به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان طی سالهای اخیر از سمت اقتصاد بر مبنای کشاورزی به سمت تحول در زمینه صنعت و معدن سوق پیدا کرده است این روند موجب شده مسئولان استان کرمان توسعه اقتصادی را بر مبنای وجود معادن بگذارند که با توجه به خشکسالی گسترده در استان کرمان و کمبود آب برای توسعه کشاورزی این روند عاقلانه ترین راه برای توسعه استان محسوب می شود.
کرمان در حالی معادن گسترده زغالسنگ و سنگ آهن را در خود جای داده است که سالها سنگهای این معادن که از جمله معادن عمده خاورمیانه محسوب می شود تنها چرخ صنعت در استانهای مختلف و همچنین چین را می گرداندند پس از اینکه بحث جلوگیری از خام فروشی در استان کرمان و لزوم جلوگیری از این روند مطرح شد در نهایت سیاست توسعه صنعتی در کنار توسعه معدنی در دستور کار قرار گرفت.
پس از این تصمیم گیری بود که کار ساخت شش کارخانه فولاد در استان کرمان در دستور کار قرار گرفت اما تا کنون هیچ یک از این کارخانه ها نتوانسته است به مرحله تولید برسد در واقع چرخه تولید فولاد در کرمان همچنان ناقص است و معادن و صنایع میانی تولید فولاد در کرمان تنها در حال چرخاندن صنعت در یکی دیگر از استانهای کشور هستند.
این درحالیست که کرمان دارای پتانسیل بالقوه برای تولید فولاد در کشور محسوب می شود.
برنامه های استاندار دولت یازدهم برای صنعت فولاد چیست
کاهش سهم بودجه استانها و تخصیص اعتبار به پروژه هایی که از درصد پیشرفت فیزیکی مشخص برخوردار هستند این نگرانی را در بین مردم کرمان ایجاد کرده است که کار ساخت کارخانه های فولاد ششگانه استان کرمان متوقف شود در این میان به خصوص کار ساخت کارخانه فولاد کرمان، سیرجان و بافت از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد ضمن اینکه کارخانه فولاد بردسیر نیز طبق گفته مسئولان قبلی صنعت و معدن کرمان و همچنین استاندار سابق باید تاپایان سال جاری به اتمام برسد که باید دید این اقدام عملا روی می دهد یا افتتاح این کارخانه نیز در کش و قوس تامین اعتبار به آینده موکول می شود.
علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان در دولت یازدهم که با شعار توسعه اقتصادی نقطه امیدی جدید در استان کرمان ایجاد کرده است پس از شروع مسئولیتش در استان کرمان بارها بر توسعه اقتصادی استان کرمان به خصوص از راه توسعه معدنی و صنعتی تاکید کرده است و مردم کرمان نیز امیدوارند در آینده نزدیک شاهد تحول و تسریع در ساخت و ساز این کارخانه ها باشیم.
هر چند که به نظر می رسد رزم حسینی به تبعیت از دولت یازدهم برای تامین برخی پروژه های بر زمین مانده دولتهای نهم و دهم در استان کرمان امیدوار است که بتواند سرمایه های بخش خصوصی را جذب کند اما سرمایه بر بودن طرحهای فولاد و هزینه بالای سرمایه های اولیه توجه ویژه دولت را نیز می طلبد تا کرمان از وضعیت بن بست اقتصادی خارج شود.
در حقیقت ساخت این شش کارخانه که هم اکنون با کندی و کمبود اعتبار مواجه است نیاز به نگاهی تیز بین اقتصادی و آینده نگر دارد که کرمانی ها امیدوارند بتوانند این نگاه را به دور از اندیشه های سیاست زده در افکار اقتصادی دولتمردان ببینند.
استاندار کرمان: مشکلات صنعت فولاد رفع می شود/ کرمان قطب تولید فولاد می شود
و این آزمونی است در مقابل مسئولان برای چشم انداز اقتصادی و آینده نگر دولت در استانی که بیشتر از اینکه بخواد اقتصادی باشد تا کنون کمکی بوده برای اقتصادی و توسعه یافته شدن استانهای دیگر و خود نیز در این میان دچار فقر اقتصادی عمیق شده است.
رزم حسینی در بازدیدی که از یکی از بزرگترین مجتمع های فولادی خاورمیانه در گل گهر سیرجان در غرب استان کرمان داشت بر توسعه صنعت فولاد تاکید کرده است.
وی ابراز امیدواری کرده است که با سرمایه گذاری که در صنعت فولاد و صنایع پائین دستی این صنعت شده است تولید فولاد در پنج سال آینده به 10 میلیون تن برسد.
وی در این بازدید گفته است که استان کرمان به راحتی می تواند به قطب تولید فولاد کشور تبدیل شود که در این زمینه تمامی حمایت های لازم را انجام می دهیم.
