۱۳ دی ۱۳۹۲، ۱۰:۵۵

مهر بررسی می کند/

تغییر کاربری فرهنگسرا به مجتمع فرهنگی تجاری/ توسعه فرهنگ گرگان اسیر مشکلات مالی است

تغییر کاربری فرهنگسرا به مجتمع فرهنگی تجاری/ توسعه فرهنگ گرگان اسیر مشکلات مالی است

گرگان – خبرگزاری مهر: فرهنگ سرای گرگان یکی از پروژه هایی است که شهرداری گرگان متولی احداث آن شده ولی به دلیل مشکل نقدینگی مدت ها است عملیات اجرایی آن متوقف شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، توجه به فرهنگ بعنوان یکی از عوامل تاثیر گذار در بلوغ فکری جامعه و همچنین زیرساخت اجتماعی آن همیشه مورد توجه دولت ها بوده است و به همین دلیل قسمتی از فعالیت های عمرانی را در جهت فراهم نمودن زیرساخت های مورد نیاز برای توسعه فرهنگ در نظر می گیرند.

از سوی دیگر این زیرساخت با پر کردن اوقات فراغت نسل جوان علاوه بر این که جلوی برخی از انحرافات را می گیرد به پرورش و توسعه علمی این نسل کمک می کند.

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت شهرستان گرگان و در نظر گرفتن فرهنگ کهن این مرزو بوم و حضور فرهیختگانی همچون فخرالدین اسعد گرگانی، میرداماد و میر فندرسکی و دیگر استعدادهای درخشان هنری در این منطقه، احداث فرهنگسرا یکی از نیازهای عمده شهرستان گرگان محسوب می شود.

در فرهنگسراها معمولاً شرایطی برای آموزش امور مختلف فرهنگی و اجتماعی مهیا می شود از این رو احداث فرهنگسرا در شهرستان گرگان، گامی موثر در جهت توسعه فرهنگی این سرزمین کهن است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان در توضیح احداث فرهنگسرا در سطح شهر گرگان می گوید: با گسترش فضاهای فرهنگی، آسیب های اجتماعی کاهش می یابد.

غلامرضا منتظری در گفتگو با خبرنگار مهر می افزاید: با تقویت فضاهای فرهنگی در سطح شهر، گرایش نسل جوان به مواد مخدر کاهش یافته و به شرکت در فعالیت های فرهنگی و هنری در اوقات فراغت رغبت بیشتری نشان خواهد داد.

افزایش فضاهای فرهنگی کاهش محرومیت فرهنگی را به دنبال دارد

وی ادامه می دهد: وجود تالار فخرالدین اسعد گرگانی سبب شکوفایی بسیاری از استعدادهای هنری استان شده است و افزایش فضاهای فرهنگی، هنری مشابه تالار فخرالدین اسعد گرگانی سبب کاهش محرومیت فرهنگی در شهرستان گرگان می شود.

وی تصریح می کند: با وجود فضاهای فرهنگی مناسب در سطح شهر، از گروه های هنری قدرتمند در سطح کشور جهت تبادل اطلاعات با هنرمندان استانی می توان دعوت کرد که به یقین حضور این افراد برجسته برای هنرمندان شهر گرگان و استان بازخوردهای مثبتی را به همراه خواهد داشت.

به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، تقویت گروهای فرهنگی نیازمند فضاهای فرهنگی می باشد.

باتوجه به اهمیت احداث فرهنگسرا در شهرستان گرگان و تاثیر به سزای آن بر توسعه فرهنگ و هنر افراد مستعد فرهیخته در بخش فرهنگ و هنر این شهرستان، تاکنون این شهر فرهنگ پرور از وجود فرهنگسرا بی نصیب مانده است.

با سفر رئیس جمهور وقت به استان گلستان و شهرستان گرگان، نبود فرهنگ سرا به عنوان یکی از نیازهای ویژه شهر گرگان مطرح شد و احداث فرهنگسرای میدان مفتح شهر گرگان در مصوبات سفر اول رئیس جمهور وقت قرار گرفت که کارهای عملیاتی این پروژه از سال 85 آغاز شد ولی پس از گذشت یکسال کاربر روی این پروژه، فعالیت عملیاتی پروژه فرهنگسرا متاسفانه متوقف شد.

مشکلات مالی دلیل توقف فرهنگسرای گرگان بود

معاون فنی و عمرانی شهرداری گرگان در توضیح احداث و توقف پروژه فرهنگسرای گرگان می گوید: این پروژه سال 85 درحالی شکل عملیاتی گرفت که یکسال بعد به دلیل عدم تامین اعتبار متوقف شد.

محسن احمدی در گفتگو با مهر ادامه می دهد: علی رغم اینکه اعتبارات استانی تامین کننده ادامه کار این پروژه فرهنگی بود اما بخشی از این اعتبارات آن هم در مدت زمانی اندک تامین شد و در نهایت پروژه فرهنگسرا نتوانست روند جدی تری بگیرد.

وی اضافه می کند: شهرداری گرگان در سال 87 تصمیم به پیگیری این پروژه گرفت و مدتی نیز به دنبال تامین اعتبار پروژه فرهنگسرا بود که متاسفانه موفق نشد.

فرهنگسرای گرگان به مجتمع فرهنگی - تجاری تغییر کاربری داد

احمدی تصریح می کند: شورای اسلامی شهر گرگان سال 90 با هدف تغییر کاربری فرهنگسرا به مجتمع فرهنگی - تجاری تصمیم به ادامه کار پروژه گرفت.

وی اظهار می کند: اعضای شورای اسلامی شهر گرگان تنها راهکار تکمیل پروژه فرهنگسرا را در تبدیل این پروژه به مجتمع فرهنگی، تجاری دانستند، در غیر این صورت، هزینه کردن بر روی این پروژه توجیه اقتصادی برای شهرداری نداشت.

وی اذعان می کند: بخشی از فضای این پروژه با تغییر کاربری و معماری داخلی ترکیبی از یک مجموعه فرهنگی، تجاری طراحی شد، از سوی دیگر به دلیل قرار گرفتن این مجتمع در مسیر تردد گردشگران، بر روی این پروژه به صورت ویژه جهت جذب گردشگر کار شده است.

احمدی یادآور شد: تاکنون 80 میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده است و 40 میلیارد ریال نیز جهت تکمیل این پروژه نیاز است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری گرگان بیان داشت: در صورت تصویب هزینه باقیمانده برای تکمیل این پروژه از سوی اعضای شورای اسلامی شهر گرگان، درهفته دولت سال آینده این پروژه به بهره برداری می رسد.

از سوی دیگر نائب رئیس شورای اسلامی شهر گرگان روند اجرایی پروژه فرهنگی، تجاری میدان مفتح را کند می داند و می افزاید: طی آخرین نشستی که با معاون فنی و عمرانی شهرداری گرگان انجام گرفت، مقرر شد هزینه نهایی و تاریخ پایان کار این پروژه به شورای اسلامی شهر گرگان اعلام شود.

نبی هزار جریبی با بیان این که اخیرا شهرداری تقاضای اختصاص 4 میلیارد ریال به پروژه فرهنگی، تجاری میدان مفتح را داشته است، ادامه می دهد: اغلب پروژه های عمرانی شهرداری گرگان تا تکمیل کار، بیش از مبلغ اعلام شده، هزینه می شود و تنها دلیل آن نیز تورم و افزایش مصالح عنوان می شود که توجیه درستی نیست.

پروژه های شهرداری بیش از مبلغ تعیین شده هزینه می برند

هزارجریبی اذعان می کند: برای هر پروژه عمرانی پیش بینی 25 درصد افزایش قیمت بر مبلغ اعلام شده به صورت قانونی لحاظ شده است و این درحالی است که برخی پروژه ها گاهی تا 80 درصد افزایش قیمت دارند.

وی اظهار داشت: هزینه پروژه مجتمع فرهنگی، تجاری شهرداری گرگان، از مبلغ اعلام شده، رد کرده است و نیازمند اعلام هزینه نهایی جهت تکمیل این پروژه از سوی شهرداری می باشد.

رئیس کمیسیون مالی اداری شورای اسلامی شهر گرگان نیز درباره تامین اعتبار این پروژه می گوید: برای پروژه ای که تا این مرحله پیش رفته، چاره ای جز تامین اعتبار باقیمانده جهت تکمیل پروژه نیست.

زهرا نورا می افزاید: با تغییر کاربری فرهنگسرا به مجتمع فرهنگی، تجاری مخالف بودم زیرا شهرستان گرگان با وجود پتانسیل های هنری و فرهنگی، فاقد فرهنگسرا می باشد.

وی یادآور شد: احداث فرهنگسرا الگو برداری از کلان شهرهای کشور بود که متاسفانه در دوره سوم  شورای اسلامی شهر گرگان با رای اکثریت به دلیل توجیه اقتصادی، با تغییر کاربری آن موافقت شد.

طی چند سال اخیر وجود پروژه های نیمه تمام در سطح شهر گرگان افزایش یافته است و متاسفانه بخش فرهنگی این شهر نیز از این آسیب ایمن نمانده است. اینکه تالار فخرالدین اسعد گرگانی تنها ساختمانی است که فعالیت فرهنگی، هنری شهر را پوشش می دهد اندکی جای تامل داشته و تلنگری برای مسولین مروبطه می باشد. ساختمانی که علی رغم سن زیاد آن همچنان بار کنفرانسها، همایش ها، نمایش ها، کنسرت و حتی سخنرانی های شهر ها بر بنای خمیده اش به دوش می کشد.

توسعه فرهنگی گرگان اسیر مشکلات مالی است

تغییر کاربری پروژه فرهنگسرا به مجتمع تجاری- فرهنگی و بی نصیب ماندن شهروندان از فرهنگسرا به عنوان حداقل نیار شهروندی بسی مایه تاسف است. از سویی طولانی شدن پروژه فرهنگی، تجاری نیز خبر از کم توجهی مسئولن به فرهنگ و توسعه فرهنگی در سطح شهر را می دهد.

شورای شهر و شهرداری گرگان در شرایطی خبر از کمبود نقدینگی می دهند که طی یکسال گذشته میلیون ها تومان صرف همایش ها، اجلاس ها و تقدیرهایی که کرده اند که نه تنها نتیجه ای برای توسعه شهر نداشته بلکه به درآمدر زایی برای شهر هم کمکی نکرده است.

امیدواریم با تامین اعتبار، حداقل شهرداری گرگان بار توسعه فرهنگ گرگان و کمک به اهالی فرهنگ را به دوش بگیرد و در شرایطی که متولی نتوانسته به توسعه فرهنگ کمک کند با تکمیل این پروژه حتی با تغییر کاربری، قدمی کوچک برای فرهنگ این سرزمین برداشته شود.

کد خبر 2206664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha