وي گفت: در شرايطي كه دولت اين كار را انجام ندهد، باتوجه به افزايش دارايي هاي خارجي بانك مركزي به دليل افزايش درآمدهاي نفتي كشور، نقدينگي به شدت افزايش خواهد يافت؛ از اين رو ، بيشترين خطر از رشد سريع نقدينگي متوجه اقتصاد كشور است.
كردبچه رشد نقدينگي در برنامه دوم و سوم توسعه را به ترتيب 25 و 28 درصد ذكر كرد و اظهارداشت: تدوام افزايش نقدينگي براي اقتصاد كشور خطرناك است و حتي همواره رشد نقدينگي اقتصاد دنيا را با بحران مواجه كرده است.
مديركل دفتر اقتصاد كلان سازمان مديريت و برنامه ريزي تاكيد كرد: مهمترين عامل رشد نقدينگي در سال 83 و سال هاي قبل استفاده نادرست دولت از حساب ذخيره ارزي بوده و بانك مركزي نيز نتوانسته است دلاري هاي موجود را به ريال تبديل كند و به ناچار از منابع داخلي خودش استفاده كرده است.
وي خاطرنشان كرد: با ادامه افزايش درآمدهاي نفتي در ماه هاي آينده افزايش شديد نقدينگي اقتصاد كشور را تهديد مي كند ؛ بدين ترتيب دولت با تسويه بدهي خود به بانك مركزي و سيستم بانكي مي تواند آثار افزايش دارايي خارجي بانك مركزي كه يكي از آنها افزايش نقدينگي است، خنثي كند.
كردبچه، دارايي هاي خارجي بانك مركزي، بدهي هاي دولت و اختصاص تسهيلات به بخش خصوصي را سه عامل اصلي در رشد نقدينگي كشور ذكر كرد و گفت: دولت دوست ندارد عامل سوم در رشد نقدينگي كه اختصاص تسهيلات به بخش خصوصي است را كاهش و يا قطع كند چراكه اين كار عامل توليد است.
مديركل دفتر اقتصاد كلان سازمان مديريت و برنامه ريزي،خواست مردم در استفاده از درآمدهاي نفتي در زندگيشان را در كوتاه مدت تغيير اولويت هاي دولت در استفاده از حساب ذخيره ارزي علي رغم افزايش تورم بيان كرد.
وي گفت: دولت در ميان مدت مي تواند ارزهاي حاصل از فروش نفت را براي سرمايه گذاري هزينه كند تا با افزايش توليد در كشور، درآمد سرانه مردم نيز افزايش يابد و بدين ترتيب ؛ مردم در سر سفره هاي خود درآمدهاي نفتي را احساس خواهند كرد.
نظر شما