به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین فروزان مهر در دهمین جلسه ستاد پیگیری طرحهای مهم و محرک توسعه خراسان رضوی، راهکارهای تامین زیرساختهای مورد نیاز کارخانه های کنسانتره و گندله استان که با حضور رنجبر، مدیر شرکت زیرساختها و تامین تجهیزات سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) همراه بود، با اشاره به برآورد قطعی ذخیره ی یک میلیارد و 200 میلیون تنی مواد معدنی در منطقه ی سنگان اظهار داشت: براساس نتایج حاصله از آخرین ژئوفیزیک هوایی که در 12 هزار کیلومتر از اراضی منطقه صورت گرفته، این ذخایر تا پنج میلیارد تن قابل افزایش و استحصال است.
استاندار خراسان رضوی گفت: با وجود معادن غنی، ذخایر مطمئن و شناسایی 43 ماده در استان از مجموع 69 ماده معدنی موجود در کشور، سهم ارزش افزوده بخش معدن در اقتصاد خراسان رضوی بسیار ناچیز است.
فروزان مهر با بیان این که در حال حاضر حجم سرمایه گذاری در این بخش 18 و سهم اشتغال آن 22 درصد است، افزود: با ایجاد زنجیره ی ارزش در صنعت فولاد می توان ارزش افزوده در خور توجهی را به اقتصاد استان تزریق کرد.
وی با تاکید بر لزوم تدوین و ارایه ی جدول زمانبندی و تقسیم کار دستگاهی در حوزه ی اجرا و توسعه ی طرح های فولادی استان گفت: در طرح های سرمایه گذاری رسیدن به مقاصد اجرا و برخورداری آنها از توجیه فنی و اقتصادی، مستلزم حرکت متناسب با جدول زمانی پیش بینی شده است.
ایجاد خوشه تولید فولاد از راهبردهای مهم توسعه خراسان رضوی
رییس ستاد پیگیری طرحهای مهم و محرک توسعه استان از ایجاد خوشه تولید فولاد به عنوان یکی از راهبردهای مهم توسعه خراسان رضوی یاد و تصریح کرد: با توجه به گسترش روز افزون تولیدات دانش بنیان در حوزه فولاد باید برنامهریزیها به سمت حرکت در این مسیر و پرهیز از خام فروشی باشد.
وی گفت: با توجه به شرایط بین المللی ایجاد شده، توسعه طرح های معدنی فراتر از مرزهای جغرافیایی و اجرای پروژه های مشترک با کشورهای همسایه مورد تاکید است.
فروزان مهر از منطقه خواف به عنوان عسلویه معدنی شرق کشور یاد کرد و گفت: مدیران دستگاه های اجرایی نیز موظفند در راستای تامین نیازهای سرمایه گذاران، با بسیج تمام امکانات و استفاده از حداکثر ظرفیت های قانونی باید در جهت جذب سرمایه گذاری و حمایت از آنان گام بردارند.
اهتمام بر تکمیل زنجیره فولاد از کنسانتره تا تولید آهن اسفنجی
استاندار خراسان رضوی از اهتمام مدیریت عالی استان بر تکمیل زنجیره ی فولاد از کنسانتره وگندله تا تولید آهن اسفنجی، شمش و نورد خبر داد و اظهار داشت: انتظار ما از سرمایه گذاران، حرکت پرشتاب و منطبق بر جدول زمانبندی و تحقق به موقع اهداف اجرای طرح ها می باشد.
وی با اشاره به چشم انداز تولید 17.5 میلیون تن کنسانتره و 15 میلیون تن گندله در منطقه سنگان خواف گفت: برای تحقق این مهم در دوره ی بهره برداری، نیاز به سالانه 22 میلیون لیتر آب، 375 میلیون متر مکعب گاز و 285 مگاوات برق است که باید از هم اکنون برای تامین آن برنامه ریزی کرد.
استاندار خراسان رضوی با بیان این که تاکنون اقدامات موثری برای تامین زیرساخت های حمل و نقل صورت گرفته است، اظهار داشت: در بخش ریلی بایستی ظرفیت از وضیعت کنونی به 23 میلیون تن ارتقا یابد.
تدوین پیوست های فرهنگی و زیست محیطی برای طرح های بزرگ
وی بر تدوین پیوست های فرهنگی و زیست محیطی برای اجرای طرح های بزرگ از جمله طرح های فولادی تاکید کرد و داشتن نگاهی جامع برای بهره وری بیشتر و استفاده ی بهینه از ظرفیتهای خدادادی در حوزه معادن را ضروری دانست.
فروزان مهر از حمایت مالی و پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران واجد شرایط خبر داد و بیان کرد: می توان از ظرفیت فاینانس خارجی چین نیز در این رابطه بهره جست.
استاندار خراسان رضوی ایجاد کنسرسیومی به منظور پیگیری و تحقق مطالبات سرمایه گذاران در منطقه سنگان را اقدامی موثر توصیف کرد و گفت: از این طریق می توان در جهت تسریع در رفع مشکلات سرمایه گذاران اقدام کرد.
گفتنی ست در این جلسه اعضای ستاد، فرماندار خواف، شهردار سنگان و روسای هر یک از کنسرسیوم ها گزارشی از آخرین اقدامات خود در حوزه تامین زیربناهای طرح های فولادی در حال اجرای منطقه ی سنگان را ارائه کردند.
نظر شما