۱۱ دی ۱۳۹۲، ۱۵:۲۰

گزارش خبری/

پالایشگاه جم عوارض آلایندگی را به‌موقع پرداخت کند/ لزوم توزیع عادلانه عوارض در شهرها و روستاها

پالایشگاه جم عوارض آلایندگی را به‌موقع پرداخت کند/ لزوم توزیع عادلانه عوارض در شهرها و روستاها

بوشهر - خبرگزاری مهر: با توجه به اینکه پالایشگاه جم در لیست واحدهای آلاینده شهرستان جم قرار گرفته است، لازم است که این پالایشگاه نسبت به پرداخت به‌موقع عوارض الایندگی اقدام کرده و این عوارض نیز به صورت عادلانه بین شهرها و روستاها توزیع شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، مردم در شهرها و روستاهای مجاور صنایع نفت و گاز و پتروشیمی با آسیب‌های جدی از جمله الایندگی مواجه هستند که این موضوع سلامتی مردم در شهرها و روستاهای اطراف را تهدید می‌کند.

پالایشگاه جم بر اساس اعلام مسئولان محیط زیست، در لیست واحدهای آلاینده شهرستان جم قرار گرفته است و این شرکت موظف است که نسبت به پرداخت عوارض آلایندگی به شهرستان جم اقدام کند که تاکنون کاستی‌های بسیار زیادی در این زمینه وجود داشته است.

موضوعی که در این بین حائز اهمیت است، اینکه بسیاری از روستاها از این عوارض بی‌بهره یا کم‌بهره هستند و انتظار دارند که عوارض آلایندگی در بین شهرها و روستاها به صورت عادلانه توزیع شود.

شوراهای بخش ریز نسبت به توزیع این عوارض اعتراض داشتند و به منظور بررسی و چگونگی توزیع عادلانه عوارض آلایندگی پالایشگاه جم، ظهر چهارشنبه نشستی با حضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد و این مسائل بررسی شد.

پالایشگاه جم در لیست واحدهای آلاینده است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در ارتباط با وضعیت پالایشگاه جم اظهار داشت: حرکت‌های خوبی از سوی برخی شرکت‌های نفت و گاز و پتروشیمی برای کاهش آلایندگی صورت گرفته است و امیدواریم همه شرکت‌ها در این مسیر گام بردارند.

سید اصغر مطهری اضافه کرد: متولی شناسایی و تهیه لیست صنایع آلاینده، محیط زیست است که این کار به صورت سالانه و بر اساس مدل‌ها و فرمول‌های خاص انجام می‌شود و در همه شهرستان‌ها این بررسی‌ها را صورت می‌دهیم.

وی ادامه داد: شرکت پالایش گاز فجر جم تا سال 89 در لیت واحدهای آلاینده قرار داشت و با کارهای صورت گرفته توسط این شرکت از لیست واحدهای آلاینده خارج شد و بررسی‌ها و گزارشات رسیده در سال گذشته، این شرکت بار دیگر در لیست شرکت‌های آلاینده قرار گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: انتظار داریم همه صنایع با برنامه‌ریزی مناسب برای کاهش میزان آلایندگی تلاش کنند تا شاهد کاهش آلاینده‌های زیست محیطی باشیم.

پالایشگاه جز آلایندگی برای مردم و محیط زیست هیچ دستاوردی نداشته است

رئیس شورای بخش ریز نیز اظهار داشت: حقوق مردم شهرستان جم همواره تضییع شده است و شاهد تعامل و همکاری مناسبی از سوی صنایع نفت و گاز و پتروشیمی نبوده‌ایم.

محمد فتوحی با اشاره به جمعیت بیش از 14 هزار نفری بخش ریز، ادامه داد: حدو هشت‌هزار نفر در این منطقه به شغل کشاورزی مشغولند که این مهم نیز با خشک شدن منابع آب زیرزمینی که عمده آن به دلیل برداشت بی‌رویه چاه‌های شرکت پالایش گاز فجر جم، از بین رفته است.