رزم حسینی که خود پیش از این دستی برفعالیتهای صنعتی بخش خصوصی داشته است اظهارداشته است که مشکلات واحدهای تولیدی و کارخانجات در دست احداث تولید کنسانتره و فولاد را به صورت جدی بررسی می کنیم و امیدواریم با بهره مندی از همه ظرفیت ها اهداف استان در زمینه تولید آهن محقق شود.
این درحالی است که این مشکلات که مهمترین آنها کمبود جدی بودجه، نبود زیر ساختها، تامین آب صنعتی و تکنولوژی است باید با تدبیر حل شود که در نهایت منجر به ایجاد امید در جامعه شود امیدی که مردم پس از گذشت بیش از 100 روز از دولت یازدهم همچنان در جستجوی آن هستند.
تولید آهن و کنستانتره در کرمان شتاب می گیرد
مدیرعامل شرکت گل گهر سیرجان نیز در خصوص اخرین وضعیت صنعتی این مجتمع گفت: با فضایی که به وسیله مدیریت جدید استان کرمان بوجود آمده توسعه در زمینه تولید آهن و کنسانتره شتاب جدی می گیرد.
محمد جلال مآب افزود: تا سال آینده چهار خط تولید آهن کنسانتره راه اندازی می شود و تولید این محصول به 16 میلیون تن می رسد.
با وجود اینکه سرمایه گذاری هنگفتی در گل گهر سیرجان، شش کارخانه فولاد و مجتمع جلال آباد زرند و معادن زغالسنگ زرند صورت گرفته است اما کرمانی ها چشم انداز روشنی از صنعت فولاد این استان ندارند.
صنعتی که اگر معادن استان کرمان نبود بدون شک تولید فولاد در کشور و به ویژه اصفهان را با چالش جدی مواجه می کرد.
پروژه های فولاد در دولت دهم کلید خورد اما پیگیری نشد/ صنعت کرمان در جستجوی کلید دولت تدبیر و امید
محمد ایلاقی، کارشناس اقتصادی استان کرمان و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص کارخانه های فولاد استان کرمان می گوید: دولتهای نهم و دهم اقدام قابل توجهی در راستای احداث شش کارخانه فولاد در استان کرمان برای جلوگیری از خام فروشی انجام داده اند که قابل ستایش است اما متاسفانه هیچ گاه توجه لازم برای تکمیل این طرحها صورت نگرفت بطوریکه مدتهاست رزومه مشخصی از روند کاری این کارخانه ها داده نشده است هر چند که به نظر می رسد کارخانه فولاد بردسیر به زودی به بهره برداری می رسد اما کرمان نیاز به راه اندازی هر شش کارخانه فولاد برای ایجاد تحول اقتصادی در استان دارد.
ایلاقی افزود: این شش پروژه در صورت تکمیل به تولید مستقیم شمش فولاد منتهی می شود و تحول قابل توجهی را در توسعه استان کرمان و ایجاد اشتغال ایجاد خواهند کرد.
وی گفت: گفته می شود فاز اولیه برخی دیگر از شش کارخانه نیز در سال آینده به بهره برداری می رسد که در این راستا اختصاص اعتبار و بودجه مورد میاز برای تکمیل این پروزه ها امری ضروری و غیر قابل اغماض است و از مسئولان می خواهیم که اعتبار مورد نیاز این کارخانه ها تامین شود.
تامین اعتبار فولاد کرمان ضروری است/ آب و کمبود اعتبار چالش اصلی فولاد
وی گفت: استان کرمان هر چند در زمینه تولید مس به دلیل قیمتی بودن این فلز دارای ارزش افزوده بیشتر می شود اما استان کرمان در زمینه تولید فولاد و قطبی شدن دارای پتانسیل بسیار بالایی است و باید به گونه ای برنامه ریزی شود با جلوگیری از خروج مواد معدنی استان کرمان به سمت صنعتی شدن حرکت کنیم.
وی مهمترین چالش در راه ساخت این کارخانه ها را تامین آب دانست و گفت: آب یکی از مواد مهم تولید فولاد محسوب می شود و مسئولان در این خصوص تصمیم گرفته اند تامین آب را از طریق تامین آب فاضلاب های شهری تامین کنند که این نکته نگران کننده است زیرا بسیاری از شهرهای استان کرمان فاقد اب مورد نیاز است و باید تصمیم گیری لازم در این خصوص نیز انجام شود.
در حالی گفته می شود آب فولاد کرمان از طریق آب فاضلاب شهری تامین می شود که خود پروژه های فاضلاب کرمان سالهاست به دلیل کمبود اعتبار با مشکل مواجه هستند.
.................................
گزارش: اسما محمودی
نظر شما