه است که حقوق نگرفته اند، عنوان کرد: اگر بخواهیم مشابه همین کارخانه را امروز احداث کند بیش از 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

پول فروش "بهراد" هزینه درمان "فارسیت" می شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان نیز با بیان اینکه یکی از دلایل نیمه فعال شدن واحدهای صنعتی در استان مشکل تامین نقدینگی است، بیان داشت: امیدواریم با تصمیم گرفته شده در شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت برای رفع مشکل افزایش سرمایه شرکت ها بتوانیم نسبت به تامین سرمایه در گردش آنها اقدام کنیم.

حجت الله بیرانوند با اشاره به مشکلات کارخانه فارسیت دورود نیز بیان داشت: پس از اینکه ورود مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه یعنی آزبست در کشور ممنوع شد تغییراتی در خطوط تولید این کارخانه صورت گرفت که مشکلاتی را برای این صنعت به دنبال داشت.

وی با بیان اینکه کارخانه فارسیت دورود تحت پوشش شرکت سرمایه گذاری شستا قرار دارد، عنوان کرد: در این راستا با توجه به اینکه شرکت شستا در شهرستان دورود سهام شرکت لوله و الیاف بهراد را نیز در اختیار دارد قرار شده است با فروش این شرکت به کارخانه سیمان دورود مشکل نقدینگی کارخانه فارسیت حل شود.

بدهی 1.6 میلیارد تومانی فارسیت بابت دیه کارگران

بیرانوند با بیان اینکه از سوی دادستانی دورود برای هر کدام از کارگران آسیب دیده در کارخانه بر اثر فعالیت با ماده آزبست 150 میلیون تومان دیه در نظر گرفته شده است، یادآور شد: در مجموع کارخانه فارسیت در حال حاضر نزدیک به یک میلیارد و 600 میلیون تومان در این زمینه بدهکار است.

وی خواستار ورود کارگروه حمایت قضایی از سرمایه گذاری برای رفع این مشکل شد و بیان داشت: انتظار می رود تا رفع مشکل و بازگشایی این واحد تولیدی مسئولان دستگاه قضایی در دورود مانع صدور و اجرای احکام مربوط به دیه کارگران شوند.

300 کارگر فارسیت دورود تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتند

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان نیز در این رابطه به مهر گفت: کارخانه فارسیت دورود متاسفانه مشمول ماده 141 بوده و ورشکسته محسوب می شود.

حامد ویسکرمی با بیان اینکه در این شرایط کارخانه نمی تواند نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کند، بیان داشت: در این راستا با توجه به اینکه 30 درصد سهام شرکت لوله و الیاف بهراد به کارخانه فارسیت تعلق دارد مقرر شده است که با فروش این سهام به سیمان دورود سرمایه در گردش این واحد تولیدی تامین شود.

وی با بیان اینکه مزایده مربوط به فروش سهام شرکت بهراد برگزار و سیمان دورود نیز برنده شده است، عنوان کرد: در صورتیکه بنا باشد مبلغ به دست آمده از محل فروش این سهام برای پرداخت مطالبات کارگران هزینه شود نمی توانیم نسبت به تامین سرمایه درگردش این واحد تولیدی اقدام کنیم.

ویسکرمی ادامه داد: در راستای رفع این مشکل مصوب کردیم که به مدت شش ماه از تاریخ اول آذرماه کارگران پیمانکاری شرکت که 300 نفر هستند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرد و حقوق و مزایای خود را از این محل دریافت کنند.

وی با بیان اینکه پول به دست آمده از محل فروش سهام شرکت بهراد صرف تامین سرمایه در گردش کارخانه فارسیت خواهد شد، عنوان کرد: این فرآیند انجام و پرونده برای طرح در شورای عالی کار ارسال شده که با اجرایی شدن این فرآیند شاهد تزریق سرمایه در گردش به این واحد تولیدی خواهیم بود.

برنامه هایی برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی لرستان داریم

استاندار لرستان نیز در این رابطه به مهر گفت: به دنبال راهکاری هستیم تا صنایعی که وضعیت مشابه فارسیت داشته و نیاز به سرمایه در گردش دارند بتوانند با رفع مشکلات به فعالیت خود ادامه دهند.

هوشنگ بازوند با بیان اینکه کارخانه بدون طرح توسعه گرفتار سرنوشت فارسیت می شود، عنوان کرد: سالها قبل در زمینه ممنوعیت استفاده از آزبست اطلاع رسانی صورت گرفته بود که باید از همان زمان برای اصلاح ساختار این واحد تولیدی اقداماتی انجام می شد.

وی با بیان اینکه وضعیت این گونه صنایع در استان حاصل مدیریت اشتباه، عدم اصلاح ساختار و کم توجهی به ارتقا کیفیت تولید است، افزود: در این راستا برنامه ریزی انجام داده ایم تا تدابیری برای این کارخانجات که در آستانه تعطیلی قرار دارند بیندیشیم و در این زمینه برنامه هایی داریم.

کد خبر 2205008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha