۱۴ دی ۱۳۹۲، ۲۱:۳۰

مهاجر خبرداد:

عدم کنترل بر برداشت های شن و ماسه در گلستان

عدم کنترل بر برداشت های شن و ماسه در گلستان

گرگان - خبرگزاری مهر، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان با بیان اینکه برداشت شن و ماسه از رودخانه ها نامعقول است، گفت: باید در این زمینه نظارت ها بیشتر شود چرا که در حال حاضر کنترل و نظارت درستی انجام نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل مهاجر عصر شنبه در گفتگو با خبرنگاران ابراز داشت: در حال حاضر متولی کلیه رودخانه ها بر عهده شرکت آب منطقه ای است و ما به عنوان دستگاه نظارتی اگر تغییر مسیری در جریان رودخانه ها انجام شود و برداشت بی رویه باعث ضربه زدن به محیط زیست شود وارد می شویم.

وی با عنوان اینکه در حال حاضر مجوز برداشت شن و ماسه از رودخانه ها داده نمی شود، افزود: با توجه به اینکه 80 درصد از خاک ما از سنگ تشکیل شده و فقط 20 درصد از بقای جانوری،اقلیم و آب و هوا تشکیل شده است، این برداشت باعث می شود تا در آینده ای نزدیک با کمبود خاک مواجه شویم.

مهاجر ادامه داد: در استان های شمالی به دلیل اینکه خاک آن ها از کانی زیادی تشکیل می شود برداشت بی رویه شن و ماسه بیشتر انجام می شود و به همین خاطر ضربه های زیادی به محیط طبیعی ما وارد شده است.

وی اذعان داشت: در حال حاضر تلاش داریم تا از یکسری واریزهای کوهی بتوانیم برای تامین مصالح ساختمانی استفاده کنیم و این کار در برخی استان ها اتفاق افتاده است اما در استان گلستان این امر به طور کامل اتفاق نیفتاده است.

این مسئول با بیان اینکه برداشت شن ماسه را در اراضی کشاورزی انجام می شود، تصریح داشت: هم اکنون به نام اصلاح خاک در اراضی کشاورزی برداشت ها توسط افراد مختلف انجام می شود.

وی در جواب سوال خبرنگار مهر مبنی بر ورود برخی از افراد به حریم جنگل ها  عنوان داشت: برخی از زمین ها در درون جنگل ها با عنوان مستثنیات وجود دارد که افراد آن را به زمین های زراعی  یا محلی برای نگه داری برای  حیوانات اهلی استفاده می کنند و اگر آنها بخواهند تغییر کاربری دهند باید مجوز آن را از اداره کل منابع طبیعی استان بگیرند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: اگر این تغییر کاربری بدون مجوز و غیر قانونی انجام شود این اداره موظف است تا آن مکان را تخریب کند.

صنایع غذایی بیشترین تعداد صنایع استان را تشکیل می دهند

وی با بیان اینکه اکثر صنایع تشکیل دهنده در استان در حوزه صنایع غذایی است، عنوان داشت: خوشبختانه صنایعی که آلایندگی و آلودگی هوا را در بر داشته باشند در استان خیلی کم است .

مهاجر اضافه کرد: تنها تعدادی از کارخانجات بسته بندی سموم در استان جزء صنایع آلاینده محسوب می شوند که در حال حاضر نظارت ها بر این صنایع انجام می شود و همچنین دستگاه ها زباله سوز،بوسوز و آزمایشگاههای به روز در اختیار آنها قرار داده شده است.

این مسئول با عنوان اینکه اکثر صنایع استان از جمله کشتارگاه ها باید به سمت صنعتی شدن پیش بروند، ابراز داشت: ما نمی توانیم صنایع را تعطیل کنیم بلکه باید به دنبال این باشیم تا با دفع درست زباله ها و استقرار زباله سوز در کشتارگاه ها و همچنین بیمارستان ها آسیب ها به محیط کمتر شود.

وی افزود: باید تلاش کنیم تا کارها را بر اساس برنامه پیش ببریم و با تعامل با صنایع برنامه های زیست محیطی را به نحو احسن انجام دهیم .

کد خبر 2207770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha