خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر بر اساس اعلام مسوولان وزارت بهداشت مبني بر بستري شدن تعدادي از بيماران در بيمارستان امام خميني به اين بيمارستان مراجعه كرد اما فقط 3 مورد بستري در اين بيمارستان مشاهده نمود كه يكي از آنها هم متعلق به شهرستان كرج بود و دونفر آنها نيز مرخص شده بودند ، بنابراين فقط يك مورد به علت بيماري وبا در بيمارستان امام بستري شده بود در صورتي كه آمارها از وجود بيش از 150 مورد ابتلا در استان تهران خبر مي دهد اما هچ يك از اين موارد تا كنون مشاهده نشده است.
پرسنل بيمارستان امام خميني در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان كردند كه تا كنون مواردي به علت ابتلا به اسهال به اين بيمارستان مراجعه كرده اند اما مبتلايان به بيماري وبا مبتلا نبوده اند و چيزي مثل شبه وبا در آنها مشاهده شد ، چون با وجود اينكه نتايج آزمايش تعدادي از اين افراد در مورد بيماري وبا به تاييد آزمايشگاه بيمارستان رسيد اما آزمايشگاه مرجع كه اين آزمايشات را مورد بررسي قرار مي دهد فقط يك مورد آن را تاييد كرد يعني بقيه موارد به اين بيماري مبتلا نبوده اند.
پرستاران اين بيمارستان از يك سو از وجود آمار زياد مبتلايان به اين بيماري در تهران و كشور و از سوي ديگر عدم بستري و اثبات نتايج آزمايشات متعجب بودند و مي گفتند با توجه به روند افزايشي اين آمار پس افراد مبتلا كجا بستري شده اند.
اما مسوولان وزارت بهداشت و درمان كشور از يك سو مخالف بزرگنمايي آمار اعلام شده مبتلايان به بيماري وبا در كشور هستند و از سوي ديگر تاكيد دارند كه اين آمار واقعي و جدي است اما مردم به ويژه جوانان هنوز اين بيماري را جدي نگرفته و نمي گيرند.
به هرحال بيماري اي نظير وبا كه با ابتلا به آن روزانه 10 تا 15 ليتر از آب بدن فرد مبتلا با اسهال آبكي شديد از بدن دفع مي شود نيازمند بستري در بيمارستان ها براي جبران آب بدن است بنابراين با وجود افزايش آمار حداقل بايد در برخي بيمارستان ها با بستري افراد مبتلا به وبا روبرو شويم اما تاكنون كسي با اين آمار بيماري در بيمارستانها برخورد نكرده است .
مبتلا به وبا نياز به بستري دارد ، اما بيماري شايع شبه وباست
رئيس هيات مديره جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران در اين باره مي گويد: به طور حتم افرادي كه به اين بيماري مبتلا مي شوند بايد 100 درصد بستري شده و تحت درمان 2 تا 3 روزه قرار گيرند چون فرد مبتلا به وبا در مدت زمان 3 تا 4 ساعت آب بدن خود را از دست مي دهد پس بايد براي جبران آب بدن به وي سرم تزريق شود.اما به نظر مي رسد اين بيماري كه اكنون شايع شده شبه وباست .
دكتر ايرج خسرونيا به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي افزايد: معمولا تمام وسايل شخصي و مكان هايي كه افراد مبتلا به اين بيماري حضور داشته اند بايد سم زدايي شود و حتي افرادي هم كه با اين افراد ارتباط داشته اند نظير خانواده و دوستان و... بايد تحت بررسي و آزمايش هاي لازم قرار گيرند بنابراين اگر تعداد مبتلايان به اين بيماري در شهري گسترش يابد،آن شهر قرنطينه شده به گونه اي كه ديگر از ورود و خروج افراد از اين شهر جلوگيري مي شود.
هشدار لازم است
دكتر خسرو نيا مي گويد: ايجاد ترس در مردم درباره بيماري وبا در كشور بي معني بوده اما دادن هشدار به مردم لازم است بنابراين اينكه با ايجاد ترس در مردم، اين گونه تلقي شود كه هر اسهالي نشان دهنده ابتلا به بيماري وبا است، درست نيست اما بايد به مردم هشدار داد كه در صورت ابتلا به اسهال حتما به پزشك مراجعه كنند.
وي با بيان اينكه حضور افغانها در سراسر كشور و رفت و آمد آنها به شهرها و روستاهاي كشور به علت عدم رعايت بهداشت فردي توسط اين افراد مي تواند موجب افزايش تعداد مبتلايان به وبا شود، در خصوص موج دوم اين بيماري در كشور مي گويد: امكان پيشگيري از اين موج دوم وجود ندارد فقط با بايد مبتلايان به اين بيماري سريعتر شناسايي شده و در صورت لزوم قرنطينه شوند تا از توسعه اين بيماري در كشور جلوگيري شود.
رئيس هيات مديره انجمن متخصصان داخلي ايران مي افزايد: كنترل بيماري وبا به گونه اي است كه با شناسايي فرد مبتلا به بيماري وبا، منشا بيماري مشخص شده و اقدامات لازم صورت مي گيرد به صورتي كه اگر منشا آلودگي آب خوري عمومي باشد از استفاده افراد از اين آب خوري جلوگيري مي شود.
گويي نظر پزشكان نيز در مورد بيماري وبا متفاوت است چون برخي پزشكان از مي گويند فردي كه به بيماري وبا مبتلا مي شود حتما بايد بستري شود اما برخي ديگر معتقدند تمامي مبتلايان به وبا در كشور نيازي به بستري شدن ندارند مگر اينكه وضعيت جسمي نامناسبي داشته باشند.
كاهش روزانه 10 تا 15 ليتر آب بدن بر اثر وبا
رئيس انجمن پزشكان عمومي ايران نيز در اين باره مي گويد: تمامي افراد مبتلا به اين بيماري در كشور نياز به بستري در بيمارستان ندارند چون بستري شدن اين افراد بستگي به ميزان آب از دست رفته بدن آنها دارد ، چون در صورت جبران مايعات با مصرف مايعات و پودر او. آر. اس از همان ابتداي اين ابتلا، ديگر نيازي به بستري و سرم تزريقي نخواهد بود اما در صورت تاخير در درمان به علت از دست رفتن روزانه 10 تا 15 ليتر آب بدن فرد بايد بستري شود و با درمان سه روزه فرد درمان مي شود.
دكتر حسن هويدا به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي افزايد: بيماري وبا در كشور نيازي به قرنطينه شدن ندارد چون موارد قرنطينه فقط در مكان هايي مورد استفاده قرار مي گيرد كه عامل بيماري در كشور وجود نداشته باشد بنابراين چون ميكروب بيماري وبا در كشور وجود دارد و هر 2 تا 3 سال تعداد مبتلايان به اين بيماري در كشور به علت عدم رعايت بهداشت فردي، عدم دسترسي به آب سالم، پايين بودن فرهنگ بهداشت مردم افزايش مي يابد، نيازي به قرنطينه كردن بيماران نيست.
راه انتقال بيماري وبا در كشور مدفوعي - دهاني است به گونه اي كه اگر مواد خوراكي نظير آب، سبزيجات و ميوه جات به مدفوع آلوده به ميكروب بيماري وبا آلوده شود با مصرف آنها بيماري به افراد مصرف كننده منتقل مي شود.
وي اظهار مي دارد: مردم بايد بدانند كه اين بيماري از طريق هوا منتقل نمي شود بنابراين با رعايت بهداشت فردي و تميز شستن ميوه ها و سبزيجات مصرفي به وسيله ضد عفوني كردن آنها مي توان از ابتلا به اين بيماري پيشگيري كرد.
نظر شما