فاطمه زوارزاده در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: در ادامه تظاهراتی که از سال 56 و پس از شهادت آقا مصطفی خمینی شروع شده بود مشهد الرضا(ع) هر روز شاهد اعتراضات گسترده مردم بود.
وی ابراز کرد: بعد از کشته شدن آقای کافی در شهریور سال 57 تظاهرات در مشهد گسترش بیشتری یافت تا اینکه در 9 دی 57 با هجوم مردم برای تصرف نیروگاه پایداری ارتش شاهنشاهی حماسهای خونین در تاریخ این شهر به وقوع پیوست.
هتل الغدیر، آن روزها نیروگاه پایداری ارتش پهلوی در مشهد بود
استاد تاریخ اسلام شناسی حضرت زهرا(س) ادامه داد: مکان هتل الغدیر امروز واقع در چهار راه شهدا آن روز ها نیروگاه پایداری ارتش پهلوی در مشهد بود.
زوار زاده افزود: در پی هجوم مردم برای تصرف این پایگاه، ارتش با توپ و تانک به جان مردم بی دفاع افتاد و بی سابقه ترین کشتار را به وجود آورد.
وی تصریح کرد: آنجا پایگاه اصلی ارتش بود و چون جمعیت مردم زیاد بود آنها با بالگرد و از طریق هوایی مردم را به رگبار بستند و بسیاری از مردم مشهد را به شهادت رساندند.
توهین و هتک حرمت به شهدا در مسیر بهشت رضا(ع)
مسئول مبلغین اسلام شناسی حضرت زهرا(س) ابراز کرد: کار نیروهای شاه به اینجا ختم نشد و وقتی مردم سیل عظیم شهدا را برای دفن به سمت بهشت رضا(ع) می بردند نیروهای ساواک در مسیر مشهد تا بهشت رضا(ع) به شهدا و خانواده آنها توهین و هتک حرمت میکردند.
زوار زاده اظهار کرد: توهین و اهانت ساواکیها در حدی بود که آیت الله عبدالله شیرازی سریعا به مردم ابلاغ کردند که شهدای خود را به جای بهشت رضا(ع) به جاهای دیگر ببرند.
بازداشت مردم مشهد علاوه بر کشتار
استاد تاریخ اسلام شناسی حضرت زهرا(س) ابراز کرد: نیروهای نظامی رژیم در این روز، علاوه بر اینکه مردم مشهد را از طریق هوا و زمین به رگبار بسته و کشتار به پا کردند، گروه زیادی را هم بازداشت کردند.
زوار زاده گفت: بیشتر دستگیرشدگان جزو کسانی بودند که در 9 دی آن سال نزدیک چهارراه شهدا جلو منزل آیت الله شیرازی و مسجد کرامت و کوچه های اطراف آن اجتماع کرده یا در حال عبور بودند.
وی عنوان کرد: مسجد کرامت واقع در چهارراه شهدا در دوران مبارزات انقلابی مردم مشهد مرکز تظاهرات و راهپیمایی ها و تجمع رهبران انقلابی بود.
تعرض به مسجد کرامت مشهد توسط نیروهای رژیم
مسئول مبلغین اسلام شناسی حضرت زهرا(س) ادامه داد: در این روز که به یکشنبه خونین مشهد معروف شد به تصور اینکه رهبران انقلاب در آنجا حضور دارند مورد تعرض و هجوم نیروهای نظامی قرار گرفت.
زوار زاده عنوان کرد: یکشنبه خونین برای همیشه تاریخ در ذهن ملت مسلمان ایران و به ویژه مردم مشهد باقی می ماند و سند افتخاری در سراسر دوران ها برای رسیدن به پیروزی است.
استاد تاریخ اسلام شناسی حضرت زهرا(س) تاکید کرد: این قیام و تظاهرات تا پیروزی انقلاب هر روز ادامه داشت.
نظر شما