وی ابراز داشت: شرکت پالایش گاز فجر جم در قبال این مکش بی وقفه‌ای که از سفره‌های زیرزمینی منابع آب منطقه ریز داشته، به جز آلایندگی‌های بیشتر برای مردم و محیط زیست هیچ دستاوردی نداشته است.

لزوم توزیع صحیح و عادلانه عوارض آلایندگی در شهرستان جم

رئیس شورای بخش مرکزی شهرستان جم پرداخت عوارض آلایندگی پالایشگاه جم را حق مسلم مردم شهرستان جم عنوان کرد و اظهار داشت: در ارتباط با چگونگی توزیع صحیح و عادلانه عوارض آلایندگی در شهرستان جم مذاکرات و چانه‌زنی‌های زیادی با معاونت برنامه‌ریزی استانداری انجام داده‌ایم.

ناصر حاتمی با اشاره به حساسیت‌های ویژه برای نحوه وصول و توزیع این پول، خاطرنشان ساخت: مردم شهرستان جم اعتراض‌های زیادی نسبت به نحوه توزیع این اعتبارات دارند و در صورتی که توجه لازم و ضروری به این مسئله نشود، ممکن مشکلاتی ایجاد شود.

نایب رئیس شورای شهر ریز نیز خواستار واریز سهم دهیاری‌ها از طریق این عوارض شد و تصریح کرد: توزیع عادلانه عوارض بر اساس جمعیت یکی از راهکارهای مناسب برای توزیع عادلانه عوارض در کل شهرستان جم است.

احمد شریفی افزود: استعلام و استفسار مجدد از مجلس شورای اسلامی برای بازنگری و الحاق تبصره قانع کننده برای مفاد قانونی بحث‌برانگیز فعلی راهکار دیگری برای حل این موضوع است.

وی بیان داشت: در صورتی که این دو راهکار مورد قبول استانداری قرار نگیرد، باید جوابیه مستندی به این موضوع بدهند تا مردم شهرستان بتوانند این موضوع را از دیگر مجاری بررسی کنند.

عوارض آلایندگی پالایشگاه جم ۴۳ میلیارد تومان است

فرماندر شهرستان جم نیز گفت: مسئولان و مردم شهرستان جم دغدغه‌های بسیار زیادی در ارتباط با وضعیت آلاینده‌ها در این شهرستان دارند و انتظار داریم شاهد پرداخت به‌موقع عوارض آلایندگی‌ها باشیم.

عبدالرسول زارع خواستار همکاری کامل پالایشگاه فجر جم برای پرداخت عوارض آلایندگی توسط پالایشگاه جم شد و تصریح کرد: توزیع عادلانه عوارض آلایندگی نیز یکی از مهمترین خواسته‌های مردم این شهرستان است.

وی تصریح کرد: مبلغ کل عوارض وصولی آلایندگی شرکت پالایش گاز فجر با در نظر گرفتن جریمه دیرکرد، محاسبه پرداخت 43 میلیارد تومان مربوط به قانون تجمیع عوارض سال‌های 84 تا نیمه اول سال 87 بوده است.

فرماندار شهرستان جم به نقش بسیار مهم پرداخت این عوارض در بهبود عمران شهری در این شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: در آن سال‌ها که شهرهای ریز و انارستان فاقد شهرداری بوده‌اند، تنها شهرداری جم (ولایت) به عنوان مرجع قانونی واریز عوارض وصولی بوده است.

پالایشگاه جم 11 میلیارد تومان عوارض آلایندگی پرداخت کرد

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر نیز اظهار داشت: با توجه به قانون تجمیع عوارض از سال 84 تا نیمه اول 87 مبلغ 18 میلیارد تومان اصل مالیات بر تجمیع عوارض آلایندگی شرکت پالایش گاز فجر بوده که مبلغ 23 میلیارد تومان دیگر هم به خاطر جریمه دیرکرد پرداخت، محاسبه و منظور شده است.

ناصر هاشمی ضمن اشاره به این موضوع که بر اساس لیست محیط زیست در مورد صنایع آلاینده تا سال گذشته، پرونده‌های مرتبط جمع بندی و نهایی شده، افزود: شرکت پالایش گاز فجر جم تاکنون مبلغ 11 میلیارد تومان از مجموع عوارض مذکور را پرداخت کرده است.

وی اضافه کرد: پالایشگاه جم همچنین باقیمانده بدهی را به صورت تقسیطی (هر ماه 1.2 میلیارد تومان) پرداخت می‌کند که تا پایان سال مجموع پرداختی‌ها مبلغ 18 میلیارد تومان خواهد بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان بوشهر ادامه داد: طبق بند "ب" ماده " 6 " قانون تجمیع عوارض، مبالغ محاسبه شده به حساب شهرداری‌های در حریم واریز می‌شود و خارج از حریم باید به حساب وزارت کشور واریز شود.

وی ابراز داشت: مبالغ مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده که از مهرماه 87 اجرایی شده را بعد از وصول از منبع آلاینده با توجه به اعلام حساب شهرداری جم از دستگاه‌های مرتبط به عنوان مرجع واریز، به آن حساب واریز کرده‌ایم.

پرداخت عوارض آلایندگی به روستاهای جم

شهردار جم نیز با اشاره به صحبت‌های مدیرکل امور مالیاتی استان مبنی بر قرائت مفاد قانونی ماده 6 قانون تجمیع عوارض، خاطرنشان کرد تا الان این پول به حساب شهرداری جم واریز می‌شده و هیچگونه مشکلی هم در این زمینه ایجاد نشده است.

سید احمد علمداری تصریح کرد: دیدگاه ما هم در مورد عوارض آلایندگی این است که با رفع موانع قانونی از طرف معاونت برنامه‌ریزی و استانداری، به کل شهرستان کمک بشود.

وی افزود: شورای دوره قبل هم مصوب کرده‌اند و بنده هم طی دو نامه از فرمانداری درخواست کرده‌ام که حداقل بتوانیم در روستاهای فاقد دهیاری مبالغی هزینه کنیم که اگر مشکل آن هم از طرف سازمان بازرسی حل بشود، اقدام کنیم.

تعیین تکلیف نهایی از طرف مجلس شورای اسلامی برای آلایندگی‌ها

معاون برنامه‌ریزی استاندار بوشهر نیز بر لزوم توزیع عادلانه عوارض آلایندگی تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: بخش‌هایی از شهرستان جم از این قانون متضرر شده‌اند و انتظار ما توزیع عادلانه این عوارض است.

رضا عوض‌پور بر لزوم استعلام از مرجع قانونی بالاتر تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: به استناد به مفاد قانون 123 برنامه پنجم توسعه در راستای رفع ضرر بخش‌های شهرستان جم، شهرهای ریز و انارستان و دهیاری‌های تابعه، از همین امروز برای استفسار و استعلام از مجلس شورای اسلامی اقدام خواهد شد.

وی با ابراز امیداوری برای احقاق حقوق همه شهرها و روستاهای شهرستان جم برای اختصاص این حقوق، بیان داشت: تمام تلاش مجموعه معاونت برنامه‌ریزی استانداری این‌است که تا یک هفته آینده پاسخی روشن و راهگشا در رفع این چالش، محقق شود.

معاون برنامه‌ریزی استاندار بوشهر افزود: تا اطلاع ثانوی و تعیین تکلیف نهایی از طرف مجلس شورای اسلامی در مورد نحوه عادلانه توزیع عوارض آلایندگی، شهرداری جم اعتبارات پرداختی از منابع عوارض مذکور را هزینه نکند که در صورت هزینه کرد نیز از اقساط پرداختی آینده، کسر خواهد شد.

کد خبر 2206253

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha