۱۸ دی ۱۳۹۲، ۸:۳۲

مهر گزارش می‌دهد/

افتتاح غریبانه "عمار" در مشهد/ مهرداد: این مظلومیت ناشی از عدم حمایت است

افتتاح غریبانه "عمار" در مشهد/ مهرداد: این مظلومیت ناشی از عدم حمایت است

مشهد - خبرگزاری مهر: چهارمین جشنواره مردمی عمار شب گذشته سردتر از آنچه بر هوای مشهد حاکم بود در حالی غریبانه افتتاح شد که برخلاف انتظارها با استقبال مسئولان و مردم مشهد روبرو نشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره مردمی فیلم "عمار" شب گذشته در سینما قدس مشهد با حضور علیرضا مهرداد نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس و دبیر اجرایی جشنواره در خراسان رضوی و جمعی از هنرمندان، طلاب، دانشجویان و مردم برگزار شد.

این مراسم با اکران چهار  فیلم مستند "روحانی دریا"، "پایی که جا ماند"، "به رنگ زندگی" و "میراث مجید" آغاز شد و در ادامه دبیر جشنواره خراسان رضوی و نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس با ایراد سخنرانی مراسم را آغاز کردند.

حضور مردمی به نسبت خوب بود، اما اینکه نمی‌شد چهره بسیای از مسئولان فرهنگ و هنر را در مراسم افتتاحییه یک جشنواره مردمی دید اتفاق تلخی بود که شیرینی رسیدن عمار به سن چهارسالگی‌اش را تلخ می‌کرد.

بازخورد هنرمندان انقلابی از فتنه 88

افتتاح غریبانه "عمار" در مشهد با سخنرانی دبیر اجرایی جشنواره عمار در خراسان رضوی آغاز و وی با اشاره به هدف از برگزاری جشنواره مردمی "عمار" ابراز کرد: هدف از شکل‌گیری جشنواره عمار از سال 88 ، بازخورد هنرمندان انقلابی از فتنه سال 88 بود.

محمد حسین غفرانی با بیان اینکه جشنواره با 20 فیلم در اولین سال کار اکران خود را آغاز کرد، افزود: این جشنواره باز خوردهای خوبی داشت چرا که ایده‌های آن همه مردمی بود و سوژه های خاص و روشنفکری عده‌ای خاص را در بر نداشت.

غفرانی ابراز کرد: سال دوم به 300 اثر و سال بعد به 900 اثر ارتقاء یافت و با پیشرفت به جلو، شکل جشنواره‌ای‌تر به خود گرفت و مردم هم ارتباط خوبی با آن برقرار کردند.

اظهار خرسندی رهبر از جشنواره عمار

وی با اشاره به سال گذشته و نقطه اوج جشنواره افزود: در دیدار دست اندر کاران جشنواره با مقام معظم رهبری و اظهار خرسندی ایشان از چنین جشنواره‌ای امیدواری و انگیزه بیشتری برای ادامه پیدا کردند.

دبیر اجرایی جشنواره عمار در خراسان رضوی عنوان کرد: امسال از بین آثار ارسالی به دبیر خانه جشنواره 150 اثر برگزیده شد و در بین ثبت نام کنندگان برای اکران در شهرستان ها و روستاها، مدارس، حسینیه‌ها، مساجد و حتی زندان‌ها و کمپ‌های ترک اعتیاد برای نمایش توزیع شد.

غفرانی اظهار کرد: تفاوت جشنواره عمار با سایر جشنواره های فرهنگی این است که بازه زمانی خاصی ندارد و در تمام طول سال فیلم‌های خود را اکران می‌کند و حتی در دور ترین نقاط با کم ترین امکانات رسانه ای امکان اکران وجود دارد.

فرصت مناسبی برای بروز استعداد هنرمندان شهرستانی

نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس هم در ادامه این مراسم گفت: تهاجم فرهنگی پایتخت نسبت به شهرستان ها و روستا های کشور باعث کمرنگ شدن گویش و زبان مردم هر منطقه شده که هر کدام فرهنگ و آداب و سنن خاص خود را دارند..

علیرضا مهرداد عنوان کرد: این که پایتخت نشین‌ها با تمام امکانات خود قصد تهاجم همه جانبه به ادبیات، زبان و فرهنگ شهرستان‌ها را دارند امری روشن است.

استقبال از چهارمین جشنواره عمار در تهران

وی ابراز کرد:جشنواره عمار در بخش شهرستان‌ها، فرصت مناسبی برای بروز استعداد هنرمندان و نویسندگان شهرستان‌های کشور است.

مهرداد با اشاره به اینکه شهدای شهرستانی به‌عنوان سوژه‌هایی ناب در غباری از فراموشی سپرده شده‌اند، افزود: نباید داشته‌ها و سرمایه‌های خودمان را در کوچه پس کوچه‌های مشهد فراموش کرده و فقط به دنبال سوژه‌های پایتختی باشیم.

این نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس به تولید نشدن اثر فاخری در حوزه دفاع مقدس استان اشاره کرده و تصریح کرد: خراسان رضوی شهیدان بسیاری را در راه انقلاب و جنگ از دست داده است که هر کدام در نوع خود منحصربه ‌فرد و خاص بوده و می توانند سوژه خوبی برای ساخت یک مستند یا فیلم داستانی فاخر باشند.

وی ابراز کرد: اگر می‌خواهیم در مقابل جریان پایتختی شدن در همه حوزه‌ها اعم از فیلم های مستند، تلویزیونی، داستانی و ادبیات دفاع مقدس بایستیم باید کار های بر جا مانده در شهرستان ها را انجام دهیم.

مهرداد عنوان کرد: در شهرستان ها انبوهی از کار های روی زمین مانده و انجام نشده وجود دارد که کسی به آنها توجه نمی کند.

کشف استعدادها وظیفه اصلی یک هنر مند است

 این نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس تأکید کرد: وظیفه اصلی یک هنرمند کشف استعدادها است، آن هم کشف سوژه‌های قابل ارائه و جهانی شدن است.

وی بیان کرد: بیش از 200 کتاب در کنگره سرداران شهید چاپ شده است ولی تنها کتابی که می توانیم با جرات در مورد آن حرفی بزنیم کتاب شهید"بابا نظر " است که البته آن هم به نام پایتخت نشین ها تمام شد.

مهرداد با اشاره به چندین شخصیت برتر از شهیدان خراسانی از جمله شهید آقاسی‌زاده و برونسی ابراز کرد: هنرمندان مشهدی در حوزه دفاع مقدس می توانند به سراغ این سوژه های بکر بروند.

ادبیات انقلاب در سایه قرار گرفته است

وی اظهار کرد: در حوزه ادبیات و هنر انقلاب دچار نقیصه‌ی شدیم چرا که بعد از پیروزی انقلاب، نویسندگان و هنرمندان قبل از انقلاب به سراغ این موضوعات نیامده و نویسندگان نو پا هم تبحر کافی در پرداختن به آن را نداشتند.

مهرداد افزود: بعد از رخ دادن جنگ تحمیلی هم ادبیات انقلاب در سایه قرار گرفت و ادبیات جنگ چنان گسترش یافت که به طور کلی ادبیات انقلاب نادیده گرفته شد.

وی عنوان کرد: نادیده ها و اصرار زیادی در حوزه انقلاب، مبارزات، پیروزی ها و گروه‌های مردمی مبارز باقی مانده است که باید به آنها پرداخت.

گلایه‌های مهرداد

مهرداد با اشاره به هنرمندان و نویسندگان حوزه ادبیات و فیلم سازی تاکید کرد: اگر می‌خواهید شعله‌ور شده و مطرح شوید باید حرمت هم را حفظ کرده و هوای هم را در عرصه‌های مختلف داشته باشید.

وی ضمن انتقاد از ظرفیت خالی مانده سالنی که مراسم افتتاحییه عمار در آن برگزار شده گفت: الان باید این سالن مملو از جمعیت می‌بود و بخش زیادی از این مظلومیت ناشی از عدم حمایت از یگدیگر است.

این مراسم با اکران چند مستند و انیمیشن با موضوعات نقد درون گفتمانی، جنگ نرم، بیداری اسلامی، نماهنگ و کلیپ "گزینه‌های روی میز " حامد زمانی تا ساعت 21 شب گذشته ادامه یافت.

کد خبر 2210064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha