۳۰ مرداد ۱۳۸۴، ۱۳:۵۰

به مناسبت 30 مرداد ماه روز جهاني مساجد

مساجد پايگاههايي باشكوه براي آگاهي بخشي به اقشار مختلف هستند // 60 رايزني فرهنگي براي گراميداشت هفته جهاني مساجد فعاليت مي كنند

مساجد پايگاههايي باشكوه براي آگاهي بخشي به اقشار مختلف هستند // 60 رايزني فرهنگي براي گراميداشت هفته جهاني مساجد فعاليت مي كنند

خبرگزاري "مهر" - گروه دين و انديشه : از سال 1382 و بدنبال تصويب سازمان كنفرانس اسلامي ، 21 آگوست مصادف با 30 مرداد ماه ، بعنوان روز جهاني مساجد نامگذاري شده است و در پي اين نامگذاري ، از اين تاريخ بمدت يك هفته ، بعنوان هفته جهاني مساجد ، با هدف احياي جايگاه اين پايگاههاي معنوي و معرفي هر چه بهتر آنها ، گرامي داشته شود .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" در اين راستا مركز رسيدگي به امور مساجد ستاد برگزاري اين هفته است كه برنامه ريزي هاي مربوط به آنرا سازماندهي و انجام مي دهد .

برگزاري همايش سه روزه " مسجد ، محور وحدت و معنويت" و همچنين دومين نمايشگاه توانمندي هاي مساجد ، دو برنامه اصلي ستاد رسيدگي به امور مساجد ، بمنظور گراميداشت اين هفته در ايران است و تلاش آنها بر اين امر استوار است كه جايگاه مساجد را احياء و زمينه جلب و جذب هر چه بيشتر اقشار مختلف را ، به اين پايگاههاي معنوي و فرهنگي فراهم كنند .

در همين ارتباط رؤساي سازمان تبليغات اسلامي بعنوان يكي از متوليان مساجد كه در راستاي  رسيدگي به امور مساجد ، فعاليت دارد ، در گفتگوهايي با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، نقش و جايگاه مساجد را تبيين كردند :

نيازسنجي مسئولان مساجد از جامعه و نسل امروز راهكارهاي براي حفظ جايگاه اين پايگاههاي معنوي است

حجت الاسلام علي نعمت الهي رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان بوشهر اظهار داشت : مسجد پايگاهي توحيدي است كه فعاليت آن در صدر اسلام با حركت پيامبر بزرگوار اسلام آغاز شد ، البته بايد در نظر داشت ديگر اديان آسماني نيز اماكني را براي عبادت و تجمع دارند ، نظير كليسا و كنيسه .

وي با تأكيد بر اينكه مسجد مهمترين جايگاه براي مسلمانان است ، گفت : مساجد در طول تاريخ اسلام  بعنوان پايگاههايي مطمئن و كارآمد، براي فعاليتهاي سياسي ، اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي مورد استفاده قرار گرفته و همواره نتايج مثبتي هم از اين اقدام ، حاصل شده است .

وي گفت : مساجد علاوه بر اينكه پايگاههايي عبادي هستند ، بايد با برنامه ريزي هاي صحيح و قوي از سوي مسئولان و دستگاههاي فرهنگي ، فعاليتهاي فرهنگي مطابق با شرايط و نيازهاي نسل امروز جامعه نيز براي آنها تعريف شود تا اين پايگاههاي معنوي و فرهنگي ، جايگاه خود را حفظ و در راستاي سازندگي فرد و جامعه امروز نيز همچون گذشته مفيد و مؤثر واقع شوند .

حجت الاسلام نعمت الهي تصريح كرد : مساجد مي بايست با برنامه  ريزي صحيح مسئولان ، ارائه دهنده برنامه هاي به روز و جذاب بوده ، در كنار كاركرد معنوي و مذهبي خود ، در راستاي اقدامات فرهنگي و اجتماعي نيز همپاي جامعه پيش رفته ، اقشار مختلف را جذب و آنها را هدايت و راهنمايي كنند .

مسجد بهترين پايگاه براي انتشار معنويت و خداجويي است

حجت الاسلام مرتضوي رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان چهارمحال و بختياري گفت : مسجد نخستين پايگاه نشر فرهنگ ديني و در حقيقت بهترين پايگاه براي انتشار دين ، مذهب ، معنويت و خداجويي است .

وي با اشاره به اينكه برخورداري از امام جماعت هم شأن مسجد ، از اولويتهاي اوليه براي ساخت فضا و ايجاد معنويت خاص براي مساجد است ، افزود : امام جماعت مناسب مي بايست از احكام اسلام بخوبي و به شكلي دقيق مطلع بوده و با مديريتي قوي ، تبيين كننده احكام دين مبين اسلام باشد .

رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان چهارمحال و بختياري با تأكيد بر اينكه مساجد در طول تاريخ اسلام همواره نقشي سازنده و تأثيرگذار در بين مردم و سطح جامعه داشته اند ، گفت : اگر مي خواهيم جايگاه مساجد احياء شده و اين اماكن تنها به پايگاههايي براي عبادت و راز و نياز تبديل نشوند ، مي بايست اقدامات لازم براي بهبود هر چه بهتر موقعيت مساجد از سوي مسئولان امر صورت گيرد.

حجت الاسلام مرتضوي انتخاب امام جماعت كارآمد و كارآزموده را يكي از اساسي ترين اقدامات اوليه براي حفظ شأن و جايگاه مساجد اعلام كرد .

پرورش روحي انسان از مهمترين تأثيرات حضور در مسجد است

حجت الاسلام روحاني نيا رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان گلستان اظهار داشت : مسجد مركز اجتماع ، مهد افكار بديع و بستر انديشه سازي و انديشه پروري در محيط امن و با طراف ، با هدف به كمال رسيدن و فراهم ساختن فضايي جهت خدايي شدن است .

حجت الاسلام روحاني نيا افزود : مسجد جايگاهي است براي انجام فرايض ديني و موضعي است براي سائيدن پيشاني بر خاك ، به نشانه عبوديت و بندگي ، مسجد جاي تعيين مرز بين خالق و مخلوق است ، بنابراين ارزش و منزلت هر مسجد در همان روح عبوديت و بندگي انسان و تسليم او در برابر خالق و آفريدگار خويش ، در تمام اوامر و نواهي است كه زمينه ساز رشد و تكامل انسان است .

رئيس سازمان تبليغات اسلامي با تأكيد بر اينكه ميزان حضور در مساجد ، بيانگر ميزان كسب فضايل و ارزشهاي والا و معنوي است و انساني كه ساعاتي از عمر خود را در آن مي گذراند ، به كمالاتي دست مي يابد ، گفت : مسجد در جايگاه اصيل خود يك الگوي ارزشگذاري است ، ارزشهاي فراموش شده در مسجد مطرح مي شود و در آنجا همه اقشار جامعه در كنار يكديگر بدون هيچ تفاوت نژادي و اقتصادي ، قرار مي گيرند .

وي در ادامه مسجد را مكاني اعلام كرد كه منشاء تحولات و خدمات و پايگاهي براي ابلاغ پيامهاي الهي به شمار مي رود و در طول تاريخ نه تنها از كاركردهاي مسجد كاسته نشده است ، بلكه به فراخور زمان و مكان بر تعداد كاركردهاي آن نيز افزوده شده است .

حجت الاسلام روحاني نيا تأكيد كرد : از ميان كاركردهاي متنوع مساجد ، كاركرد اخلاقي و پرورش روحي انسانها ، از مهمترين كاركردها محسوب مي شود ، بطور كلي ساختار معنوي و محتواي كاركردهاي مسجد به گونه اي است كه در نهايت به باروري اخلاقي و روحي و همچنين طهارت نفس انساني مي انجامد .

مساجد پايگاههايي باشكوه براي آگاهي بخشي به اقشار مختلف هستند

حجت الاسلام اسماعيل قبادي رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان لرستان نيز يادآورشد : مسجد از ديدگاه اسلام از مقدس ترين مكانها محسوب مي شود و از آنجا كه همواره در راستاي  سازندگي ، اطلاع رساني و ايجاد و بسط معنويت در سطح جامعه تأثيرگذار بوده ، از جايگاه خاصي برخوردار است .

رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان لرستان با تأكيد بر اينكه مسجد نماد علم و آگاهي است ، گفت : مسجد مكاني بسيار مناسب و مهد تبليغ و ترويج دين اسلام  است .

رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان لرستان مسجد را بهترين مكان براي قرب به خدا معرفي كرد و گفت : مساجد پايگاههاي  بسيار باشكوه ، براي آگاهي بخشي به اقشار مختلف هستند كه چنانچه مورد توجه قرار گرفته و بهره برداري مناسب از آنها صورت گيرد ، نتايج ارزشمند حضور مستمر عموم در مساجد ، نقشي بسيار سازنده و ارزنده در سطح جامعه خواهد داشت .

حجت الاسلام قبادي در ادامه با اشاره به اينكه مي بايست بيش از پيش به جايگاه مساجد توجه شده و در راستاي ارتقاء منزلت آن ، فعاليتهاي مناسب از سوي مسئولان امر صورت گيرد ، برگزاري مراسم ويژه هفته جهاني مساجد را يكي از راهكارهاي ارتقاء جايگاه مساجد اعلام كرد و گفت : مساجد بعنوان پايگاههايي معنوي و فرهنگي همواره در دين اسلام سازنده و نقش آفرين بوده اند.

به گزارش خبرنگار "مهر" ، به موازات برگزاري همايش " مسجد محور وحدت و معنويت " و همچنين نمايشگاه توانمندي هاي مساجد ، ساخت 24 مسجدي كه از سال 82 و به مناسبت هفته جهاني مساجد از سوي مركز رسيدگي به امور مساجد آغاز شده ، با جديت ادامه دارد و تعدادي از آنها مراحل پاياني را طي مي كنند .

به منظور گراميداشت شايسته اين هفته در خارج از كشور نيز ، رايزني هاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران ، با هماهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، برنامه هاي متنوع و متعددي را براي اين ايام در نظر گرفته اند .

60 رايزني فرهنگي در سراسر جهان ، برگزاري نمايشگاه ويژه مساجد ، نمايشگاه عكس از مساجد ، تهيه و تكثير بولتن و مقالات مرتبط با مساجد بمنظور معرفي دقيق نقش ، جايگاه و تاريخ مساجد و برگزاري نشستهاي متعدد در مورد مساجد ، را بمنظور معرفي هر چه بهتر مساجد بعنوان پايگاههايي اسلامي و انسان ساز ، بر عهده دارند .

آنچه مي بايست مورد توجه مردم و مسئولان قرار گيرد ، اين است كه مساجد همواره در طول تاريخ سازنده و مؤثر بوده اند و در هر شرايط و موقعيتي ، به نحوي نقش خود را ايفا كرده اند ، بنابراين هرگز نمي توان از جايگاه اين اماكن غافل شد و مي بايست با يك عزم عمومي ، در راستاي احياء هويت واقعي مساجد در جامعه اسلامي ايران ، فعاليت كرد . 

کد خبر 220792

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha