به گزارش خبرگزاری مهر، براي رسيدن به كاميابي و خوشبختي در زندگي هر انساني بايد به مهارت هايي دست يابد و براي رسيدن به اين مهارت بايد تلاش و كوشش كرد و اميد و انگيزه خود را نبايد از دست بدهيم و اين مهارت ها نيازمند به دستيابي راههاي مختلفي مي باشد كه به قسمتي از آنها اشاره مي كنيم.
غرض از آفرينش انسان اين موجود خارق العاده و شگفت انگيز اين است كه خدا را عبادت كند و جانشين او باشد. همان طور كه در آيه مباركه 56 سوره ذاريات تصريح شده است؛ ما جن و انسان را نيافريديم، مگر براي اينكه مرا پرستش كنند و در جايي ديگر در سوره مباركه بقره، آيه 30 مي فرمايد: من برآنم كه در زمين جانشين قرار دهم.
همه ي اين آيات اشاره به يك حقيقت دارند و آن اينكه مسئوليت هايي به عهده آدمي گذاشته شده كه جز او، كسي ديگر نمي تواند به شايستگي آن را انجام دهد. در نظام جهان آفرينش هر چيزي چون"خط و خال و چشم و ابرو"به جاي خويش نيكو قرار داده شده و اين حقيقت را روشن مي كند كه جهان هستي عبث و بيهوده آفريده نشده است. در آفرينش عالم و آدم چون هدفي مشخص و نقشه اي حكيمانه در كار بوده است، به اين نكته پي مي بريم كه خدا حكيم است و خداي حكيم كاري بيهوده و عبث انجام نمي دهد.
خداوند هر چه در آسمان و زمين آفريده است بيهوده نيافريده وخداوند سرچشمه هستي و خيرات هستي است، پس بي نياز مطلق بوده و كمبودي ندارد تا در نتيجه بخواهد از رهگذر آفرينش آن را جبران نمايد. از اين رو نمي توان گفت؛ خداوند سودي از آفرينش عالم و آدم خواهد برد، او قطعا در اين كار سود را براي آفريده هايش در نظر گرفته است.
انسان ساخته عمل خويش است
انسان كه شناخت او بسيار مشكل است با توجه به تمام حالات روحي، رواني و اخلاقي هر كاري از او بر مي آيد. اما واقعا شناخت انسان از چه راهي امكان پذير است. شايد مهمترين سوال در حيات آدمي باشد و به قول قديمي ها كه مي گويند اگر مي خواهي كسي را بشناسي با او سفر كن تا بتواني به شخصيت او پي ببري. شايد اين حدس درست نباشد چرا كه فقط در مرور زمان و در امتحان هاي گوناگون است كه مي توان طرف خود را شناخت كه اين شناخت چيزي جز شناخت اعمال و رفتار او نيست.اگر ما انساني را بسيارخوب، با ادب و داراي شخصيت والايي مي دانيم به خاطر انجام اعمالي است كه به نظر ما شايسته بوده و در بعد شناخت و تفكر ما اين رفتارها ارزشمند مي باشد كه اين نشان از شخصيت والاي شخص مورد نظر است.
چگونه تصميم نهايي بگيريم
مزايا و معايب يك تصميم خوب اين است كه با ضريب اطمينان بالاتر كار يا مورد تصميم را انجام دهيم و در رابطه با موفقيت و عدم موفقيت كه ممكن است در پايان يك كار يا يك عمل پيش آيد،دلايل توجيهي منطقي تري داشته باشيم.در رابطه با معايب يك تصميم،اگر تصميم بدون تدبر و تعقل و بدون در نظر گرفتن تمامي جهات و زوايايي كار انجام شود. نتيجه ي چنين تصميمي صددرصد شكست و پشيماني خواهد بود. كليه ي فرهنگ ها و آداب و رسوم و ارزشها و هنجارها كه در يك جامعه ملي از اعصار و قرون گذشته تا به امروز وجود داشته و دارند فرآيند يك تصميم مي باشد.
براي اينكه يك تصميم به صورت ارزش درآيد و شدت و ضعف خطاي آن به پايين ترين نقطه ي خود برسد، بايد تمامي جوانب كار را در نظر گرفته و كليه ي احتمالات را با توجه به خطر موجود در كار مربوطه در نظر بگيريم. همچنين بايد ميزان نفع موجود از انجام عمل ارتكابي و تشخيص دقيق بازتاب برخاسته ازآن عمل ها را دريك كفه ترازو قرار داده و خود عمل را نيز در كفه ي ديگر ترازو قرار دهيم،سپس با توجه به عقل سليم آن را ارزش گذاري نماييم.
از شتابزدگي پرهيز كنيد
اين روزها شتابزدگي برايمان معمول و مرسوم شده است و هميشه باعث به وجود آمدن خسارات و ضايعات جاني و مالي فراواني شده و مي شود.ولي ما هيچ وقت به آن توجه نداشته و نداريم.
اگر ما در زندگي روزمره و برخوردهايمان از شتابزدگي بپرهيزيم و يا صبر و حوصله و تامل به مسائل نگاه كنيم، بسياري از حوادث و اتفاقات در طول زندگي رخ نخواهد داد و باعث به وجود آمدن اين همه دردسر و خسارت نخواهد شد. وقتي كه مي توان با اندكي تامل از بروز يك حادثه بد و اسفبار جلوگيري كرد چرا با شتابزدگي به آن دامن بزنيم و باعث از بين رفتن امكانات خود شويم؟!
نظر شما